Home Seneste April 2018 - Nyheder Udvalgte koncerter i København, uge 17

Udvalgte koncerter i København, uge 17

2068
0

Blandet landhandel i denne uge, hvor udvalget ikke er decideret bugnende, men dog varieret. Lad os tage en tur rundt i hovedstadsområdet…

Vi lægger dog ud inde i centrum, nærmere bestemt Vesterbro, hvor Store Vega lokker med Jacob Bellens. Bellens har været en produktiv herre, både som en del af Murder og I Got You On Tape, men ikke mindst som anmelderrost solokunstner de seneste år.

Da Bellens udsendte The Daisy Age tilbage i 2012 var Jonas ude med, en for ham, sjælden 6-stjernet anmeldelse, og selvom det “kun” blev til 4 stjerner da han året efter oplevede Bellens live i Aarhus, så var der stadig masser af roser at finde. Knap så begejstret var Troels-Henrik for forrige album (det nyeste nåede vi ikke omkring) fra hans hånd, Polyester Skin, som ellers nærmest har været rost til skyerne over resten af linjen. Rasmus modsat!

Support: Marie Eline

Store Vega // d. 25/4 // Kl. 19.00 // 275 kr.

Bliver man hængende på Vesterbro til dagen efter, så lokker Ideal Bar torsdag aften med en dobbelt koncert fra Penny Police og Kirstine Stubbe Teglbjærg. Sidstnævnte brød igennem som en del af Blue Foundation, men har siden udsendt soloplader og været en af kvinderne bag Hun Solo projektet/konceptet.

Penny Police har vi, eller Troels-Henrik, anmeldt en plade fra fornylig, hvor det blev til 4 stjerner for Train Talk (Don’task me about love):

“Den luftige, let hæse kvindevokal er især noget, vi forbinder med 80erne, hvor femmes fatales en masse fyldte hitlisterne. Det er måske ikke den første association, de fleste vil få, når de hører Penny Police, men det giver dog nogen mening at tænke den særegne vokal på Train Talk ind i den pop-tradition. Dog med et i høj grad opdateret lyd- og produktionsudtryk”.

Ideal Bar // d. 26/4 // Kl. 19.00 // 125 kr.
Vi har anmeldt Workers In Songs et par gange her på siden over årene, først var det albummet That Glorious Masterpiece fra 2014 og senest Ep’en Scrapbook fra 2015. Begge viser et band, der kan deres klassisk, amerikanske lyd til fingerspidserne og så stemmebåndet dirrer og twanger på den helt rette måde.

I min 4-stjernede anmeldelse  af førstnævnte lød det blandt andet:

“That Glorious Masterpiece er en rejse ud af en støvet amerikansk vej i et eller andet øde backwater samfund langt sydpå. Mørket er faldet på og mens du traver eller triller ud i natten, bliver turen både selve den fysiske bevægelse på vejen og en rejse ind i en selv”.

Torsdag aften kan du opleve bandet på Loppen, sammen med hollandske Half Way Station.

Loppen // d. 26/4 // Kl. 20.30 // 75 kr.

Eneste stop fredag aften bliver i Huset-KBH, hvor der bydes op til Pardans. Gruppen udsendte i efteråret 2016 det 7 numre lange avantgarde-punkede album Heaven, Treson, Women, som jeg virkelig ikke brød mig om. Ja, det var da en underlig anbefaling, men var det nu helt fair, at jeg overhovedet anmeldte pladen?

“Jeg vidste det faktisk allerede da jeg satte Heaven, Treason, Women på første gang. Følelsen var der med det samme, sammen med en blanding af lidt dårlig samvittighed, apati, vrede, ligegyldighed og tvivl. Jeg kunne bare ikke lide de avantgarde punktoner der strømmede ud af højtalerne, ledsaget af en mørk, halv-manisk, ligeglad, men cool og teatralsk snakke-synge vokal. Rent faktisk var jeg ret sikker på, at jeg hadede det”.

Og hvem ved, det er endda muligt at jeg tog fejl! I hvert fald var det godt nok for Roskilde Festival, der sidste år gav Pardans en plads i Rising programmet.

Huset-KBH // d. 27/4 // Kl. 20.00 // 100/120 kr.

Så napper vi to hurtige og to hårde lørdagstilbud, hvor man på Rust kan fange 3 danske upcoming/undergrundsbands for en slik. Du får groove-metal inspireret af Pantera, med tråde tilbage til den helt klassiske heavy som Black Sabbath lavede den, fra Gods Among Machines. Mere groove, med en mere blueset kant fra Diretone og endelig er der progressiv metal fra Kaiju.

Rust // d. 28/4 // Kl. 20.30 // 60 kr.
Endelig skal vi et smut forbi Pumpehuset, hvor der lørdag aften ruller en tuuuung sydstats-sludge bølge ind over spillestedet. Den leveres af det legendariske New Orleans orkester Eyehategod, der netop har rundet deres 30 års jubilæum.

Support: Quitters

Pumpehuset // d. 28/4 // Kl. 20.00 // 180 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Workers In Song pressefoto

Previous articleEllie: There She Goes (EP) ★★★★☆☆
Next articleMarc Facchini: Himmelmekanik ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.