Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 22

Udvalgte koncerter i København, uge 22

2207
0

Kun 8 stop på ruteplanen i denne uge! Hvor der afholdes Heartland Festival på Fyn (see ya) og gadebilledet er domineret af Distortion, inklusive lidt af den slags med guitar. Næste uge kommer det sidste koncertindlæg inden sommerferien, som dækker juni ud.

Vi lægger ud med to onsdags-arrangementer, hvor vi jo passende kan starte med et brag på Loppen. Eller et bang! Spillestedet gæstes nemlig af det amerikanske rockband Bang, der udsendte 3 roste albums i begyndelsen af 70’erne, men aldrig blev til “noget”, trods sammenligninger med grupper som Black Sabbath og Led Zeppelin. Men NU prøver de igen… eller fejrer i hvert fald fortiden.

Med sig har de canadiske Cauldron med Jesse Decay i front, der tidligere hærgede i orkesteret Goat Horn.

Loppen // d. 31/5 // Kl. 20.30 // 80 kr.

Next up Spillestedet Stengade. Her siger plakaten besøg fra Costa Rica, et musikland som jeg, indrømmet, intet ved om! Las Robertas spiller forvrænget garage psych pop, det er så det jeg ved om dem

Opvarmningen er til gengæld dansk, nemlig Welfare, der lydmæssigt er lidt beslægtede og som jeg har en anmeldelse på vej af. Det er deres aktuelle EP, Blood Thrills, hvor der er dømt, i bred og rummelig forstand, alternativ rock med støj på linjen. Den anmeldelse lander om kort tid.

Stengade // d. 31/5 // Kl. 20.00 // 100/130 kr.

Så er vi nået til torsdag og Amager Bio, hvor der finder en ganske særlig fejring sted, nemlig markeringen af at det nu er 50 år siden, at Steppeulvene udsendte deres genredefinerende danske hippie-opus Hip.

Det fejres med 3 særlige koncerter, først vil Stig Møller sammen med Preben Devantier og Peter Ingemann opføre hele Hip i rækkefølge og de oprindelige arrangementer af numrene. Derefter er der koncert med Stig Møller Trio, inden Eik Skibdal og hans Stepp 2 opføre 8 “nye” Eik Skaløe tekster, der også er at finde på en ny LP/CD, der udgives samme dag.

At kalde Hip indflydelsesrig og banebrydende indenfor dansk rock, er jo næsten at underdrive. Jeg er selv, trods alt, for ung til at have oplevet da den udkom, men, som ikke så få andre sikkert, så stiftede jeg bekendtskab med den i gymnasietiden. Det var midt-90’erne, hvor dansk rock blev sunget på engelsk og orienterede sig meget mod udenlandske forbilleder, så Hip lød og føltes som noget helt, helt andet da den pludselig dukkede op på radaren.

Det gør den forresten stadigvæk.

Amager Bio // d. 1/6 // Kl. 19.00 // 250 kr.

The Railthin Brothers! Kim Kix og Atomic Child!! Powersolo!!! De fejrer også noget, nemlig 21 år som band/duo, og i København markeres det på Beta med et ordentlig los donkey punk fra Aarhus og omegn. Omegnen af Aarhus var også der Jonas fangede Kim Kix i hans køkken tilbage i 2014, da han interviewede ham i forbindelse med udgivelsen af albummet The Real Sound. Det kom der en hel del ord ud af, faktisk så mange at interviewet blev splittet op i del 1 og del 2.

The Real Sound er bandets nyeste udgivelse, hvis man lige ser bort fra en remix plade med de samme numre med hjælp fra Tue Track. Den anmeldte samme Jonas til 4 stjerner for lidt over 3 år siden:

“The Real Sound er umiskendeligt Powersolo, på godt og ondt. Numrene er catchy som ind i helvede, men de er for det meste ret simple, og man glemmer dem næsten lige så hurtigt som man kommer til at synge med på dem”.

Beta // d. 2/6 // Kl. 21.00 // 125/150 kr.

I Pumpehuset kan du få noget med core i enden for alle pengene, når arrangementet Slam-It afholdes for første gang. Et arrangement med fokus på nyere “core” bands i bred forstand, præsenteret i et samarbejde mellem Prime Collective og Live Nation, med en ambition om, at det på sigt skal vokse og udvides.

Første omgang byder på gratis musik fra Odd Palace og Hearteater i Byhaven, derefter tager Issues, Crown The Empire, State Champs, Aphyxion, Siamese, Cabal, Natjager og Northern Blues over i Pumpehuset.

Det er ret meget musik for relativt få penge!

Pumpehuset // d. 2/6 // Kl. 14.00 // 225 kr.

Så er det tilbage på Stengade, hvor der samme aften er koncert med canadiske Blood Ceremony, som er dem der pryder denne artikel øverst – bare fordi billedet er så underligt… og sært dragende.. som om man… nå!

OK, bandet spiller en slags syret folke-rock, med, ja, heftig forbrug af fløjte, hvilket nok skal sende nogen skrigende væk fra området. Det kan jo lyde som en okkult udgave af Jethro Tull, men hey, de vandt en amerikansk grammy for bedste metaludgivelse i 1989 for næsen af Metallica’s …And Justice For All, så kom ikke her og grin af den almægtige fløjtes magt!

Suport: Saturn (S)

Stengade // d. 2/6 // Kl. 20.00 // 150 kr.

Lørdag kan byde på gratis power og prog, måske endda begge dele på samme tid! På High Voltage fejrer power-prog gruppen Theory (med Nicklas Sonne fra Defecto i front) udgivelsen af deres debutplade The Art of Evil. Rock og powermetal får du med i prisen af ingenting fra Downfall, og så vågner det københavnsk band Wasted, der var aktive i 80’erne, fra 27 års dvale med gamle og nye medlemmer.

Og hele herligheden var som nævnt ganske gratis.

High Voltage // d. 3/6 // Kl. 21.00 // Gratis

Og vi runder af med en tur tilbage til Amager og Beta, hvor Satan Takes A Holiday. Jo, det hedder det svenske 60’er/70’er garage band såmænd, og hvis det er bare halvt så godt som Imperial State Electric, der spillede på Beta for et par måneder siden, som de har været opvarmning for – så bliver det fedt!

 “En velgørende garage-rock eksplosion! Intet mindre. Som en rock-storm blæser The Yeah Force afsted over et helt album, som aldrig føles ensformigt, fordi The Yeah Force også er legesyge melodimagere. Hør den, skru op og råb YEAAAAAH!”

Sådan skrev Jonas om The Yeah Force og deres album Ambassadors fra sidste år, da han placerede pladen på en tredjeplads over favorit udgivelser i 2016. Fornylig interviewede han bandet om pladen, om at være uforudsigelig og hvad de arbejder med for tiden.

Beta // d. 3/6 // Kl. 21.00 // 100/125 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleDóttir: Division (EP) ★★★★☆☆
Next articleThe Colourmen: Beneath The Surface ★★☆☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.