Home Artikler Eksklusivt: Evra – Lightbearer track by track

Eksklusivt: Evra – Lightbearer track by track

1839
0

Hardcore/tung-rockerne Evra er aktuelle med albummet Lightbearer, her løfter de eksklusivt lidt af sløret og gennemgår albummet sang for sang.

I min 5-stjernede anmeldelse af Lightbearer kaldte jeg albummet “Et homogent, gennemarbejdet og trimmet værk på 29 minutter, der formår at kombinere både vildskab og melodiøsitet i en næsten perfekt dosering”. Men hvilke ord og tanker har bandet selv gjort sig om albummets 9 numre?

Alle numrene på Lightbearer er blevet fordelt mellem bandmedlemmerne som hver især har skrevet kommentarer til de tildelte numre.

I Lysets Skær; An Introduction. Instrumental intro.

Curse Of The Moon

”Jeg synes, at man på disse to numre får en god en fornemmelse af, hvad hele pladen har at byde på. Derfor også grunden til, at ”Curse Of The Moon” blev en af de første singler vi valgte at offentliggøre. Tekstuniverset i ”Curse Of The Moon” omhandler den til tider evige cyklus af op- og nedture, som vi ofte finder os selv i og tror mange andre også kan genkende. Hvor løsningen ofte bliver den der hjælper her lige nu, men i virkeligheden sætter dig tilbage til start dagen efter.” Ole, Bas

Enola

”Er et af vores mest simple numre på albummet, men ikke desto mindre et af de bedste, efter min mening. Jeg er rigtig glad for outroen, men især tilfreds med koret i slutningen, som var en ide vi fik i studiet. Der er generelt mange detaljer på hele albummet, som er skrevet og tilføjet efterhånden som numrene blev indspillet. Detaljer der i sidste ende har gjort en kæmpe forskel på det færdige resultat. Titlen er for mig flertydig og op til fortolkning, men læses den bagfra står der alone, som refererer til teksterne om, at stå ved sig selv og sine valg.” Ole, Bas

Washed Away

”Minder mig meget om en af de sidste indspilningsdage i England, hvor vi sad samlet og hørte den færdigt mixede plade igennem for første gang. Det var på daværende tidspunkt mit ynglingsnummer på pladen. Det er nok fordi, at sangen for mig laver en blanding af de tunge banger stykker og de hurtigere guitar riffs, hvilket jeg anser som attraktive elementer i et nummer. Titlen ”Washed Away” minder mig også om et mindre attraktiv element, nemlig en uheldig ”tradition” der er opstået når vi er på tour. Det er desværre lykkedes alle gange vi har været afsted, at nogen har pisset i sengen, i søvne, efter en lidt for vild aften.” Emil, Guitar

The Occultist

”The Occultist var et fedt nummer at indspille. Med en stor variation i guitarstykkerne, og mange lækre flerstemmige stykker, bliver det aldrig kedeligt at spille! Det var i et af de mindre melodiøse stykker, at jeg indså hvor vild en kombination en Marshall JCM 800 og en Fender Bassman egentligt udgør. Det var også her jeg blev introduceret til Lewis’ (Lewis Johns, som pladen er indspillet hos) lækre Rat Distortion pedal, som jeg stadig overvejer at inkludere i min live lyd.” Emil, Guitar

Lightbearer

“Titelnummeret på er klart et af de mest simple numre på pladen, men alligevel føler jeg ikke at det taber nerven eller energien. Overordnet set handler nummeret for mig om at føle sig fastlåst og magtesløs, i enten et samfund, en gruppe, et forhold eller andre tilhørsforhold. Hvad dét så end er, må være op til lytteren. Personligt er dette mit yndlingsnummer på pladen og det har nok ikke så meget med selve nummeret at gøre, egentligt. Da vi skrev nummeret var jeg ekstremt nervøs over om jeg kunne overføre min vokal fra øvelokalet til studiet. Det er ofte at noget fungerer super godt i øvelokalet, men mindre godt når det så bliver indspillet. Heldigvis fungerede det og det blev et nummer jeg er utroligt stolt af, da jeg også føler at min vokal brød igennem til en ekstra dimension, som den ikke havde haft tidligere.” Frederik, Vokal

Paranoia

“Er for mig en af pladens mere mørke numre, når det kommer til den generelle stemning og også lyrikken taget i betragtning. Opbygningsmæssigt kommer det rimelig hurtigt fra start, men med et stille c-stykke til at skabe et opbrud i midten, for så til sidst, at køre lytteren helt ned i kulkælderen. For mig handler sangen om hvordan man kan tro at man rammer bunden, for så bagefter at finde ud af, at der er virkelig langt ned endnu.

Jeg mener faktisk at det her var det allerførste numre vi skrev til Lightbearer og jeg tror egentligt det startede som en intro til en koncert vi skulle spille. Idéen udviklede sig og blev siden til det første nummer der var klar til pladen. Det var også det første jeg gav mig i kast med, da vi indspillede vokal på pladen, hvilket nok har haft noget at gøre med, at det var det nummer der sad allermest på rygraden, inden vi tog afsted.” Frederik, Vokal

Let Them Fall

”Dette nummer rammer mit hjerte lige når fuzz pedalen bliver tændt, hen mod slutningen og guitarerne udfolder sig i en flerstemmelig mur, der stammer fra det tunge univers. Ud af de utallige gange jeg har hørt pladen igennem, har dette stykke altid formået at sparke mig op af sofaen med hænderne i vejret. Let Them Fall er generelt et fedt nummer at spille, men slutningen spiller bare utrolig godt sammen med afslutningen på pladen.” Nicholas, Trommer

Formørket

”Blev lavet tidligt i skriveprocessen og det var hele tiden tænkt, at være en instrumental outro til albummet, men her endte det med, at udvikle sig i studiet, hvor dansk tekst blev tilføjet på sidste dagen. I starten brugte vi ”Formørket” som intronummer når vi spillede live, bl.a. på vores første Europa turné. Selvsamme turné, hvor vi på vej mod Litauen blev mødt af politimænd med ak47’ere, der kun kunne sige ”This is Belarus!”, ved hvad vi troede var grænsen til Litauen. Det viste sig at vi var endt ved den Hviderussiske grænse, hvor det kræver indrejsetilladelse for at komme ind, og vi blev derfor sendt flere timer tilbage, af samme vej vi kom fra. I det øjeblik føltes alt formørket og da vi endelig kom frem til spillestedet i Litauen, 3 timer for sent, var vi ikke specielt populære.” Nicholas, Trommer

Besøg Evra på Facebook, og køb Lightbearer HER.

 

Previous articleI’ll Be Damned – Drainage – 16/9 – 2015
Next articleJohnny Stage: Rock Ola ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.