Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 45

Udvalgte koncerter i København, uge 45

2202
0
Dør Nr. 13

Så fræser vi allerede for fuld fart igennem november, uge 45 siger kalenderen, og spillestedernes kalendere bugner med tilbud, også flere end vi får med her, ellers ville det jo ikke være “udvalgte koncerter”. Så hold øjnene åbne derude!

Vi lægger ud med en ret aktiv onsdag, hvor tilbuddene er blevet skåret ned til håndterbare tre. Vi lægger som så mange gange tidligere ud med en til Amager, hvor der er er legende besøg i Amager Bio, joooo, J Mascis og co i Dinosaur Jr. er sgu’ legender i støjende indie-kredse. Uden dem, sikkert ingen Pixies eller Nirvana, i hvert fald ikke i den form vi kender dem. Bandet har over 30 år på bagen (inkl. en pause mellem 1997 og 2005), men forsætter med at udsende plader i lind strøm, tilmed endda nogle kritikerne overordnet tager ret godt imod – så der er ikke tale om rolator rock her.

Support: Wild Style Lion

Amager Bio // d. 9/11 // Kl. 19.00 // 300 kr. 

Garbage! Jo, de findes da endnu og turnerer stadig, endda med et hæderligt nyt album i bagagen. Det bringer dem til Store Vega denne onsdag aften, hvor der med sikkerhed er nyt og gammelt på sætlisten. Og forhåbentlig færre våde varer på Shirley Mansons forplejningsliste end der var den ene gang jeg har oplevet bandet live, da de spillede en mindeværdig koncert på Orange Scene i 2002.

Mindeværdig fordi den rødhårede femme fatal i front åbenbart havde problemer med halsen, og valgte at dulme problemerne med alkohol. Det medførte andre problemer! Koncerten varede kun omkring en time, men da nåede Manson at drikke sig så kampstiv, at det hele sejlede for bandet – hvilket i sidste ende medførte tydelig frustration hos de andre medlemmer i banet. For os i publikum var det ikke nogen stor musikalsk oplevelse, men til gengæld var det gevaldig underholdende, på sådan en tragikomisk måde.

Nå, senere besøg i Danmark har afsløret, ud fra anmeldelser, at det nok var en enlig svale!

Support: The Bowdashes

Store Vega // d. 9/11 // Kl. 19.00 // 450/475 kr.

Onsdagen slutter i Huset-KBH, hvor der er britiske The Telescopes og deres eksperimenterende drone/noise/psych står øverst på plakaten. Supporten er dog dansk, endda med dobbelt op i form af Spines og Bleach Blondes.

“Hvordan ville Psyched up Janis have lydt, hvis de havde indspillet i The Midlands i 70erne? Tjah, måske som Bleach Blondes lyder på You could take the whole world to bed with you”.

Således indledte Troels-Henrik sin 5-stjernede anmeldelse af Bleach Blondes’ album You coould take the whole world to bed with you tilbage i april måned.

Huset-KBH // d. 9/11 // Kl. 20.00 // 80 kr.

Vi iler videre til torsdag, som sender dele af redaktionen til en udsolgt Allan Olsen koncert i Store Vega (Troels-Henrik anmelder hans koncert i Aarhus), så vi kigger på tre andre tilbud. Vi starter på Stengade, hvor der er er sommerlige indie toner på programmet fra Masasolo, som vi oplevede på Rising Scenen, på årets Roskilde Festival. Faktisk var denne søndagskoncert den første koncert på Roskilde i år for os, Jonas indledte sin anmeldelse således:

“Første band for os blev Masasolo, et af navnene på årets program som blot har få numre ude i offentligheden – i Masasolo’s tilfælde to singler. Stilen er drømmende psych, ikke ulig et band som Tame Impala, og, for den sags skyld, The Flaming Lips, som jeg kom til at tænke på da bandet spillede deres første nummer efter en instrumental indledning”.

Support: Goldie Chorus

Stengade // d. 10/11 // Kl. 20.00 // 50/60 kr.

