Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Feel Freeze: Holding Our Breaths Awaiting the Future (EP/Anmeldelse)

Feel Freeze: Holding Our Breaths Awaiting the Future (EP/Anmeldelse)

499
0

En uvis fremtid har fået duoen Feel Freeze til, at trække stikket. Det gør de dog med manér, i form af en genreforvridende, grænsesøgende og nysgerrig EP. Der behandler alt fra en usikker verden til kønsminoriteters ret til, at være dem/den de er.

Det flimrer og flakker hos Feel Freeze. Måske et resultat af, at denne EP har været 2 år på vej. Bikset sammen under den usikre Coronatid og skiftende op- og nedlukninger, som sled på duoen internt. Både hvad angår venskab, musikalsk samarbejde og hvad en evt. fremtid kunne byde på. Det har, muligvis bidraget til, at inspiration er kommet mange steder fra og at EPen stikker i mange retninger.

Heldigvis er det ikke helt det samme, som “rodet” eller “usammenhængende”. For der herrer Mathias og Raymond har, i samarbejdet med produceren Peachlyfe skabt et 6 numre langt, lille kludetæppe, der hænger reeeet godt sammen. Og i hvert fald, på sin egen særegne vis “giver mening”.

Her er plads til både moderne pop-rap, som på den forrygende åbner “I Want It All”, der gæstes af den kvindelige rapper Tolliver. Spoken word soundscape-flader blandet med atmosfærisk pop på “Gender Trouble”. Eller hvad med noget mere techno/electro-rytmisk, som det kan høres på den lettere sære “Loophole”. Et nummer, der trods den aggressive elektroniske understrøm, følger en form for klassisk popskabelon.

Der er, kort sagt masser af indtryk, krumspring og legesyge, at fornemme på Holding Our Breaths Awaiting the Future. Det er næsten som om, at duoen insisterer på IKKE, at gå den lige, åbenlyse vej og alligevel kommer i mål med skindet på næsen. Måske fordi de er noget så gammeldags og kedeligt, som dygtige?

Selv et af de mindre sprælske numre, “Lost Lilla Lis”, der måske godt kan ryge lidt under radaren , som EPens næstsidste sang, har masser kørende for sig. Man skal bare lige give den lidt tid og rum, den er umiddelbart mindre fængende og pågående, mere rolig og udflydende i sin lyd. Når den lige får lov til, at lukke op opdager man en masse lag. Hvor andre sange er lidt mere flashy og flamboyante, så virker det her ret “producernørdet” og detaljeorienteret.

En af fællesnævnerne hele vejen igennem, er en ubestridelig “lækkerhedsfaktor” i lyd, stil og udtryk. Det lyder enormt tjekket uden, at det for mig fremstår fortænkt, eller alt for poleret. Det kunne godt være en af den slags udgivelser, der var blevet produceret ihjel, eller druknede i selvfedme over hvor tjekket de selv lyder.

Det hele får lov til, at boble, stige til himmels og skumme over på den afsluttende “Your Water”, der virker som en logisk kulmination. Her flyder synth, klaver, de pulserende rytmer, kvindevokal, brudstykker af pop og noget mere atmosfærisk hymne/ballade-præget sammen. Det er lige før, at det bliver lidt for meget, men de mange elementer virker nøje doseret. Igen kommer Feel Freeze i mål uden, at snuble over deres egne ben.

Holding Our Breaths Awaiting the Future virker både meget ambitiøs og på samme tid ubesværet, selvom skabelsesprocessen har været lang – og netop besværlig. Det har været sliddet værd og Feel Freeze går dælme ud med stil!

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleSøren Manscher: Den Stærke Sol (Album/anmeldelse)
Next articleJonas Emanuel: Lampefiskeren (Mini-album/Anmeldelse)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.