Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Select Captain: Strings & Feathers ★★★★☆☆

Select Captain: Strings & Feathers ★★★★☆☆

2434
0

Select Captain spiller pæn guitar-pop med især stærk vokal i fokus, på et album med en masse fine takter, men hvor numrene lige mangler det sidste til, at man helt falder for dem.

Kristian Gaarskjærs vokal ligger hele vejen igennem pladens 10 numre sprødt oven på en fin instrument-klangbund, der virker checket, rolig og velspillet. Hvor Select Captain på tidligere udgivelser har været noget mere legesygt, har Strings & Feathers en klar rød tråd af pop. Dermed bliver det også en kvalitet, hvis der er en eller flere sange, man som lytter forelsker sig i – gerne efter første eller anden gennemlytning. Det er der ikke rigtigt, og det bliver anken på en ellers fin plade.

Der slås egentlig fine takter an her og der og ’40 Nights’ hvor Gaarskjær får selskab af Matilde Falch har en vis radio-appeal, uden at man rigtigt kan sige, at den hænger i ørerne efter nummeret slutter. Og det samme kan siges om åbneren, ‘A Good Start’ (måske lidt rigeligt at starte en plade med sådan en titel?) samt ‘Pretty’, der har noget der kunne minde om en melodi-hook.

Men det er altså ikke de catchy melodier, der bærer Strings & Feathers frem. Den fortællende og stærke forsangerstemme er dog et usvigeligt og stærkt kort hele vejen igennem. Og ja, der er egentlig også en fin variation på pladen, hvor tidligere forsøg med banjo og akustiske instrumenter gentages – og ofte med succes!

Der forfaldes desværre også til det mere camp-agtige og ‘Tumbling’ bliver underligt pop-gumpetung i omkvædet… Det kunne næsten være Rocazino, der lagde det omkvæd. Mens resten af sangen fungerer fremragende med stærkt kontrolleret falset og hele pivtøjet.

En lignende tunghed spores også i ‘Reflections Revised’, som så til gengæld ikke helt slår helt så fine takter i versene – men viser, at når omkvædet brydes ned i en stille rundgang, fungerer det faktisk hæderligt. Dermed bliver Strings & Feathers også en lidt irriterende plade – for der, hvor der er hooks, drukner det lidt i nogle lidt for simple valg – mens der andre steder måske savnes hooks, men til gengæld er legesyge og idérigdom.

Kunne man på den måde koge de gode aspekter fra det ene sæt sange sammen med de gode fra de andre, ville man kunne have fået en virkelig, virkelig god plade eller et minialbum/EP ud af det. Men de 10 sange, pladen indeholder kommer desværre som helhed til at fremstå lidt u-vigtige og lidt for lette at glemme – og forelskelsen i numrene udebliver i sidste ende.

Frustrerende er det ikke, at den stærke vokal absolut løfter og at der egentlig – bortset fra de enkelte steder hvor omkvæd bliver lidt gumpetunge – spilles godt og med fantastisk flot lyd. Og dermed er det måske en god plade?

Det bliver under alle omstændigheder ikke de største fire stjerner, jeg har uddelt i min tid som anmelder. Men de helt åbenlyse kvaliteter på pladen gør også, at det vil være forkert at uddele tre. Så der havner vi: Fire stjerner.

Af Troels-Henrik Balslev Krag

Besøg Select Captain på facebook

Previous articleDet er vigtigt for mig at holde mig produktiv -Interview med The Chairman
Next articleDe Efterladte, Radar, 6/10 – 2016 ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.