Home Seneste Februar 2016 - Nyheder Anbefalede koncerter i København, uge 7

Anbefalede koncerter i København, uge 7

2699
0

Vi spreder anbefalingerne lidt ud i denne uge, faktisk dypper vi også lige snablen lidt i næste uge, så der er mulighed for at komme lidt omkring.

Vi starter rundturen på Christiania, hvor der onsdag aften er et rigtigt interessant, og gratis, tilbud på Loppen. Deerborn giver releasekoncert for deres debutalbum, som jeg smed en topkarakter efter tidligere på ugen, yes, 6 stjerner deluxe! Tillad mig at citere…. mig:

“Det samlede indtryk er en form for organisk og flydende collage, af elementer og klange fra Neil Young, Springsteen, Kellermensch/Sebastian Wolff, My Morning Jacket, Arcade Fire og The Awesome Welles.

Crash and Burn er kort og godt en vidunderlig plade, stort set uden fejl og mangler, et sammenhængende og magnetisk værk, der suger en ind og knuger sig tæt til det blødende hjerte, der dunker løs inde i mørket. Det er til tider storladent og pompøst, det siger næsten sig selv, men ikke på en overdrevet melodramatisk og flæbende facon – tværtimod foregår en stor del af dramaet også mellem linjerne og noterne, i musikkens skygger og steder hvor det er som om Deerborn forsøger at gemme sig lidt. For sig selv?”. Læs hele herligheden HER

Opvarmningen er heller ikke at kimse ad! Den leveres nemlig af retro-bluesrockerne Stonebird, som jeg selv har sendt 5 stjerner efter for deres svedige EP Who Will Slay the Beast?, der blandt andet indeholder den sumpede super-single “Blues On The Rise”. Stefanie gik faktisk endnu længere, da hun anmeldte bandets koncert på Rust tilbage i begyndelsen af december måned. 6 stjerner og ord som:

“Jeg var så tændt, at jeg var ved at eksplodere. Publikum kunne næsten heller ikke klare det. Så fangende, så fandens smukt, så fandenivoldsk”.WUHU, resten kan læses HER

Og så var bandet blandt den håndfuld kunsterne, som jeg mente burde spændes fast til en raket og fyres af her i 2016 – det var positivt ment!

Loppen // d. 17/2 // Kl. 20.30 // Gratis

Hov, der er var et hul torsdag, videre til fredag i en fart. Her lægger vi ud på Lygten Station, hvor der er dømt moderne metal fra Hearteater. Dem anmeldte jeg en rigtig fin EP fra sidste efterår, hvor jeg endda gik så vidt som at kalde dem et frisk pust på “metal”-scenen:

“Nu skrev jeg metal i gåseøjne, for jo, der er også metalliske elementer i grundmassen hos Hearteater, især den del af metallen der blandes op med hardcoren. Men der er også en masse andet på spil (grunge, metalcore m.m.), når bandet, tilsyneladende fordomsfrit og med masser af gåpåmod og selvtillid, låner, hugger, svejser sammen og modellerer det de lige synes passer sammen”. Læs resten af anmeldelsen HER

Desuden får du energisk og svævende metal fra IOTUNN og noget heartland/highway/skovsøs-rock fra Vitur.

Lygten Station // d. 19/2 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Så tager vi kraftedeme i Kødbyen og krammer nogle hipsters! Eller går i Råhuset og ser hvad Dygtig Hund og Bunker kan live. Gaffa har kaldt Dygtig Hund for “Magtens Korridoerer møder Iggy & The Stooges på Istedgade”, selv kalder de blot genren “et nydansk rockband! Bang-tju-Carlos!”. Så.. ikke tju-bang?

Bunker formulerer tekster om hverdagens trummerum, parforholdets glæder og skår, og den politiske udsigt, mens musikken beskrives som iørefaldende og melodisk, men i skæve rammer. Det har Jonas i hvert fald skrevet engang!

Så vi står med 2 navne, som lyder lidt som live-lottokuponer, hvilket jo altid er lidt spændende.

Råhuset // d. 19/2 // Kl. 20.00 // ?

I nabolaget har vi KB18, som fredag aften har 3 danske navne på plakaten, hvoraf Woodpecker er det der vækker mest genkendelse for os. Dem har vi nemlig både oplevet live og anmeldt en EP fra. Jeg oplevede dem selv fyre den af i Råhuset, æhmm, “sidste år” (?), hvor jeg var ude og huje og hjerne mig ned, så ingen anmeldelse. Men de spiller fedt.Det syntes Thomas også de gjorde på deres 5-stjernede selvbetitlede EP, der udkom i sommeren 2014:

“EP’en er veludført, velproduceret og velskrevet, et professionelt produkt med et usædvanligt højt bundniveau. Ja, det er sgu håndværk fra øverste rockhylde, og uden tvivl et af de bedste danske upcoming rockudgivelser jeg har hørt i år”. Så god, at den også endte på Thomas’ top 5 liste over favorit EP’er i 2014.

Derudover kan du også fyre den af til Mutt’s Company, som Stefanie med et par positive linjer efter fornylig for en koncert i Huset KBH, samt Own Good.

KB18 // d. 19/2 // Kl. 20.00 // ?

