Home Seneste April 2016 - Nyheder Anbefalede koncerter i København, uge 14

Anbefalede koncerter i København, uge 14

2659
0
The Entrepreneurs

Vi er i en travl koncertuge, så der er blevet valgt en del fra med halv-hård hånd. Så her er hvad der klarede cuttet i denne omgang.

Vi lægger ud med 2 stop torsdag, hvor det første bliver på Stengade. Her er det blevet tid til endnu en omgang af Sneum Instituttet, hvor den erfarne radiovært m.m. Jan Sneum først holder en såkaldt artist talk med aftenens navn og derefter er der koncert.

Denne gang er det med musiker og lydkunstner Anders Mathiasen, der blandt andet er kendt fra Murder (Jacob Bellens) og solo-projektet Vessel. Vi citerer lige: “Aftenen byder bl.a på en komposition for pladespiller-instrumentet Polymonochord, og afsluttes med et længere forløb for “sustained grand piano” – en slags fusion af klassisk, analogt flygel og tonegenerator”.

Stengade // d. 7/4 // Kl. 20.00 // 40 kr.

KB18 er det noget andre toner der er i spil, her er der nemlig dømt “A Ceremonial Evening” præsenteret af Killtown Booking. Du får “heavy metal holocaust” fra danske Kamp, drone-doom fra svenske Switchblade og italiensk horror-doom fra Epitpah. Ligeledes italienske Abysmal Grief oplevede jeg selv i Ungdomshuset til Heavy Days In Doomtown for knap 2 år siden, her beskrev jeg blandt andet oplevelsen således:

“Bandet var i den mere teatralske ende af spektret, med fakler på scenen, et podie/talerstol midt på scenen, hvor forsangeren gemte sit keyboard. Og en entre på scene der signalerede, at nu skulle vi til et lidt mere udtryksfuldt og teatralsk sted end tidligere på dagen. Indledningsvis var deres storladne orgel-metal ganske underholdende, hvor især den boblende bas fra den Nazgul udseende bassist gjorde sit for at gøre det catchy og medrivende”. Resten kan læses HER

KB18 // d. 7/4 // Kl. 19.00 // 60 kr.

Så daller vi videre til fredag, hvor vi skal stoppe 3 steder, lad os begynde i Huset KBH. I husets Analog Bar er der Garage Night, med White Heat og Tin Can Telescope. Sidstnævnte havde Thomas fingrene i sidste efterår, hvor det blev til 4 stjerner for EP’en Born To Rule The UY Scuti:

“EP’en Born To Rule The UY Scuti består af 6 rockende og skramlede sange om prostituerede sjæle, pigerne på tv, Motown’s spyt og dryppende olie, frelseren og dans på det astrale plan. Ydermere skriver de selv, at det er ikke det perfekte udtryk de går efter, men det umiddelbare. Dette virker tildels, det bibringer en autentisk energi, og man fornemmer at bandet brænder for at spille rock og rul”. Resten kan læses HER

Kigger man ind i Musikcaféen kan man i øvrigt opleve Hverdagens Helte levere folk-pop samme aften.

Huset KBH // d. 8/4 // Kl. 20.00 // 30 kr.

Aber wir müssen weiter, for på Rust er der nemlig releasekoncert med alternativt rockende The Frances Desire. Deres debutalbum har jeg i skrivende stund til gennemlytning (sidste uge når i læser dette), en anmeldelse som kan læses her på siden i begyndelsen af næste uge. It’s like time travel!

I samme ombæring kan du få et skud melodisk hardrock i ørken-bluesrock,så er M.D.R. (tidligere Mojave Desert Rebels) leveringsdygtige. Vi har anmeldt 2 EP’er fra gruppen her på siden, først blev det til 4 stjerner fra undertegnede for High Class Clown tilbage i 2013 siden, og senest var Thomas klar med tilsvarende karakter for opfølgeren Through The Fire.

Dan Precenser kigger også forbi og leverer “Jeff Buckley møder Joni Mitchel på date i Rio”.

Rust // d. 8/4 // Kl. 20.30 // 40 kr.

Loppen står Deadpan Interference med størst font, deres debut sendte jeg 5 stjerner efter sidste år:

“Danske Deadpan Interference både forkæler og skræmmer, virker dragende og støder lytteren væk og bygger op og river ned på på deres debut-album. De kalder det selv naivistisk og tung noisegaze, men genremæssigt rummer bandet elementer fra alt muligt i rockhistorien, fra 60’erne op til 90’erne”. Læs resten af anmeldelsen HER

Er man mere nysgerrig efter hvad der gemmer sig bag noisegazen, så kan man læse et interview med gruppen HER

Support: Waver + Ecstasy In Order

Loppen // d. 8/4 // Kl. 21.00 // 50 kr.