Er du mere til metal, eller måske endda thrash, så må du en tur i Pumpehuset, hvor der er dømt tung torsdag med toner fra Annihilator. Veteranerne, fra Ottawa, Ontario i Canada, har eksisteret siden 1984 og er aktuelle med deres femtende studie album, og kører for tiden med deres… tælle tælle tælle.. syvende forsanger! Det må da næsten være en form for rekord?

Pumpehuset // d. 10/11 // Kl. 20.00 // 225 kr.

Det er ikke blevet til overvældende mange anmeldelser af internationale udgivelser i år, da vi prioritere de danske, og dem får vi åbenbart tilsendt flere og flere fra. MEN, en af de udgivelser som vi HAR når er albummet GLA fra skotske Twin Atlantic, der kigger forbi Beta torsdag aften. Jonas skrev blandt andet:

“Ud over elementer af amerikansk 90’er rock og poppunk, er det hovedsageligt britisk rockmusik, ens tanker ledes i retning af, når man lytter til GLA. Et nummer som ‘No Sleep’ og den fængende ‘You Are the Devil’ emmer for eksempel i passager en hel del af Kasabian, som jo igen lånte flittigt fra bands som The Stone Roses og Primal Scream. Og et eller andet sted ligger Oasis selvfølgelig også og lurer, selv om Twin Atlantic er væsentlig mere upbeat”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Beta // d. 10/11 // Kl. 21.00 // 170/200 kr.

Det bringer os videre til fredag, hvor, ta-dah, tre arrangementer har fundet vej til disse spalter. Vi lægger ud på High Voltage, hvor der er er 2 gange metal på programmet. Skal det være mere gammeldags (i ordets bedste forstand), så er thrasherne Impalers et godt bud. Også de udsendte sidste år et rost album, God From The Machine, som vi dog ikke anmeldte. Til gengæld fangede jeg dem live på samme lokation som de spiller på fredag tilbage i maj måned sidste år, hvor de leverede en 5-stjernet optræden, selvom jeg personligt  bare ikke rigtig tænder på bandets kompetent udførste og leverede numre. Det gjorde min sidemand til gengæld, der under koncerten konstaterede: “Impalers er det bedste der er kommet ud af Haderslev, siden Haderslev Garden…”.

Åbningen står The Pedulant for.

High Voltage // d. 11/11 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Så skal vi have en omgang lettilgængelig og velspillet, klassisk rockmusik af den melodiske slags, The Blue Van gæster nemlig Lille Vega fredag aften. Gruppen, der vel ikke behøver nogen større introduktion, er aktuelle med albummet Letters, der godt nok ikke fik Troels-Henrik helt op af stolen og danse rundt med luftguitaren.

Men, det skal der nu nok være rig mulighed for når det rutinerede orkester sætter strøm til live.

Med sig har de Dør Nr. 13, der er ved at have godt fat via DR’s Karrierekanonen, og blandt andet kan opleves til næste omgang af P6 Beat Rocker Koncerthuset. Jeg oplevede bandet give den gas med deres let-rablende attituder og sprælske beat-rock på sidste års Uhørt Festival, mens Jonas tog sig af anmeldelsen af gruppens debut-EP tilbage i 2014:

“De fire numre spænder meget bredt, fra tung, mørk og syret rock, til mere solbeskinnet stener-folk, til råbende semi-punk. Gennemgående er Dør Nr. 13 gode til at lave fængende hooks”. Læs hele anmeldelsen HER

Lille Vega // d. 11/11 // Kl. 20.00 // 170/195 kr.

“SVIN forsætter deres fascinerende færd mod fjerne og fremmedartede musikalske kyster på deres nye album Missionær, hvor de tilsyneladende forsøger at udbrede deres eksperimenterende instrumentale jazz toner under ukendte himmelstrøg. Eventyrlystent er det på alle måder, men mod slut er man lidt i tvivl om hvor man egentlig er landet”.

