Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 42

Udvalgte koncerter i København, uge 42

2268
0
Jet Black

Så blev det sgu efterårsferie, hvor kom den fra? Nuvel, spillestederne holder nu ikke ferie, så denne uge byder igen på lidt af hvert, stort og småt og en masse godt.

Vi lægger ud med et enkelt arrangement onsdag aften, hvor du kan smutte på Rust og få et 3 dobbelt skud dansk upcoming. Du får organisk synth-pop fra duoen Prunes, mens Mutt’ Company spiller rock inspireret af dem britiske indie-scene i 80’erne og 90’ernes brit pop. Sidste navne er John Alcabean, der er aktuelle med en EP, som vi har en anmeldelse på trapperne af. Gruppen låner fra en del forskellige rock-genrer og skider lidt på “reglerne” for hvad man kan og bør, her er både plads til støj, melodi, dynamik og melankoli.

Rust // d. 19/10 // Kl. 20.30 // 40 kr.

Torsdag tager vi et tur i Amager Bio, hvor der er alt andet end upcoming og nye toner på programmet. Faktisk skal vi tilbage til dengang en tur i biffen kunne indebære en Alene Hjemme film. Ugly Kid Joe kigger nemlig forbi! Ja! Bandet der nægter at dø, selvom de ikke rigtig har haft et hit siden America’s Least Wanted albummet fra 1992 – den var til gengæld også stor. I hvert fald hos raske 90’er drenge i min alder, som faldt for bandets 90’er ironiske tegneserie stil og let fordøjelige udgave at alternativ heavy-rock.

Stor kunst var det måske ikke, hvis man idag lytter til numrene, men sange som “Everyting About You”, “Neighbor”, “Goddamn Devil” og, nå ja, deres coverversion af “Cats In The Cradle”, er nu stadig et lyt værd af og til. Bandet gik egentlig i opløsning i 1997, men blev gendannet i 2010 og haft pæn succes i forhold til at de egentlig er en slags “novelty act”. De besøgte blandt andet Lions ‘N Barrels ved Parken for nogle år siden og gav en nu legendarisk (udsolgt) koncert, så der er bestemt ikke lagt op til en fuser i Amager Bio.

Amager Bio // d. 20/10 // Kl. 19.00 // 245 kr.

Fredag lægger vi ud med et smut i Magstræde, hvor Huset-KBH har svensk besøg. Vi oplevede svenske Yast live på Rising Scenen på årets Roskilde Festival, hvor deres bestemt behagelige og velspillede “drömpop” måske ikke lige helt ramte plet hos os på dagen. Så var jeg straks mere vild med det lille album som den danske opvarmning Outdoor Fun smed på gaden tilbage i august måned. Hele 5 stjerner hostede jeg op med:

“Lille og lille, det er naturligvis en relativ målenhed, for bandets debutalbum indeholder faktisk hele 15 numre, men da den samlede spilletid kun lige runder de 35 minutter, så er det stadig en temmelig letfordøjelig mundfuld, som Outdoor Fun serverer. Den musikalske klang og stil matcher på glimrende vis de små, mundrette anretninger. Vi er i afdelingen for iørefaldende, små-støjende lo-fi rock, ikke helt ulig Guided By Voices, eller vores egen Jacob Faurholt – små musikalske hapsere, lige til at at guffe i sig”. Hele anmeldelsen kan læses HER

Musikcaféen // d. 21/10 // Kl. 20.00 // 60/85 kr.

Du kan også spendere aftenen på Loppen, hvor en ny poppet duo kigger forbi. Bag kunstnernavnet Lucky Moon gemmer sig nogle erfarne kræfter, der er nemlig tale om amerikanske Sarah Hepburn og danske Christian Hjelm der har slået de musikalske pjalter sammen om at spille noget pop. Resultatet kan høres på EP’en Feed On The Night, som bliver en af de udgivelser vi måske desværre ikke når at kigge nærmere på. Men det, jeg har fanget i radioen, har været ganske solidt!

Loppen // d. 21/10 // Kl. 21.00 // 60 kr.

Beta gemmer Rusk Festival sig, jeg siger gemmer, fordi festivalen ikke optræder på Amager Bio/Beta’s hjemmeside, måske er den hemmelig? Any way, det er øveforeningen Rusk der står bag og fokus er på vækstlaget. Denne aften får du indierock fra Ponti, metal med Hedron, melodisk rock står Loaded To The Gunnels for, rock og rul leveres af Simulator og rock, garage og post-punk fra Gil Tal.

