Home Artikler Uhørt Festival 2014: Et kig på lørdagens (rock) program

Uhørt Festival 2014: Et kig på lørdagens (rock) program

2386
0

Vi er nået til lørdag på Uhørt Festival, hvor en masse upcoming kunstnere den kommende weekend får lov til at vise hvad de kan på Refshaleøen. Tidligere har vi kigget på fredagens program, det kan du finde HER.

B & W’s gamle haller på Refshaleøen, vil i den kommende weekend danne rammen for de mere end 30 bands på årets Uhørt plakat. Programmet kommer vidt omkring i undergrunden, og rummer alt fra trip hop, pop, indie, folk, rock og endda en smule metal. Vi er jo en rock side, en med en bred definition af rock, så her følger et lille kig på, hvad vi ville vælge at se…. hvis vi var os.

Lørdag d. 9/8 er der musik allerede fra klokken 14.00, link til det fulde program finder du nederst i dette indlæg, blandt andet kigger programmet lidt udenfor landets grænser. Her er hvad vi har valgt at kigge lidt nærmere på.

Og klokken 14.00 på Hvid Scene går det også allerede løs med nogle rockede toner man kunne tjekke ud. Dansksproget retro-rock fra Blå Nætter, det er da et bandnavn der nærmest skriger efter airplay på P3. Nå ja, og så lyder deres musik også som en småmelankolsk sommernat holdt i blålige nuancer. Det kunne sagtens blive efterårets nye sorte man ser på Hvid denne lørdag.

Selv om det efterfølgende navn på Hvid Scene, The Polarshift, lyder ret spændende, så falder deres alternative toner nok lidt udenfor vores område, så næste sikre punkt er Sort Scene klokken 15.20. Her er der skæve og syrede pop-rock toner fra Birthgiving Toad, et en-mandsprojekt der bevæger sig mellem simple og mere komplicerede kompositioner. Tudsen har blandt andet et “kassettebånds-bokssæt” på samvittigheden, så det bliver heller ikke meget mere hipt.
Lyder det alligevel for hipt til dig, så er der samtidig svensk folk pop-rock fra Johan Lööw & Impulserna på Hvid Scene.. hmm.. det lyder egentlig også lidt hipt.

Vi forsætter på Tak Rock Scenen klokken 16.00, hvor Tidlige Armbånd er næste repræsentant for den moderne dansksprogede rock. Musikalsk befinder vi os i den mere skæve og finurlige ende af spektret, det jeg har hørt fra bandet har nærmest en naiv og barnlig charme over sig, hvilket i dette tilfælde bestemt skal tolkes positivt. Bandet spillede på årets Roskilde Festival som en del af Rising konceptet, en koncert som vi desværre missede. Hvorfor? Det erindrer jeg ikke.

Så er det blevet tid til noget low-core støj-rock/shoegazer fra Aarhus, når duoen Zeroine indtager Sort Scene klokken 16.40. Det drømmende univers er af den langsomt opbyggende og ulmende slags, tilsat en luftig kvindevokal, lyder som om det godt kunne blive en dragende eftermiddagsstener! Alternativt kan du kaste dig over noget norsk singer/songwriter synth-folk fra Tellef Raabe, der spiller samtidig på Hvid Scene.

Så er det blevet tid til dagens metalliske indsprøjtning og muligvis mit “hovednavn” på Uhørt, nemlig sønderjyske Aphyxion, som er et af de her navne der jævnligt dukker op når vi laver koncert foromtaler, men som jeg skammeligt nok aldrig har fået tjekket ud live. Ikke nok med at bandet stammer fra samme kyststrækning som undertegnede (de er fra Ribe, jeg længere sydpå), men deres debutalbum, der udkommer til september, har også fået mig lidt op af stolen de seneste uger. Bandet leverer en vellykket metal cocktail, der nok bedst kan beskrives som en art groove death/thrash med ret catchy heavy rockede guitar melodier – iørefaldende OG hårdtslående! Så må vi se hvad de disker op med klokken 17.20 på Tak Rock Scenen.
Et andet band vi har hørt lidt rumlen omkring, og som Jonas nåede på Spot, er nordjyske Caved Crow. Bandet vandt tidligere på året Band Battle på spillestedet Skråen i Aalborg, og altså Spot Festival, og i den forbindelse lavede vi et interview med bandet som du kan læse HER. Klokken 18.00 står de på Sort Scene og får lov til at vise hvorfor deres americana-folk allerede har givet dem en del vind i sejlene, på relativt kort tid. Alternativt leverer Gorgon Strike samtidig en omgang elektro pop-rock på Hvid Scene.

