Home Koncerter Anbefalede koncerter i København, uge 12

Anbefalede koncerter i København, uge 12

2134
0

Så er påske-ugen over os, og hvad går godt til en påskefrokost? Korekt, en koncert at slå mave på! Spillestederne i hovedstaden holder ikke helt fro, så der er nogle valgmuligheder når der skal strækkes ben.

Vi lægger ud med et enkelt tilbud en ukristelig tirsdag aften, hvor Pumpehuset har ladet kanonen med det tunge skyts. Der er 3x tungmetal i form af prog-dødsmetallerne Abiotic, og efter de har varmet op står den på veganer metal fra Cattle Decapitation, der sidste år udsendte en af de mest roste metalskiver, The Anthropocene Extinction. Forrige udgivelse, Monolith of Inhumanity, satte dem for alvor på dødsmetal-landkortet, men de er åbenbart klar til verdensherredømmet.

Aftenens hovednavn er døds-veteranerne Suffocation, der efterhånden nærmer sig et 30 års jubilæum. Growl, fart, teknisk kunnen, kompleksitet og brutalitet!

Pumpehuset // d. 22/3 // Kl. 19.00 // 180 kr.

Dagen efter, onsdag, skal vi et smut til Amager, hvor Beta har tysker død med grindcore og punk elementer på plakaten i form af Deathrite. Begreber som crust og d-beat bliver der også smidt rundt med om det 4 år gamle band, der efter sigende skulle uddele gedigne prygl live.

Support: Empire of Doom

Beta // d. 23/3 // Kl. 20.00 // 100 kr. (forsalg) 125 kr. (døren)
Og vi hopper elegant endnu en dag frem til torsdag, hvor vi slår et smut omkring Råhuset. Her afholdes der noget så lokalt og prestigefyldt som Vesterbro Mesterskaberne i Rock! Hvabehar! Skærtorsdagsaften dyster 5 bands om titlen, der uddeleles af en fagjury bestående af “lokale musikkoryfæer”, hvad det så lige dækker over hehe, som stikker hovederne sammen og finder en vinder efter sidste koncert og hele baduljen er gratis.

De 5 bands er: Sick Lore, inspireret af bands som Pantera, Lamb of God og RATM. The Elephant Suit, der spiller kraftfuld rock ‘n roll for max styrke. Måneskjold, der er aftenens fuzzy psykedeliske og mindtrippin’ indslag. Og så er der 2 bands med i konkurrencen, som vi begge har anmeldt til 2 stjerner for udgivelser…. ja, det er jo lidt akavet!

Mala Costrumbre kom forkert ind på kroppen af Troels-Henrik tilbage i november måned, da han anmeldte albummet No Loose Ends:

“Mala Costumbre leverer på No Loose Ends ukompliceret rock, netop uden mange løse ender. Men der mangler også idéer, noget der udfordrer, ridser i lakken og et eller andet der bare giver en indikation om hvad gruppen egentlig vil med deres rock”. Læs hele anmeldelsen HER

Men derfor kunne det jo godt fungerer live, den mistanke havde jeg i hvert fald om blues-rock ‘n rollerne Jack In The Middle, da jeg anmeldte deres album Swing and A Miss i begyndelsen af februar måned. Bandet skrev i presseteksten af de live gik efter at levere et energisk og dynamisk liveshow, netop den fornemmelse savnede jeg på albummet:

“Og det er netop en væsentlig del af det jeg savner på dette album. Om det skyldes den lidt stive produktion, et lidt middle of the road mix eller at Jack In The Middles numre bare er lidt ordinære, ved jeg ikke helt – det er måske en kombination? Men faktum er, at Swing And a Miss måske ikke er en direkte misser, eller strike out, men den samlede oplevelse er noget stiv i leddene, savner noget liv og sjæl og ender med at føles en anelse små-kedelig i længden, over de ni numre. Ni numre, mange med en spilletid der kunne være barberet ned, er nok i forvejen lidt et sats, når man ikke har mere mindeværdige melodier end tilfældet er her, eller et eller andet der gør, at man skiller sig ud”. Læs resten af anmeldelsen HER

Råhuset // d. 24/3 // Kl. 19.30 // Gratis

https://youtu.be/z52yi5tLLJA

Så slår vi et smut omkring Staden, hvor der er danske toner og InTheMix#1 på Christianias Børneteater. Tilbage i januar smed jeg 5 flotte stjerner efter Bjergtaget for deres vedkommende, nærværende og lyrisk stærke debutalbum,  et album spækket med gode numre. En af den slags plader, hvor du ikke får foræret alle budskaber, men selv må læse lidt mellem linjerne – eller ind i de dansksprogede tekster.