Beta // d. 21/10 // Kl. 19.00 // 40 kr.

Lørdag kigger vi indledningsvis mod Amager igen, denne gang også mod Beta, hvor der er lagt op til støj og ballade med 3 navne på plakaten. Kambodsja fra Drammen kender jeg ikke rigtig noget til, men der bliver lovet et af de mest respekterede undergrunds hardcore bands fra Norge, så det er nok ikke helt tosset. Jet Black har vi til gengæld skrevet en helt del om efterhånden.

Først var Jonas ude med roser til 4:10 tilbage i september 2014, “Lyden er in your face, både smadret og kantet, og samtidig stramt eksekveret, og når Jet Black så samtidig formår at være ualmindeligt fængende”. Et år senere fik Thomas lov til at få Næseblod:

“Det er beskidt, det er ondt, det er skramlet, det er low-core – ja, det er sindsygt, altså, sindsygt fedt. For med få virkemidler formår de 2 bandmedlemmer, at kreere et farligt og dragende univers og fastholde én i et jerngreb, indtil man har fået banket alt luft ud af sit korpus, og man sidder forpustet tilbage og tænker, hvad fa’en skete der lige der!?”.

Og så fangede vi dem live på årets Gutter Island Garage Rock Festival, hvor de fik losset til vores og andres eftermiddagsbrandert med det de nu gør – fuld skrald og ikke så meget pis.

Men der er mere på menuen, nemlig de kødfascinerede instrumentale støj-rockere Fossils, som vi har anmeldt en del gange i forskellige sammenhænge. Først rev de Thomas rundt og blæste ham bagover med albummet Flesh Hammer i begyndelsen af 2014, et album de fulgte op med mini-albummet The Meating, hvor en række gæster lagde vokal på duoens ellers instrumentale udskejelser – den var Jonas lidt lunken overfor sidst forår. Nu er de aktuelle med live-EP’en Altered Straks, som jeg selv tildelte 3 stjerner tilbage i august måned.

Beta // d. 22/10 // Kl. 21.30 // 125/150 kr.

Og så til Vesterbro, hvor vi skal ud og sejle lidt. Men kan vi tåle det? Seasick Steve kigger nemlig forbi Store Vega og giver en lektion i autentisk blues. På ægte spillemandsmanér har Steve levet en lidt omtumlet tilværelse, et rakkerliv og været nede og skrabe på samfundets bund som hjemløs. Han har været omkring 60’ernes folk-blues scene, arbejdet både som session musiker og studietekniker, men fik først sit egentlige gennembrud i en sen alder (han er født i enten 1940 eller 41), da han optrådte i Josh Hollands tv-show i 2006.

Support: The Black Box Revelation

Store Vega // d. 22/10 // Kl. 19.00 // 260/290 kr.

Vi lukker og slukker med en tur i Jazzhouse, hvor Marc Facchini fejre udgivelsen af soloalbum nummer to, Mørk Mandala. Jeg var meget begejstret da Facchini udsendte albummet Vidunderlige Drømme sidste efterår, hvor han gav et glimrende bud på hvordan ny dansk spillemandsmusik kunne lyde. Med finurligt sprog, lidt skæve vinkler på det hele, sange der veksler mellem der personlige og nære og nogle hvor der zoomes ud og det hele ses fra oven, med et twist. Sort Mandala er på mange måder en lidt “mindre” plade, hvor den instrumentale og musiske del er barberet ned, og vi i stedet bliver inviteret mere indenfor i privaten hos Facchini – i en sådan grad, at musikken har et dagligstuepræg, på den gode måde.

Jeg måtte endnu engang diske op med 5 stjerner, da jeg anmeldte pladen tidligere på ugen:

“Når Facchini skinner, så hører han i mine ører til i toppen blandt danske sangere og sangskrivere, som prøver at komme med et opdateret bud på den danske visetradition. Ja, jeg ville gå så vidt som at bruge ordet unik her, et ord jeg ellers er lidt bange for, men Facchini kan et eller andet med sin stemme og ord, som det ikke er mange forundt – i hvert fald ikke så det lyder og virker som det gør hos ham”. Læs hele anmeldelsen HER

Jazzhouse // d. 22/10 // Kl. 20.00 7/ 130 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Jet Black på Gutter Island/GFR

Previous articleF.M.K.: EP1 (EP) ★★★★☆☆
Next articleHolst: Chasing The Impossible ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.