Home Anmeldelser The Sleeplings: Passings (EP / Anmeldelse)

The Sleeplings: Passings (EP / Anmeldelse)

837
0

The Sleeplings lader sig sammenligne med mange, store navne og leverer en norrøn tone, stærk produktion – og smag. Ikke dårligt over fire numre!

Meget imod min vane blev jeg alligevel overtalt af en emsig promotor til at lytte til The Sleeplings. Det viste sig at være en god idé, for der er høj kvalitet over fire numre på denne fine, lille EP.

Hvem er The Sleeplings? Århusiansk trio med nogle år på bagen og evner udi at sætte ting sammen, skabe stemninger og balancere dén leg med… Ro? Overskud? Luft? Noget på den hammel.

Åbneren, June, er pudsig i at bruge kirke-tonalitet og der ligger hele tiden et salme/vise tema i klaveret, mens både bas og trommer skaber luft og flow. Ja, selv da der små-kradses til sidst afsluttes der i klassisk dur. Som en salme.

Der er noget legende over det hele og Light Leaks sender tanker i retning af tidlig Muse med en særdeles præsent bas, en næsten arpeggio klaver-figur. Men (heldigvis) blottet totalt for Muses skaberier. Bare dygtigt sammensatte komponenter.
Med to numre i ørerne begynder en association til Midlake også at melde sig – de meget ’vandrette’ vokaler med en klædelig b-vokal har vi hørt før og blanden af akustisk input, guitarer og så de der på én gang drivende og luftige trommer fungerer til perfektion.

Men hov! Så skal der dramatisk, næsten teatralsk tema på Four Hens Down – der er beriget med strygere og en klimpende akustisk guitar. Meget vandret, meget stilet og 6/8 klæder både bandet men bestyrker også slægtskabet med Midlake.

Og så var det jo næsten dét. All Hallows Eve er en venden tilbage til vise-strukturen, om end driveren i nummeret nok er ret hurtig vokal og et tema, der kan minde lidt om Eels’ Flyswatter. Men igen: Pakket klædeligt ind i produktion, instrumentering, idé og udtryk.

Det er store navne, The Sleeplings associerer til. Og det er der vel egentlig god grund til – det er ganske fremragende, det her.
Skal vi finde bands herhjemme at sammenligne med, vil det nok være noget tidligt Weal. Men her noget mindre eksperimenterende – snarere godt bundet sammen.

Fire numre på EPen er en lækker snas – vi vil se frem til en hel plade, hvor legen, den smagfulde produktion og variationen er intakt!

Anmeldt af: Troels-Henrik Krag

EPen udkommer i dag.

Lyt til Light Leaks her:
Previous articleRepeatlisten 2022 Sensommer blues udgaven (Repeatlisten #10)
Next articleOppenheimer, 16. september 2022 (Anmeldelse / Live)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.