Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 39

Udvalgte koncerter i København, uge 39

2206
0

Oktober står for døren, men inden vi rammer den så vil september lige spille med de musikalske muskler med et ret bredt koncertudvalg rundt omkring i hovedstadsområdet.

Vi lægger du ud midt i København, hvor Huset-KBH torsdag aften danner ramme for albumaktuelle Shiny Darkly, der d. 14/9 udsendte albummet Bronze. Den har vi endnu ikke fået anmeldt, vi håber vi når det snarest, men der er lidt kø på linjerne.

Albummet beskrives som “dristigt” og introducerer både spoken word og noget der kaldes “desperado jazz” i Shiny Darklys post-punk univers. Der er allerede et par singler ude, ligesom bandet sidste år udsendte to enkeltstående singler – så der sker virkelig noget i Darkly land.

Det kan du så få et indblik i når de rammer Huset-KBH, hvor de har Nils Gröndahl med som support – billetter kan kun købes i døren.

Huset-KBH // d. 27/9 // Kl. 20.00 // 120 kr.

Vi hopper til fredag, hvor du kan får noget dansk beat og røg på Loppen, hvor Orcas står øverst på plakaten. Jeg har tidligere anmeldt albummet Tunge Sten fra trioen, hvor de kom med et nutidigt bud på 60er beatrock. Vi oplevede ligeledes bandet live på Gutter Island midt i august måned, hvor Thomas tildelte dem 4 stjerner for deres midnatskoncert.

Live kan du godt regne med, at der kommer gang i dine danseben og måske også luftguitaren, når bandet knalder ud og igennem. Med sig denne aften pigtrådsrockerne Chavs og psykedeliske Farfars Tobak.

Loppen // d. 28/9 // Kl. 21.00 // 60 kr.

Meeeen, der er mere røg i luften denne aften. Hvis man i stedet for søger mod Templet, hvor De Underjordiske igen dukker op af mulden… eller ud af skoven? Eller ud af tågen? Eller hvor de nu opholder sig mellem koncerter.

De Underjordiske har vi anmeldt en hel del gange live, blandt andet på Roskilde Rising i 2015, hvor bandet også udsendte den roste debutplade Ind I Flammerne, og i Pumpehuset året efter. De var, i hvert fald sidst vi oplevede dem på en scene, garant for at rocke ret tungt igennem, ikke mindst for den psykedeliske genre de dengang befandt sig i. På bandets nyeste album lyder det som om de har bevæget sig i en endnu mere regulært rockende retning.

Opvarmningen står Blue Demon for, dem anmeldte jeg en sfærisk-rockende EP fra for knap to år siden.

Templet // d. 28/9 // Kl. 21.00 // 100/120 kr.

Vi runder fredagen af på Lygten Station, som byder på hele 4 navne. Svenske From North, de progressive groove metallere Nord fra Odense, døds-thrasherne Shadowspawn og Pectora, som jeg anmeldte EP’en Redemption fra i begyndelsen af sidste år. Den 4-stjernede anmeldelse blev indledt således:

“Pectora er danske, men lyder, på den gode måde, som noget der kommer heavy rockende fra den anden side af Nordsøen. I 1980’erne. Lyden og sangene har de sådan set, de mangler bare at optimere og trimme lidt”.

Lygten Station // d. 28/9 // Kl. 20.00 // 100kr.

Vi starter lørdagen på Forbrændingen i Albertslund, der får besøg af Christian Hjelm. Den tidligere Figurines frontmand udsendte tidligere i år sit tredje soloalbum, Uskolet Magi, til generelt rigtig gode anmeldelser. Den nåede vi aldrig at anmelde (han overlever nok!), men de singler jeg har hørt i radioen er da ganske glimrende.

Hjelm “brød igennem” som solokunstner med debuten Før Vi Blev Lette i 2012 og fulgte op med Vaskeægte 2 år senere, en plade vi rent faktisk fik anmeldt, endda til 5 stjerner. Er du til dansksproget poprock med gode tekster, fængende melodier og en god portion af det der “personlighed”, så går du nok ikke helt forkert her.

Forbrændingen // d. 29/9 // Kl. 20.00 // 119/149 kr.

Så skal vi tilbage på Loppen, hvor der muligvis er mere røg i luften? Aarhusianske Blunt, som lystigt blander reggae, rock og metal, kigger nemlig forbi i anledning af, at de har en ny plade på gaden. Sidst vi anmeldte dem var Jonas ude med roser til pladen Sugar Daddy, det var tilbage i 2015, hvor han blandt andet skrev:

“At Blunt kan rocke tungt og heftigt vidste jeg godt i forvejen, men det helt metalliske slipper de også ganske hæderligt fra. Groovet følger også med og selv om det måske ikke er nyskabende som sådan, så tilføjer det lidt nye elementer til Blunt’s formel” – hele anmeldelsen kan læses HER.

Support: Partiet

Loppen // d. 29/9 // Kl. 21.00 // 20 kr.

“Deadflesh fra Roskilde spiller dødsmetal. Old school dødsmetal, hvor der, med de fordele og ulemper det indebærer, ikke afviges mange millimeter fra formlen. Den er til gengæld også ret driftsikker”.

Sådan lød lidt af anmeldelsen af nyeste plade fra Deadflesh, som jeg lagde ører til sidste efterår. God, gammeldags død. uden så mange dikkedarer. Dem kan du opleve i Templet lørdag aften sammen med Obskura og Eciton under Temple of Doom banneret.

Troels-Henrik oplevede i øvrigt Deadflesh live tidligere på året, da de åbnede lørdagen på Royal Metal Fest:

“En fin start på lørdagen, hvor der bliver tonset godt igennem, renset øregange og gjort ihærdige forsøg på at sende tømmermænd væk”.

Templet // d. 29/9 // Kl. 100/120 kr.

Endelig har vi lidt af et one-two punch i Pumpehuset, som nok ikke behøver nogen længere introduktion. Du får lidt til nakken og én over selv samme af de norske pionerer Enslaved og herlige High on Fire.

KAPOW KAPOW.

Pumpehuset // d. 29/9 // Kl. 20.00 // 270 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: De Underjordiske, Pumpehuset 2016

Previous articleGo For Gold: Canned Goods Never Say Die (EP) ★★★★☆☆
Next articleKarenina: Under tiden (EP) ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.