Fredagen rundes af i Huset KBH, hvor der er dobbelt op på dansk. Først har vi Another Juggle, der er albumaktuelle (den anmelder vi “hurtigst muligt”), et band der opstod i asken efter From The Foxhole, der udsendte en EP for nogle år siden, som jeg var ret begejstret for. Dengang var stilen brumme-indie i retning af The National, men opløsningen og den efterfølgende rite de passage for de resterende medlemmer, der affødte Another Juggle, resulterede i et stilskifte. Nu er stilen mere synth baseret og 80’er inspireret, tilsat den nordiske melankoli der også gennemstrømmede det tidligere band-projekt.

Endelig er der drømmende toner fra Ufornia.

“Danske Ufornia er et nyt band bestående af nogle garvede herrer, der prøver kræfter med drømmende shoegaze og post-punk. Kulde og varme smelter flot sammen på bandets debut EP, men det afgørende stormvejr der kunne ruske lidt op i tingene, eller blæse en mod nye horisonter, udebliver i sidste ende.

Er det så godt eller skidt? tja, det må jo være op til den enkelte lytter at bedømme, men denne lytter sidder i hvert tilfælde tilbage efter gentagende lyt og savner lige det sidste et eller andet. Det behøvede ikke engang at være noget nyt eller decideret overraskende for genren, måske mangler jeg bare lige, at musikken giver mig det sidste sus eller løft for at jeg er helt revet med?”.

Sådan indledte jeg min 4-stjernede anmeldelse af Ufornia, da jeg anmeldte deres debut-EP tilbage i slutningen af august. Det dækker vist meget godt mit indtryk!

Huset KBH // d. 19/2 // Kl. 21.00 // 50 kr. (forsalg) 65 kr. (døren)

Lørdag indleder vi turen med et stød lige i solar plexus fra thrash-med mere-metallerne Electric Hellride, der får lov til at ruske High Voltage godt igennem. Jeg har anmeldt bandet af 3 omgange, med 3 ret forskellige resultater, så det er nok et af de navne jeg ikke helt kan fide ud af hvad jeg skal mene om. Først blev det til 2, lidt fedtede, indrømmet, stjerner til albummet Hate.Control.Manipulate, dernæst var jeg helt oppe på 5 stjerner til den efterfølgende EP Come Darkness, Come Light, inden jeg landede sådan lidt midt i det hele med 3 stjerner for deres koncert i Templet tilbage i december.

Andet navn denne aften er de vejlensiske metal-veteraner Lipid, der har huseret on/off siden 90’erne.

High Voltage // d. 20/2 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Så skal vi til en art kombi-event, Vinterbeat 2016, der strækker sig fra et gratis arrangement i Blågårdsgade lørdag eftermiddag fra kl. 17 til 22 og over på Stengade, hvor musikken forsætter for en beskeden skilling. Lad os starte med sidstnævnte, hvor den står på dansk, og dansksprogede punk-toner med De Høje Hæle og De Tunge Punge. 2 bandnavne der bare klæder hinanden på en eller anden sær måde, eller hvad? Førstnævnte har Jonas både forsøgt at anmelde på plade og interviewe, begge dele viste et band i den lidt uregerlige ende. De Tunge Punge anmeldte samme Jonas i fredags til 4 stjerner, hvor han indledte anmeldelsen på følgende vis:

“De Tunge Punge er 4 gutter, der spiller provinspunk, med mundrette danske tekster om parforhold, at blive ældre, at sidde fast og så aner man også en snert af noget politisk. Samtidig har melodierne tilstrækkeligt gods til at bære de 20 minutters spilletid, og DIY-lyden er som den nu engang er”. 

I Blågårdsgade er der et bugnende program med Nils Gröndahl, Måneskjold, Catch The Breeze, Le Fox Holes og The Tremolo Beer Gut. Indie-rockerne Catch The Breeze tildelte jeg 5-stjerner for en EP HER, retro-rockende Le Fox Holes modtog 4 stjerner af Thomas HER og The Tremolo Beer Gut modtog hele 6 stjerner af Mister Thomas for deres nye live-album for et par måneder siden, hvor Kristina også mødte bandet til et underholdende interview. De crunchy sager kan du finde HER

Vinterbeat // d. 20/2 // Kl. 17.00 // Gratis + 90 kr.

Så laver vi lige et elegant hop til mandag, hvor der nemlig er nymodens psykedeliske toner og farver i Pumpehuset, leveret af King Gizzard & The Lizard Wizard. De spraglede og produktive australiere, der har udsendt 6 albums siden 2011, optrådte sidste år på den lille Pavilion Scene på Roskilde Festival.

Det endte med at blive lidt af et tilløbsstykke, mens bandets kludetæppe af garage, psych, jazzy elementer, syre, pop, rock og alt muligt andet lagde sig over det medlevende publikum. Jeg beskrev blandt andet oplevelsen som værende “en positiv, lidt udknaldet oplevelse, der efterlod én både let desorienteret, glad og opløftet”, læs lidt mere om det i reportagen HER

Pumpehuset // d. 22/2 // Kl. 20.00 // 150 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleAnbefalede koncerter i Aarhus, uge 7
Next articleLouie Got Lost – From A Crack In My Mind – 18/2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.