Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 40

Udvalgte koncerter i København, uge 40

1917
0

Uge 40! Hvor blev de første 39 af? Jeg synes da lige jeg kom hjem fra Roskilde Festival… Nuvel, efteråret har meldt sin ankomst (formoder jeg i skrivende stund) og så plejer der jo for alvor, at blive fyret op under spillestederne. Denne uge er ingen undtagelse, hvor der er nok at vælge imellem fredag og lørdag.

Men vi lægger dog ud med et enkelt tilbud torsdag, hvor man kan fejre det tredje album fra Roxy Jules, blot kaldet III, når der er releasekoncert på KB18. Roxy Jules udsendte tilbage i august singlen “Rubies & Blood”, som vi kørte som Dagens Track midt i september. Det fik mig til at digte lidt, og den alternative beskrivelse af nummeret startede således:

“En øde, støvet landevej en mørk aften, uden meget andet lys end månens skær og måske en gryende solopgang ude i horisonten. Det er en sommernat, men ikke en tropenat, her er lige varmt nok til at du ikke behøver at tage frakken på, når du stiger ud og får dig en pause-smøg, men alligevel koldt nok til at man lige skutter sig en smule”. Læs afslutningen, og hør nummeret, HER

Inden er der DJ-sæt med henholdsvis Darkness Falls og Marie Fisker.

KB18 // d. 6/10 // Kl. 20.00 // pris ?

Så er vi nået til fredag, hvor vi lægger ud med et smut til Lyngby og Templet. Her står den på dansksproget rock fra anmelderroste Mellemblond, hvis seneste album udkom tilbage i april måned sidste år, som vi aldrig fik anmeldt, til gengæld var der 4 stjerner fra vores løsgænger anmelder Christian Axholm til albummet Lysvågen tilbage i april 2013:

“Lysvågen er en plade, der rammer plet, når den rammer. Kontrasterne mellem det storladne og underspillede blandet med dagdrømmerier og fortællinger fra storbyen gør den interessant, og jeg opdager nye detaljer, hver gang, jeg lytter til den. Det ér en virkelig nuanceret størrelse, men det er dét, den vinder på. Mellemblond er gået efter at skabe deres eget univers. Det skal de ha’ ros for. Ikke mindst fordi, det er modigt, men også fordi, det er lykkedes”. Læs hele anmeldelsen HER

Templet // d. 7/10 // Kl. 20.00 // 110/120 kr.

Så hopper vi lige hen over centrum og lander på Amager, hvor Amager Bio endnu engang får viftet med fanen for den danske musikhistorie og igen byder på Young Flowers. Jeg siger igen, fordi jeg selv (og Jonas) tog en anmelder fridag for et par sæsoner siden og kravlede op i træet sammen med de gamle sytre-blues rockere, da de spillede i Amager Bio og gjorde en rigtig fin figur.  Så fin, at Jonas fangede dem nogle måneder senere i Aarhus og rundede anmeldelsen af således:

“Young Flowers er måske nok blevet gamle, men musikalsk er der stadig masser af spræl og farver i bandet. Når de samtidig formår at spille med en overbevisende lethed og stort overskud, må der 5 nostalgiske stjerner op af foret”. Læs hele anmeldelsen HER

Amager Bio // d. 7/10 // Kl. 20.00 // 200 kr.

Så drager vi ind mod byen, destination Nørrebro og Rust, hvor der som ofte før er upcoming navne på plakaten fredag aften, denne gang hele 5 af slagsen. Jeg er kun bekendt med det ene, så tjek lige selv op på Luna Bennekow, Thea Zeuthen, Spare Skin og UNA UNA. Det sidste navn, soul-pop sanger/instrumentalist Alexander Woods har jeg til gengæld tidligere anmeldt EP’en Cold Cancer fra, en uhyre vellykket udgivelse, hvor især Woods’ stærke vokal imponerede:

“Alexander Woods har en sjælden gave for vokalister i denne genre, jeg TROR ganske enkelt på ham og hans ord. Samtidig er han udstyret med en klædelig mængde selvkontrol, sans for timing og dosering, hvor man nærmest ikke kan sætte en lille, fedtet finger på leveringen”. Resten af anmeldelsen kan læses HER

Rust // d. 7/10 // Kl. 20.00 // 40 kr.