Således indledte jeg min anmeldelse af SVIN‘s nye album Missionær, som blev anmeldt her på siden i begyndelsen af ugen. Deres forrige, endnu mere grænsesøgende album var jeg ude med 5 stjerner til for et par år siden, denne gang holdt vi os på de 4. At instrumental orkesteret ikke er bange for at lege med musikken viser det koncertarrangement som løber af stablen i Huset-KBH, hvor bandet sammen med violinist Nils Gröndahl fortolker Miley Cyrus numre.

Du får et sæt hvor Gröndahl fortolker, et med SVIN’s bud på Cyrus og slutteligt et sæt hvor SVIN spiller eget materiale. Galt eller genialt?

Huset-KBH // d. 11/11 // Kl. 20.00 // 80/110 kr.

Lørdag starter vi med at tage en tur ud i forstaden, nærmere betegnet Albertslund, hvor Heavymetal.dk præsenterer Night Of Black AttackForbrændingen. Som titlen antyder, så er der tale om nogle mørke danske toner, når de tre danske bands Denial of God, Blodarv og Genfærd sætter hinanden stævne.

Efter koncerterne sørger kollegerne fra webmagasinet Metal A Day for at spille noget musik, som passer til lejligheden.

Forbrændingen // d. 12/11 // Kl. 20.00 // 99/129 kr.

Lygten Station er der søreme også dømt metal for alle pengene, når død-groovy Prevail holder release for deres debut-album War Will Reign. Den har fået om end rigtig gode anmeldelser rundt omkring, men er, desværre, ikke et album vi er nået omkring endnu, men forhåbentlig får samlet op på inden året rinder ud. Med sig har de en mindre hær af bands, nemlig Scientic, Eridion og Inacave.

Sidstnævnte anmeldte jeg et ganske vellykket album fra tilbage i maj måned 2015:

“Danske Inacave spiller en form for teknisk groove-dødsmetal med progressive elementer, og har fået den anerkendte producer Daniel Bergstrand (Meshuggah, In Flames, Behemoth) til at dreje på knapperne. Resultatet er en plade der lyder pisse godt, men hvor den lidt ensformige klang over et helt album, bremser lidt af den hårdtslående effekt der ellers er til stede”. Læs hele anmeldelsen HER

Lygten Station // d. 11/11 // Kl. 20.00 // 70/85 kr.

Efter alt det metal slutter vi af med en omgang klassisk rock og rul der er endda triple op på rock, på High Voltage! Hovednavn er de norske sleaze-rockere Niterain, men inden kan du fornøje dig med Junkyard Drive, der spiller en omgang “god gang gammeldags rock og rul, der får folk op af stolene, råbe og drikke øl”, i hvert fald i følge et citat fra Thomas’ 3-stjernede EP-anmeldelse. Samt Tainted Lady, som jeg selv haft fornøjelsen af på EP, hvor det blev til 4 stjerner for Rock Is Dead for knap 2 måneder siden. I anmeldelsen lød det blandt andet sådan her om nummeret “Barely Legal”:

“…Og nu bliver det for alvor lummert hos Tainted Lady, melodien har vel det man på godt gammeldags dansk kunne kalde en “bolle-rytme”. Så er det sagt, det bliver måske ikke ligefrem dampende hedt og ophidsende for sådan en gammel sømand som undertegnede, men kan sgu ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet og være med på legen. “You let your ass do the talkin’ / I guess you want to (…)”, det åbenlyse “fuck” er undladt, i stedet kommer der et pikant lille stød fra guitaren, som ikke overlader meget til fantasien, men alligevel fungerer det – på sådan en lidt “tø-hø”, wink and a nudge, drønnert måde. Det elegante trick gentages i øvrigt flere gange i løbet af de æggende 3 ½ minuts spilletid. I don’t think this song loves me, I think it wants to make love TO me?!”. Læs hele anmeldelsen HER

High Voltage // d. 12/11 // Kl. 22.00 // 90 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard Thomsen, Dør Nr. 13, Uhørt 2015

Previous articleSVIN: Missionær ★★★★☆☆
Next articleNiels Skousen: Hvem Er Du Som Kommer Imod Mig ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.