Gruppen betegner sig både som et filosofisk og politisk band, men uden at bekende parti- eller fløjkulør, eller være decideret moraliserende. Det er en opfordring til verden om at vågne op, og til at rykke sammen og gøre noget ved tingenes tilstand i fællesskab.

Desuden kan du opleve let-melankolsk indie-folk i blålige nuancer fra Blå Nætter.

Christianias Børneteater // d. 24/3 // Kl. 20.00 // 40 kr.

https://youtu.be/z52yi5tLLJA

Vi iler videre til fre… næh hov, lørdag? OK, Langfredag må du sgu holde familien, vennerne eller Charlton Heston der knirker sig igennem Ben Hur som var han snittet i træ, ud. Lørdag. Vi bliver hængende på Vesterbro men kigger ind på Vega i stedet for, eller mere præcist Ideal Bar, hvor der er dømt Vega Debut. Det lyder jo lovende.

Først har vi 2 kvindelige kunstere som nok falder lidt udenfor vores dækningsområde, nemlig de 2 elektro-poppere Ida Kudo og Vida Sophia. Linket til den mere rå punk-rockede Rebecca Lou, der er tredje og sidste navn, kan måske virke lidt uklart, men har man indstillet lyttelapperne på hendes nye single, “Gorilla Grrrl”, så forstår man måske sammenhængen. Linket er nok i det poppede element dette flabede lille, men særdeles medrivende pop-punk nummer gennemstrømmes af. Det har både kant og airplay potentiale i en grad og dosering, som man ikke lige hører hver dag. Det her kunne godt blive til “noget”!

Ideal Bar // d. 26/3 // Kl. 19.00 // 70 kr. (forsalg) 85 kr. (døren)

Vi slutter denne påskeudflugt med 2 tilbud søndag, så vi kan holde fri mandag med rigtig god, selvfed, samvittighed. Og vi lægger ud med gode kristne værdier i Ungdomshuset, hvor Undergang indtager prædikestolen. Der loves “nådesløs og pilrådden dødsmetal” og efter at have tilbragt noget af sidste år i selskab med albummet Døden Læger Alle Sår, så er jeg tilbøjelig til at give dem ret. De spiller og lyder cirka som bandmedlemmernes navne antyder, A. Dødshjælp på trommer, K. Ondsind på bas og vokal af D. Torturdød…. yes!

På plakaten er også Marauders fra Stockholm, de er åbenbart hurtige og kaotiske, samt de nye københavnsk dødsband Taphos.

Ungdomshuset // d. 27/3 // Kl. 21.00 // 50 kr.

https://youtu.be/EkWj7Fn2iDM

Sidste stop i denne omgang er Loppen, der denne højhellige søndag helliges den psykedeliske rock, og lidt til. For Tales of Murder and Dust, fra Aarhus, ser sig som noget mere end “bare” et psych-rock band, som du kan læse i interviewet HER. De inkluderer også klange og toner fra post-punk og darkwave, noget de gav en smagsprøve på, på deres nyeste single HER og på albummet The Flow In Between, hvis omklamrende mørke Stefanie lod sig sænke ned i for ganske nylig og efterfølgende tildelte 5 stjerner.

Support leveres af produktive lo-fi kunstner Jacob Faurholt, som vi har anmeldt af efterhånden mange omgange. Både solo og som Crystal Shipsss. En muligvis ufuldstændig oversigt finder du HER. Denne aften optræder han med band, der ud over ham selv består af Jens Bach (Late Night venture) på bas, samt Claus Frøhlich (Younolovebunny) på trommer.

Loppen // d. 27/3 // Kl. 20.30 // 50 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleLove Shop, Voxhall, 17/3 – 2016 ★★★★☆☆
Next articleJohn Alcabean – Need Comfort – 21/3 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.