Home Artikler Uhørt Festival 2014: Et kig på fredagens (rock) program

Uhørt Festival 2014: Et kig på fredagens (rock) program

18016
0

Den kommende weekend er der igen musik på Refshaleøen, der er dog hverken tale om Eurovision, Copenhell eller Le Grande Volbeat extravaganza, men derimod spændende toner fra den spirende undergrund. Kort sagt: anden udgave af vækstlagsfestivalen Uhørt.

B & W’s gamle haller på Refshaleøen, vil i den kommende weekend danne rammen for de mere end 30 bands på årets Uhørt plakat. Programmet kommer vidt omkring i undergrunden, og rummer alt fra trip hop, pop, indie, folk, rock og endda en smule metal. Vi er jo en rock side, en med en bred definition af rock, så her følger et lille kig på, hvad vi ville vælge at se…. hvis vi var os.

I første omgang kigger vi på programmet for fredag d. 8/8. Bemærk at første koncert starter allerede kl. 17.30, link til det fulde program kan findes nederst i dette indlæg.

Vi lægger ud med Bite The Bullet på Hvid Scene klokken 18.10, et band vi jævnligt har omtalt på gfrock.dk, men stadig har til gode at anmelde. Det er så, desværre, heller ikke sikkert, at det bliver til noget denne gang, da undertegnede muligvis ikke når frem på Refshaleøen inden deres fuzzede og forvrængede guitarrocktoner har fortaget sig, men det skal da ikke forhindre os i at smide en anbefaling efter dem! Forbillederne tæller blandt andet The Doors og Led Zeppelin, så er du til slut 60’er/start 70’er rock, så er Hvid Scene stedet at indfinde sig.

Så er det med at kridte over til Tak Rock Scenen, hvor The Great Dictators går på kl. 18.50. Her er til gengæld tale om et band, som vi tidligere har kastet stjerner efter. Jonas har af 2 omgange tildelt deres melankolske folk-rock 5 stjerner, først for EP’en Someday, Nothing Will happen og senest for gruppens debutalbum Liars, hvorom han blandt andet skrev:

“Liars indfrier de forventninger, jeg havde til albummet. Det er flot udført, velspillet og velskrevet kammerrock… Liars er i hvert fald i mine ører et bevis på at bandet er i stand til at udfylde et helt album med kvalitetssange”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Next up, noget jeg slet ikke havde kendskab til inden jeg lige tjekkede dem ud på YouTube, elektro pop-rockerne Goodbye Lisichka. Her har vi måske fat i noget, der kunne blive dagens store overraskelse. Umiddelbart lyder det som en velkendt og vellydende kombination, men de drømmende melodier og fine vokalharmonier har alligevel et eller andet, som kunne rumme en større oplevelse end det ser ud til på papiret, så det må blive til en tur forbi Sort Scene kl. 19.30.
Samtidig er det tid til det første af 2 bands, der giver 2 koncerter under Uhørt. Klokken 19.30 på Hvid Scene spiller Nelson Can et “special show”, i form af et akustisk sæt (dagen efter spiller de et normalt sæt). Så der må man vælge mellem dem og Goodbye Lischka. Pige trioen Nelson Can har allerede fået lidt hype og omtale hist og her, men fredag bliver deres minimalistiske garage-rock altså skrællet yderligere ned, men mon ikke der stadig er godt med skrald på alligevel?

Klokken 20.10 på Tak Rock Scenen er der dømt indie-rock fra duoen The Attic Sleepers. Vi er i den storladne ende af spektret, hvor navne som Bon Iver dukker op på nethinden, når man lytter til deres følsomme og på samme tid tyste og dramatiske musik. Selv om det er en lyd, der har nydt temmelig stor opmærksomhed de seneste år, så havde The Attic Sleepers alligvel gennemslagskraft nok til at lande blandt de sidste 8 i dette års udgave af karrierekanonen.