Hvid Scene danner også ramme for et skud fra indie-boven klokken 19.20, når aalborgensiske Flod får lov til, at bevise om der er noget om den begyndende hype man har kunnet læse rundt omkring. Ud over trompet, trombone, violin, cello, mandolin, trommer, keys og samples, flirter bandet også lidt med orientalske toner i deres musik. Dagens skæve indslag, der måske også lægger lige i grænselandet af hvad vi normalt ville dække. Deres debutalbum Kurs blev dog alligevel anmeldt af Jonas til 4 stjerner, det kan du læse om her.

Fredag gav de en akustisk koncert på Uhørt, men klokken 20.00 lørdag, er Nelson Can klar til at skyde en “rigtig” koncert af sted på Tak Rock Scenen. Pige trioen har allerede skabt sig en del opmærksomhed i musikpressen, så det er muligvis et af de her navne, der er lige på nippet til at blive skudt ud af undergrunden.
Norske Ekkolodd bor i noget der hedder “Klangkollektivet” i Bergen, der laver de en form for drømmende alternativ pop-rock, med tekster på modersmålet. Det lyder egentlig ganske behageligt og sært dragende, så dagens udenlandske indsalg skal måske være en tur op på fjeldet klokken 20.40 på Hvid Scene? Ellers kan du hvile ørerne lidt, inden Get Your Gun sænker mørket over Tak Rock Scenen klokken 21.20. Ligesom Nelson Can spillede nordjyderne en særlig koncert fredag.

Blues-grunge?! Ja da, det skal jeg hører hvad er for noget klokken 22.00 på Sort Scene, spillet af Aalborg-kvartetten Baby Handshake. Bandet er dannet i 2013 og medlemmerne har en gennemsnitsalder på bare 18 år, men selv om jeg teoretisk set kunne være deres far (aaaahr okay, det er måske at stramme den.. lidt), så har bandet allerede en del live-erfaring, og ud fra de smagsprøver jeg har indtaget, et sikkert og skarpt udtryk. Samtidig spiller de semi-hypede post-punkere War Drums på Hvid Scene, men dem skal jeg nok få mulighed for at opleve ved anden lejlighed, så tror jeg er på blues-grungen.

http://youtu.be/UiTiYmZ6HKg

Så tager vi lige en lille puster fra de rockede toner og hopper i tid til klokken 23.20 på Hvid Scene. hvor støj-rock duoen Skinny Violet skal få det optimale ud af deres 30 minutter i spotlyset. Faktisk er en halv time nok noget nær den perfekte dosis til denne form for energi udladning, dømt ud fra en tidligere koncert jeg oplevede med bandet på KB18 (hvor de var helt ukendte for mig) og deres kradse og skramlede EP, som jeg smed 5 stjerner efter i begyndelsen af maj måned:

“…bister er et ord der går igen når jeg lytter EP’ens 4 numre igennem, sammen med indebrændt, eksplosiv og skramlet – en potent lille blanding der snapper efter en med jævne mellemrum. Med 4 numre, der alle varer mellem 2.30 og 3 minutter, er Skinny Violet heller ikke et band der bliver hængende længere end de er velkommen, hvilket egentlig bare er med til at styrke den “fuck jer” attitude der hænger i luften….. Simpelt, og ikke specielt nyskabende rent musikalsk, men det slår gnister og virker som om musikken kunne selvantænde hvornår det skulle være, når duoen hakker og skurrer sig igennem de korte numre”.

Rosinen i enden af rock-pølsen er Förtress, der lukker og slukker Uhørt Festival på Tak Rock Scenen, når klokken slår midnat. Vi oplevede bandet levere deres svedige rock og rul så sent som for en månedes tid siden, på Rising Scenen på Roskilde Festival, hvor vi diskede op med 4 stjerner for en solid fest.

Hele programmet for lørdagen finder du HER, så er der bare tilbage at sige – vi ses ude på Refhaleøen til masser af nye fede toner!

Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleUhørt Festival 2014: Et kig på fredagens (rock) program
Next articleThe Raveonettes – Endless Sleeper – 6/8 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.