Home Seneste April 2017 - Nyheder Uforudsigelige som altid – Interview med The Yeah Force

Uforudsigelige som altid – Interview med The Yeah Force

3704
0

Den københavnske rockorkan The Yeah Force udgav sidste år et rost debutalbum, og de har netop været i studiet for at indspille opfølgeren. Vi fik en mail-snak med bandet.

The Yeah Force stod sidste år for et af årets bedste danske rockalbums i min bog, nemlig garage-rock eksplosionen Ambassadors, som jeg overgav mig til allerede efter kort tid og udstyrede med 5 stjerner i min anmeldelse (kan læses HER). Og jeg var ikke den eneste, der kastede stjerner efter The Yeah Force – så lad os starte der.

I havde god succes med jeres debutalbum sidste år – hvordan oplevede I udgivelsen og modtagelsen?

“Det var overvældende med den massive stjerneregn, som vores album fik. Det udløste da også en masse uforpligtende møder med halvfede, cigarrygende musikbranche-moguler med en bred vifte af tomme løfter”

I er i studiet nu for at indspille opfølgeren. Hvordan er det gået med sangskrivningen – og hvordan er det at være i studiet igen?

“Vi har en fem-seks albums liggende på lager, så det var mest et spørgsmål om at vælge det materiale ud, vi gerne ville indspille til denne plade. Denne gang har vi Jakob Gundel bag knapperne, så setuppet er lidt anderledes end sidst. Men vi lyder stadig som os selv.

Et af de mest spændende numre på det kommende album var et, som vi besluttede skulle med ugen inden indspilningerne. Og selvom det var totalt uøvet og uafprøvet syntes vi, at det blev stærkt nok til at lukke den kommende plade. Uforudsigelige som altid. Glæd jer”

Kan I løfte lidt af sløret for hvad det nye album bliver for en størrelse?

“Der ligger nu elleve numre klar, som spænder over de få tangenter, vi i forvejen hamrer på. Denne gang trykkes der bare lidt hårdere, når elfenbenet skal pines. Det kan ikke udelukkes, at vi er blevet bedre til at lyde som os selv. Der er dog til gengæld helt sikkert numre, som vi ikke kan finde ud af at spille live. Med mindre vi altså lige øver os ekstra godt”

I har blandt andet spillet opvarmning for Mudhoney og Nashville Pussy – har I nogle live-oplevelser, I kunne tænke jer at fremhæve?

“Til en af vores første koncerter kom der en gut kørende ind foran scenen på en gammel Velo Solex. Det gav faktisk en ret god stemning, indtil alle begyndte at smutte på grund af osen fra udstødningen. Flere til showet troede, at det var noget, vi havde arrangeret for showets skyld. Men så talentfulde er vi slet ikke”

Hvad er næste skridt for The Yeah Force? Der er noget med Kina?

“Et pladeselskab! Nu går den ikke længere. Så vi snakker lige nu med et par selskaber, som vi synes har en spændende profil, og som det kunne være sjovt at være i hus hos. For os handler det blandt andet om at udkomme bredere og så på vinyl.

Hvad angår live-jobs, så har vi lige signet med 3rd Tsunami Agency. Vores trommeslager arbejder med Kina til dagligt, men han siger, at de er pisse nærige, når det kommer til at betale for rockmusik. We’ll see…”

I forlængelse af det – er der nogle koncerter under opsejling, og hvornår forventes albummet at udkomme?

“Angående en udgivelsesdato, så skal albummet lige masteres og så videre først. Så det bliver nok til efteråret. Men vi skal nok skynde os. Det lover vi.

Det er måske ikke just breaking news, men vi spiller med Satan Takes a Holiday på Beta den 3. juni. Her kommer vi til at lufte både nye og gamle numre. Kig forbi, så giver vi en lammer”

Og hvem vil ikke gerne have i hvert fald en musikalsk lammer af The Yeah Force?

Besøg The Yeah Force på Facebook.

Af Jonas Strandholdt Bach

Fotos: The Yeah Force

Previous articleBlack Seagull: Distant Lullabies ★★★☆☆☆
Next articleTerremoto + Drone of the Dragonfly: Split LP ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.