Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer The Denotes: The Denotes EP *** (3/6)

The Denotes: The Denotes EP *** (3/6)

1738
0

Lad mig starte ud med at sige, at jeg er stor fan af instrumental rock, da det er en helt speciel genre at håndtere, og gøres det rigtig, er det intet mindre end fantastisk.

GRFrock har tidligere anmeldt en demo af The Denotes (Læs den her), som fik en del fine ord med på vejen, og i bund og grund er dette andet udspil fra The Denotes også helt fint.

Men, den store udfordring i instrumental musik, er at man skal kunne mestre gentagelsens kunst, og kunne variere uden at forvirre, og selvfølgelig uden at lytteren begynder at kede sig.

Det lykkes tildels på The Denotes EP, der i forhold til forrige demo, indeholder flere rockede elementer, og en mere “western” agtig lyd. Der er også blevet plads til et orgel og ikke mindst gæsteoptræden af The Erik Jurado Experience på guitar og vokal!! What! Vokal på en instrumental EP! Yep, it’s a good old classic, som også i dette tilfælde, gør at lytterens ører får en lille pause.

The Denotes EP består af hele 10! skæringer, en blanding af rockede, psykedeliske og syrede numre. Skal man nævne et par bands, så er der dømt Muse blandet med The Doors (uden vokal).

Helt overordnet er The Denotes EP måske en tand for lang, og desværre virker det som om, at halvdelen af skæringerne ikke helt er gennemarbejdede. Man kan sagtens høre idéen i numrene, men de mangler lige det sidste, at blive vendt og drejet, og arbejdet lidt mere med.

Men det er jo ikke skidt det hele, heldigvis. Nej, der er nogle gode skæringer på EP’en, og de skal da ikke glemmes.

Der åbnes med “The Circus March” som trækker stærke western referencer. Godt rocket tema, der er sgu dømt duel til solnedgang, et rigtig godt skåret nummer.

Næste nummer der stikker snuden frem er “Four (Ft. The Erik Jurado Experience)”. Her følges der fint op på stemningen fra “The Circus March”, der er dog vokal på denne skæring, hvilket absolut ikke gør nummeret dårligt. Et rigtig fint syret og rocket nummer.

Videre til “Yes Sir”, hvor vi kommer lidt ned på jorden igen. Det er stadig western stemning krydret med orgel, og det kunne sagtens være soundtracket til en moderne western. En mere drømmende skæring end de to forrige, men den røde tråd bibeholdes.

Vi slutter af med “Second Silver (Part 1)”. Her kommer vi helt ned i tempo, og nummeret bliver stille og roligt bygget op, dog ikke til en bombastisk peak. Nix, den holdes fint nede, og det uden at man som lytter, begynder at kede sig. Nogen gange kan det betale sig at skrue lidt ned, og holde det simpelt og kontrolleret.

Man bør overveje om The Denotes EP ikke burde skæres ned fra de 10 skæringer den består af pt, til det der normalt er at finde på en EP, nemlig 3 eller 4 skæringer, det ville i min verden gøre denne EP meget stærkere.

Derudover ville det klæde numrene at blive indspillet i et studie, fremfor hjemme i musikværelset, da forprogrammerede instumenter oftest ender med at blive lidt for kliniske og pæne. Og når der nu ER dømt western/Doors rock, så skal det sgu være lidt beskidt og støvet.

Alt i alt er The Denotes EP absolut et lyt værd, også selvom man ikke er den store instrumental fan, men det kan man jo blive.
Hør The Denotes – The Denotes EP

Anmeldt af Bonde

Like GFRock på Facebook og få daglige rock nyheder, festival updates m.m. FIND GFROCK LIGE HER! 

Previous articleGFR Live: Pearl Jam, Forum, tirsdag 10/7/12 ***** (5/6)
Next articleWhores & Thieves: The Ugly Truth (EP) ***** (5/6)