Home Artikler Then Comes Silence & Riddarna indhyller Loppen i svensk mørke torsdag d....

Then Comes Silence & Riddarna indhyller Loppen i svensk mørke torsdag d. 13/3

3117
0

På torsdag er der svensk indtog på Loppen, når Then Comes Silence og Riddarna tager turen over sundet.

Riddarna er et temmelig ubeskrevet blad herhjemme, men har efterhånden oparbejdet sig en del medvind i resten af norden. Bandet bevæger sig indenfor new-wave & post-punk genrene og er aktuelle med deres tredje album Under Jorden, der har modtaget rigtig flotte anmeldelser i diverse skandinaviske medier:

Gaffa Norway (5/6): “They have a DIY-like approach to to sound, with elements of new wave, psychedelia and classic rock”

Gaffa Sweden (4/6): “Feber-causing warped rock”

Svenska Dagbladet (The Swedish Daily Paper) (4/6): “A skilled blend of psychedelic rock, garage and raw energy. To make such a heavy dose of 70’s influences sound both vital and explorative is an achievement.”

Aftonbladet: “Riddarnas loud and skewed rock has become even darker. “Under jorden” captivates with sounds from the 70’s and raw anguish”.

Koncerten på Loppen er Riddarna’s eneste planlagte i Danmark i år indtil videre.

Landsmændene Then Comes Silence er et band vi her på gfrock.dk tilgengæld har beskæftiget os en del med. Deres støjende horror-goth-post-punk fangede første gang vores opmærksomhed på sidste års Roskilde Festival, hvor vi fik en spændende snak med forsanger Alex og trommeslager Kalle om bandet, deres musik og ikke mindst temaet “døden”:

“Man bliver ældre, får andre tanker, gennemgår forandringer i livet. I skandinavisk kultur får man ikke snakket om døden, sorg er en personlig sag, og nærmest tabubelagt. Jeg har boet i Sydamerika, og der har man et andet forhold til døden, man er i kontakt med døden. Det er stadig sørgeligt når nogen dør, men der er på en anden måde en festlig stemning omkring det. Det er et mål for mig at lære døden bedre at kende, at blive ven med døden, og det kan jeg så gøre gennem musikken,” fortsætter Alex.

“Jeg har også afsøgt spiritisme og okkultisme og bevidnet en seance. Det var lidt underligt, men spændende. Jeg ved ikke om det var ‘rigtigt’, men det gjorde indtryk. Jeg tror på at der sker noget efter døden, at vi alle bliver en del af det samme hele. Nu er vi forskellige, adskilte, men jeg tror, at efter vi dør, så bliver vi ét. Det er nærmest lidt buddhistisk,” siger Alex med et smil”. Læs resten af interviewet og en reportage fra deres koncert på Pavilion Junior HER

Undertegnede fangede dem igen live på Beta tilbage i november, en oplevelse der blev en både fascinerende og dragende 5-stjernet oplevelse:

“Det spøgelsesagtige, eller hjemsøgte, er noget der går igen i hele bandets klang-univers, hvor “Spirits Flow” eksempelvis gennemstrømmes af en ubehagelig fornemmelse af at være på flugt igennem en mørk skov, med en udefinerbar “fare” lige i hælene – måske foregår det hele bare oven i hovedet på en? For Then Comes Silence’s stemningsmættede numre, formår både at virke foruroligende på et fysisk plan med deres meget massive og gennemtrængende lyd, mens atmosfæren i numrene har det med at sætte sig i sindet frem for kroppen“. Læs hele anmeldelsen HER

Endelig fik vi også bandets andet album, Then Comes Silence II, i hænderne, et album der ligeledes modtog 5 stjerner. For mig var albummet blandt mine favorit udgivelser i 2013, og et album jeg stadig lytter til jævnligt når jeg lige har brug for et skud koncentreret medrivende mørke:

“Om du tror på spøgelser og ånder, eller på anden vis er spirituel, er ikke afgørende for om du kan nyde dette album, det er blot en gennemgående tematik. Det sagt, så undgår man ikke, at Then Comes Silence’s virkningsfulde udtryk påvirker ens følelser på en eller anden måde, og på den led kan man vel godt kalde selve musikken for spirituel. Bandets fascination af døden eskalerer aldrig til ubærligt mismod, faktisk er det en spændende rejse at være med på, og man føler sig, det ellers umiddelbart kølige udtryk til trods, inviteret med på turen. Ikke mindst fordi Then Comes Silence skriver forbandet gode sange og spiller som gjaldt det netop liv og død.” Hele anmeldelsen kan læses HER

Så har du allerede fået nok af forårssolen, er der mulighed for en dejlig tur ind i mørkets hjerte torsdag aften på Loppen. For kun 40 kr!

Riddarna + Then Comes Silence // Loppen // torsdag d. 13/10 // 40 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleVokadin – Sirene – 10/3 – 2014
Next articleBand Of Skulls – Nightmares – 11/3 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.