Så er det blevet tid til dagens andet valg, et valg mellem sort og hvid. Jeg hælder mod sort, da det er dagens enlige metal indslag, endda et, der indtil videre er røget fuldstændig under min radar. Vallis Mortem, fra Horsens, har åbenbart netop udsendt et album, hvor de gør sig i “moderne old school” metal. Et hurtigt lyt afslører, at de blander elementer fra thrash, death og lidt black m.m., lyder umiddelbart som en slagkraftig cocktail de serverer klokken 20.50 på Sort Scene.
Det hvide valg er Sonja Hald, bag tøsenavnet gemmer sig nogle gutter fra Aarhus, der synger på dansk. Teksterne lader til at befinde sig i det underfundige hjørne, og vokalen sender, i hvert fald lidt, tankerne i retning af C.V. Jørgensen. Grunden til, at jeg nok vælger Sort frem for Hvid Scene klokken 20.50, er en lille mavefornemmelse om, at jeg nok skal få chancen for at stifte bekendtskab med Sonja Hald på et senere tidspunkt, det skal nok komme lidt bredere ud. Vallis Mortem har rent eksponeringsmæssigt nok lidt hårdere odds, og så er det jo godt man kan fange dem på Uhørt!

Så kunne man stille og roligt tøffe over til Tak Rock Scenen og få sig et skud behagelig folk ovenpå hårdtslående Horsens toner. Klokken 21.30 står den nemlig på Heimatt, men jeg har godt nok næsten lige set dem på Rising Scenen på Roskilde. Det blev en hyggelig seance i solen, men en der ikke kunne mønstre mere end 3 skinnende stjerner.

Efter det er der plads til endnu en genganger, og dog, der er nemlig tale om dagens andet “special Show”, denne gang med de nordjyske mørkemænd Get Your Gun (der ligesom Nelson Can også spiller en “normal” koncert lørdag). Jonas har oplevet bandet et par gange live, blandt andet på Radar, og anmeldt deres debut The Worrying Kind i rosende vendinger (den ER også fremragende), i mens jeg oplevede dem for første gang live på Rising Scenen lige efter Heimatt på årets Roskilde Festival. Sol og mørke resulterede, ærgerligt nok, ikke i en total solformørkelse, men 4 flotte stjerner – men måske denne “eksklusive intim koncert” klokken 22.10 får Sort Scene til at gå….. helt i sort.

Samtidig på Hvid Scene er der igen dømt girl power, når garage rock trioen The Felines losser catchy og hakkende rytmer ud over scenekanten. Dømt ud fra den video jeg har set med bandet, “”A Man Stuck In You Mind”, så er der måske dømt lidt for meget kortklippet pandehår til at jeg helt kan være med, så i det efterhånden klassiske valg mellem sort og hvid, hælder jeg igen til sort.
Så tager jeg nok lige en lille time out,  imens Keep Camping slår pløkkerne i et alternativt poppet univers, og samler kræfter til klokken 23.30, hvor The Youth indtager Sort Scene. The Youth er lyden fra da far var ung, såfremt han var det i 60’erne. God gammeldaws semi-surfet beat-rock, lyder som en dejlig letfordøjelig snack op til midnat – og så står der noget om, at de er pæne i tøjet. So there’s that too…

Vi lukker og slukker fredagen i en fart med Quick Quick Obey klokken 00.10. Jonas havde fornøjelsen af at overvære det unge band på årets Spot Festival, hvor der også blev tid til en lille snak med bandet. Om Spot koncerten lød det blandt andet:

“Bandets blanding af psykedelisk rock og pop med dansable undertoner talte tydeligvis til det talstærke publikum, der fik sig lidt af en fest med kvartetten. De drømmende klangflader og Esben Halkier’s lyse vokal giver et luftigt og fyldigt lydbillede, og drengene så ud til at føle sig godt tilpasse på scenen.”

Så kan det jo være, at jeg gir’ en svingom inden jeg skal hjemad og samle kræfter til lørdagen. Du kan finde hele fredagens program, inkl. et par koncerter der ikke er omtalt her, lige HER.

Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleThe Psyke Project – Panic – 5/8 – 2014
Next articleUhørt Festival 2014: Et kig på lørdagens (rock) program

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.