Home Interviews Det er vigtigt for mig at holde mig produktiv -Interview med The...

Det er vigtigt for mig at holde mig produktiv -Interview med The Chairman

1709
0

Interview: The Chairman udgav i april debutalbummet 2064, et album der tematisk kredser om verdens undergang og det at miste det, der står en nært, pakket ind i både dunkel og storladen indie-pop og rock. I oktober kan man opleve The Chairman på Lille Vega i København og på Radar i Aarhus, og i den anledning sendte vi en bunke spørgsmål til Lucas Berner, som er manden bag The Chairman. 

2064 er titlen på The Chairman’s debutalbum, som udkom i april i år. I min anmeldelse af albummet skrev jeg blandt andet: “The Chairman lyder egentlig relativt udansk, og det er ment som en kompliment i denne sammenhæng – jeg har i hvert fald ikke hørt så mange danske bands udforske den slags univers, som The Chairman bevæger sig i, hvor pompøs indie-rock møder elektroniske elementer og neo-soul. Det gør også 2064 til et overvejende spændende bekendtskab, hvor der måske endda er mere at dykke ned i, med tekstuniverset, som kredser om opslugende parforhold og en dystopisk fremtidsvision”.

Men hvorfor lige 2064, hvad har inspireret musikalsk, og hvad kan man forvente som publikum til koncerterne? Vi kaster os direkte ud i det: Her får du en række spørgsmål til The Chairman – og svarene.

Du udsendte i foråret dit debutalbum som The Chairman – hvordan har processen været frem til udgivelsen? Har det været en let fødsel?

“Det har været en lang og meget omstændig omgang med mange omskrivninger, skrottede sange, og nedprioriteringer ift. mit privatliv og helbred.

Jeg gik ind i processen med over 50 sange, skar det ned til 30 og tog ca. 20 af dem i studiet, før jeg lagde næsten halvdelen af dem på hylden og lod albummet blive til hvad det er nu.

Jeg oplevede meget angst og ærefrygt over at skulle overlade albummet til nogle andre, da det endelig var tid, men i sidste ende handler det om at søsætte sine tanker og jeg forventer, eller ønsker, ikke at det bliver lettere i fremtiden”

2064 er en slags konceptalbum, der udspiller sig “før, under og efter jordens undergang” – kan du fortælle mere om hvad det går ud på og hvad det har betydet for teksterne?

“Jordens undergang har mange skikkelser. I denne sammenhæng har det været en analogi for hvad der sker når man mister alt der står en nært og befinder sig i en gold ødemark af ligegyldighed og sorg.

Jeg havde brug for en katalysator, for at kunne artikulere den melodramatiske fortælling om en mand der gennemlever netop dét”

Er det i 2064 jorden går under?

“2064 er året hvor protagonisten reflekterer, i retrospekt, over hans beslutning om at bringe civilisationen til sit endeligt og hvordan hans egen eksistens passer ind i den nye verden”

Jeg kaldte i min anmeldelse af albummet lyden relativt udansk – hvad har været inspirationskilderne til det musikalske?

“I perioden hvor vi producerede albummet lyttede jeg meget til Sufjan Stevens. Hans sans for drama havde stor effekt på hvordan vi valgte at orkestrere det dynamiske aspekt på pladen. Gorillaz og LCD Soundsystem var også meget oppe at vende, for deres enormt intelligente og fokuserede produktioner. Det var også en periode hvor jeg lige var begyndt at dykke rigtigt ind i Tom Waits’ univers – det støttede op om historiefortællingen”

Hvordan har du oplevet modtagelsen af albummet?

“Det er blevet taget så godt imod! Både anmeldere og den gængse lytter har været begejstrede. Især efter ‘How It Feels’ er blevet spillet en masse på P3 og P6 kan jeg mærke det. Det smitter positivt af og giver mig kun mere blod på tanden i forhold til fremtiden”

Er der noget særligt i ærmet til efterårets live-koncerter? Hvad kan publikum forvente?

“Vi spiller selvfølgelig størstedelen af albummet, men har også en masse nyt materiale med som jeg er meget spændt på at vise frem. Min erfaring siger mig at nyt materiale først kommer rigtigt til sin ret, efter det er blevet luftet for et live publikum. Jeg har et 10-mand stort band med mig, det bliver rigtig sjovt!”

Er der nyt materiale undervejs? Og hvordan ser fremtiden ud for The Chairman?

“Jeg har en masse materiale liggende og forventer at gå i studiet i kølvandet på koncerterne på VEGA og Radar. Det er vigtigt for mig at holde mig produktiv”

The Chairman spiller på Lille Vega i København d.18. oktober og på Radar i Aarhus d.19. oktober. Du kan finde vores anmeldelse af 2064 HER.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleUdvalgte koncerter i København, uge 40
Next articleSelect Captain: Strings & Feathers ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.