Lørdag er der hele 4 stop rundt omkring i byen som man kan hoppe af på, man kunne vælge Lyngby. Her byder Templet på et af de mere hypede navne fra det seneste års tid, nemlig noise and romance rockerne The Entrepreneurs. Og efter at have overværet dem hamre igennem live et par gange, først da de blæste igennem på Roskilde Rising og senere da de fik Vega til at ryste sidste efterår, så er der ikke andet at sige end, at det er meget fortjent.

De brænder virkelig igennem på en scene med masser af energi, fokus og fuld skrald på samtlige cylindere. Det bliver spændende at se om de har fået overført disse kvaliteter til studiet, Jonas anmelder deres længe ventede EP snarest. Indtil da kan du hygge dig lidt med det interview vi fik i kassen, i dejligt solskin og Backstage Village summen på Roskilde sidste år.

Templet // d. 9/4 // Kl. 21.00 // 80 kr.

Electric Guitars har vi også haft igennem anmelder-møllen et par gange, hvor det er blevet til 3 stjerner til henholdsvis deres selvbetitlede debut og opfølgeren String Fever. Det var dog ikke på grund af de guitar-begejstrede herrers evner på strengene, nok mere at hele albums med så meget guitar, og for få virkelig mindeværdige sange, blev lidt for meget af det gode for os. MEN, live er jo en anden snak!

Jeg havde selv Electric Guitars live-dvd, Brothers of Passion, optaget på Skaberborg Festival, til anmeldelse tilbage i november måned, og her var det som om musikken og guitar-liren fik mere luft og plads til at folde sig ud. Og ja, man fik mulighed for virkelig at føle deres passion. Lørdag aften gæster de Beta.

Beta // d. 9/4 // Kl. 21.00 // 125 kr. (forsalg) 145 kr. (døren).

Så søger vi ind mod centrum og Vesterbro, hvor Store Vega lokker med Jacob Bellens. Bellens har været en produktiv herre, både som en del af Murder og I Got You On Tape, men ikke mindst som anmelderrost solokunstner de seneste år.

Da Bellens udsendte The Daisy Age tilbage i 2012 var Jonas ude med, en for ham, sjælden 6-stjernet anmeldelse, og selvom det “kun” blev til 4 stjerner da han året efter oplevede Bellens live i Aarhus, så var der stadig masser af roser at finde. Knap så begejstret var Troels-Henrik for nyeste album fra hans hånd, Polyester Skin, som ellers nærmest har været rost til skyerne over resten af linjen. Rasmus modsat!

Support: Gents

Store Vega // d. 9/4 // Kl. 20.00 // 250 kr.

Sidste stop, koncert-bussen kører ikke længere, alle stiger ud i Albertslund. Der er nemlig hegn på Forbrændingen. Allan’s Hegn! Albertslund’s ukronede konge (selvproklameret ukronede) af metalhorn, Allan “Tonse” Nielsen præsenterer 3 tunge bands. Du får Billy Boy In Poison, Tombless og…… de ukronede konger af feee jyyyy døøø DAWN OF DEMISE.

Jeg citerer lige mig selv fra vores indlæg om favorit koncerter i 2014:

“Jeg læste for nylig, et eller andet sted (sorry, har glemt hvor, det var ikke for at “stjæle”), en der kaldte Dawn of Demise’s koncert på Pandæmonium Scenen på Copenhell for den perfekte blanding af dødsmetal og stand up – eller noget i den dur. Det var tungt, grumt, musikalsk overbevisende og knusende når metallen spillede, og varmt, morsomt, hyggeligt og bøvet på den fede måde, når Scott Jensen underholdt på herligt syngende midtjysk mellem de gemene numre.

Det kunne godt have givet en lidt skæv eller ujævn koncert oplevelse, men på en eller anden måde lykkes det Dawn Of Demise, og et publikum der var HELT med på løjerne, at finde en balancegang der gjorde den samlede oplevelse til noget ganske særligt. Det var sgu’ som om vi alle var både i samme båd og på samme side, og koncerten kom for mig personligt til at stå, som den bedste i løbet af hele festivalen.

Død, blod, store smil og lyst til at kramme sidemanden, tak for det!”. En kortere anmeldelse kan læses HER

Siden har bandet vist været i studiet og på den nuværende tour også gravet dybt i bagkataloget og fundet nogle numre frem de sjældent har luftet live.

Forbrændingen // d. 9/4 // Kl. 20.00 // 69 kr. (forsalg) 89 kr. (døren)

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleFederal Unicorn: Substances (EP) ★★★★☆☆
Next articleRoskilde Ramblings: De første ikke-gennemtænkte tanker om RF16

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.