Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 21

Udvalgte koncerter i København, uge 21

1922
0

Tilbage i koncertmøllen, der er nok af ting, at kaste sig over i forskellige genrer de næste dage, så lad os da bare komme i gang.

Vi lægger ud med to onsdagstilbud, og lægger ud med Sleep koncerten, der viste sig så populær at den hurtigt blev udsolgt og derefter rykket til Den Grå Hal. Den legendariske stoner/doom trio har spillet on/off de seneste par år, hvor de fokuserede på bagkataloget. Men for en lille måneds tid siden udsendte de uden forvarsel et nyt album.

Endda et der er mere end hæderligt! Jeg oplevede bandet give en midnatskoncert i Avalon teltet på Roskilde Festival for et par år siden, hvor de i hvert fald ikke havde glemt hvordan man brummer og stener igennem. Desværre var koncerten en kende kort og kom til, at virke en smule uforløst, den begrænsning er de forhåbentlig ude over denne aften.

Den Grå Hal // d. 23/5 // Kl. 20.00 // 275 kr. (Få billetter tilbage)

Så slår vi et smut forbi Byhaven ved Pumpehuset, der har fuld knald på deres gratis musikprogram henover sommeren. Denne aften er der dømt Celebration Records Label Night, hvor pladeselskabet uddeler smagsprøver med nogle af deres kunstnere.

Du får fynsk indie/pop møder punk fra De Uanstændige og hjemmedyrket rootmusik fra Stranger The Horse, som Jonas sendte 4 stjerner efter, da han anmeldte albummet Play It On The Tannoys tilbage i november sidste år:

“Stranger the Horse har nemlig gang i noget, der lyder relativt udansk, omend eksempelvis Tom Waits også har været musikalsk referencepunkt for en del andre danske musikere. Det er nu ikke så meget vokalmæssigt, men mere i forhold til det musikalske univers man skal tænke Waits. Stranger the Horse forsanger Julian Falck har ikke en Waits-vokal, den er noget nydeligere og lysere, men fungerer faktisk ganske fint i det musikalske billede”.

Byhaven // d. 23/5 // Kl. 18.30 // Gratis

https://www.youtube.com/watch?v=492pc0cYzy8

Vi hopper til torsdag og Store Vega, hvor Turboweekend siger farvel, denne gang med en ekstrakoncert, da der har været rift om billetterne. Synthpop/electrorockerne har efterhånden et dusin år på bagen og udsendt 4 albums, men har altså nu valgt at stoppe, mens legen stadig er god.

Bandet var i en række år et stærkt livekort, jeg mindes en sveddryppende koncert på et proppet Train i Aarhus for efterhånden mange år siden, måske var det i slut-00erne? Men nu er det altså blevet tid til, at trække stikket.

Store Vega // d. 24/5 7/ Kl. 19.00 // 275 kr.

I Templet står den på rock af den klassiske slags når Mike Tramp og hans Band of Brothers kigger forbi. Tramp begyndte jo, som bekendt, sin nu over 40 år lange karriere i Melodi Grand Prix, flyttede til USA og spillede puddelrock med White Lion, flirtede med grungen senere og “forsvandt” fra offentlighedens søgelys i en årerække.

De senere år har dog budt på lidt af en kunstnerisk genkomst og opblomstring, med en række godt modtagne udgivelser og et hav af koncerter. “Highway rock ‘n roll” af den gamle skole.

Templet // d. 24/5 // Kl. 20.00 // 200/220 kr.

Hurtigt videre til fredag, hvor der kun er et enkelt arrangement markeret i mine noter, nemlig Øresund Space Collective Loppen. Et eksperimenterende musikkollektiv, der hovedsageligt består af musikere fra København og Malmø. Som navnet antyder, så skal der spaces lidt ud, endda med musikalske improvisationer. Det til trods, så har bandet, der har haft omkring 50 medlemmer gennem årene, udsendt hele 25 udgivelser siden 2006!

Support: Black Moon Circle

Loppen // d. 25/5 // Kl. 21.00 // 100 kr.

Lørdag finder vi 3 valgmuligheder, er du til metal kan du sigte efter Pumpehuset, hvor der er finale i den danske udgave af WOA Metal Battle. Her dyster 4 danske grupper om en plads på plakaten, på den legendariske metalfestival, Wacken Open Air til august.

De 4 deltagere, som er kommet igennem indledende runder, er black metallerne Genfærd, ekstrem/tempo-thrasherne Xenoblight, symfoniske Ethereal Kingdoms og protest pigtrådsbandet Pudsige Herrer. One is not like the others? OK, 2 er ikke helt som de andre, Genfærd skiller sig ud ved, at vi endnu ikke har anmeldt dem og aarhusianske Pudsige Herrer i kraft af, at de vel ikke ligefrem kan kaldes for metal? Og så alligevel…
Der var nemlig et ekko af bysbørnene I’ll Be Damned på den demo jeg anmeldte til 4 stjerner sidste sommer. Grab Em By The… emmede af 70er ånd, tungrock, pigtråden, tågen, det let psykedeliske, alt sammen pakket ind i en dejligt upoleret lyd. Det var jo også en demo, tilmed udsendt kort efter dannelsen i begyndelsen af 2017. Siden modtog de igen 4 stjerner, da vi i begyndelsen af året anmeldte deres egentlige debut-EP.

Xenoblight havde Jonas også 4 stjerner til, da han anmeldte deres debutalbum Procreation tidligere i år.

“Ekstrem metal” er det prædikat, de selv sætter på musikken, omend det måske kan give forventninger om noget endnu mere brutalt, flosset og grumt end det, der møder lytteren på Procreation. Nok er der smæk på, men temmelig ofte ligger Xenoblight tættere på thrash, tilføjet elementer fra black og død, end hvad jeg tænker på som decideret ekstrem-metal.

Så er der det symfoniske metalband Ethereal Kingdoms, som Jonas og undertegnede hverken har været begejstret for live eller på plade, de to gange vi har anmeldt dem i år. Så de går sgu’ nok hen og vinder, shows what we know!

Pumpehuset // d. 26/5 // Kl. 18.30 // 130 kr.

Men der er da mere for metalfolket! Du kan også styre mod Spillestedet Stengade, hvor der er 3 bands på plakaten, Fusion Bomb, Exelerate og Impalers. Sidstnævnte sønderjyske thrash-helte har jeg selv oplevet live en enkelt gang, hvor de fræsede igennem Lygten Station for omkring 3 år siden. De har tilsyneladende ikke tabt fart, eller evnen til at skabe en klassisk metalfest siden dengang, Troels-Henrik var i vhert fald begejstret, da han oplevede gruppen i Aarhus tidligere i år:

“Kvartetten læner sig op af historien, men har også helt fat i lyden; en præsent, tung bas, en rytmeguitar og solo- ditto samt trommer. Og så en vokal der ligger mellem growl og overdrive. Og da thrashen er opkaldt efter lyden en V8 eller motorcykel laver, når den gasser op, får vi også passager af maskinel fremdrift. Der er simpelt hen styr på sagerne her!”.

Spillestedet Stengade // d. 26/5 // Kl. 20.00 // 100/130 kr.
Endelig har vi et Uhørt Festival arrangement på Ideal Bar under titlen De Første Navne. En forsmag på, hvad der venter til august, når der endnu engang afholdes vækstlagsfestival under Uhørt banneret.

De første navne dækker over Josa Barck, Dusin, Ravi Kumar og Moon Mountain, som vi har anmeldt af et par omgange.

Ideal Bar // d. 26/5 // Kl. 19.00 // 80 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleMaxwell Hauser: Harmonic Concrete ★★★☆☆☆
Next articleTin Can Telescope – Just Another Day of (Pack)Aging – 24/5 – 2018

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.