Vi runder fredagen af på Vesterbro, hvor der er besøg fra Norge i Store Vega i form af Kakkmaddafakka, som vi nåede at fange halvdelen af, altså halvdelen af sættet, da de gæstede Roskilde Festival i sommers:

“Der var sgu gang i løjerne, ikke mindst inde i det proppede telt. Faktisk var der ganske imponerende fremmøde, navnets størrelse taget i betragtning, tidspunkt på dagen og det faktum at det var lidt gråt i det. Bergen-bandet spiller et medrivende miskmask af indie, pop, noget RnB og en del andet, hvor det både bliver dansabelt, men samtidig har noget tyngde. At det så var en vellykket coverversion af Haddaways gamle 90’er hit “What is Love?”, der modtog det største bifald, det er en helt anden snak….”.

Et andet navn vi fangede live på Roskilde i år, denne gang på Rising Scenen, var indie-bandet Masasolo (som jeg også nåede at se sidste del af koncerten med på årets UHØRT Festival). Jonas indledte sin anmeldelse således:

“Første band for os blev Masasolo, et af navnene på årets program som blot har få numre ude i offentligheden – i Masasolo’s tilfælde to singler. Stilen er drømmende psych, ikke ulig et band som Tame Impala, og, for den sags skyld, The Flaming Lips, som jeg kom til at tænke på da bandet spillede deres første nummer efter en instrumental indledning”.

Store Vega // d. 7/10 // Kl. 20.00 // 140/155 kr.

Nåmenøh, lad os da bare blive hængende på Vesterbro indledningsvis, når vi hopper til lørdag, denne gang er det Lille Vega der kalder. Her kan du opleve sangerinde Annika Aakjær, der brød hele 6 års pladepause med Lykkens Gang, et album der blev taget godt imod rundt omkring. Jeg må indrømme, at udover et nummer eller to i radione, så har jeg faktisk ikke fået hørt den palde, jeg var ellers ret vild med den foregående, Missionær, fra 2010.

Ud over hendes karakteristiske og gennemtrængende vokal, så syens jeg det album rummede ikke så få rigtig stærke numre, både hvad angår melodier, men især det lyriske univers med en række tekster der både var ætsende, bittersøde, nøgne, kærlige og sprogligt stærke.

Lille Vega // d. 8/10 // Kl. 20.00 // 175/200 kr.

Tilbage på Rust står den på releasekoncert med Halcyon Hope, der beskriver dem selv som EMO/alt-rock. Jeg anmeldte albummet Northern Lights fra bandet tilbage i 2014 og skrev i den 4-stjernede anmeldelse blandt andet:

“… bandet (er) ikke ueffent hvad angår sangskrivning og melodiøre, de 7 numre er alle velskrevne og godt eksekveret. De fleste falder i kategorien “poppet uptempo punkrock”, men der er naturligvis også plads til lidt ballader (og den nedbarberede akustiske udgave af nummeret “Monuments”). Formlen virker mest frisk på første halvdel af albummet, men overordnet er det medrivende hele vejen igennem det relativt korte album”.

Nu er de altså aktuelle med nyt, som vi anmelder om nogle uger, hvor der er skruet betydeligt ned for det punkede element og gevaldigt op for stadion-rock og anthem armbevægelserne, hvilket bestemt ikke er en dårlig ting i denne sammenhæng.

I samme ombæring kan du få et skud melodisk hardrock i ørken-bluesrock,så er M.D.R. (tidligere Mojave Desert Rebels) leveringsdygtige. Vi har anmeldt 2 EP’er fra gruppen her på siden, først blev det til 4 stjerner fra undertegnede for High Class Clown tilbage i 2013 siden, og senest var Thomas klar med tilsvarende karakter for opfølgeren Through The Fire.

Og så er der storladen metal fra Between Oceans som ekstra krydderi.

Rust // d. 8/10 // Kl. 20.30 // 40 kr.

Vi lukker denne uge med en tur på Loppen, hvor hovednavnet er math/post-rockerne Mutiny On The Bounty, fra Luxemburg (eksotisk!). Men det er opvarmningen, LLNN, der pirrer mig mest i denne omgang!

Jeg har været meget begejstret for bandet hidtil 2 udgivelser, EP’en Marks og albummet Loss, og også oplevet dem en enkelt gang live. Loss var derudover med i min top 5 over danske favorit albums fra sidste år, anmeldelsen indledte jeg i sin tid med følgende beskrivelse af turen ud i det voldsomme verdensrum:

“I tider, hvor verden kan virke som et fucked op sted, kan man føle trang til, at forlade atmosfæren og forsøge at råbe kloden op – eller BURN IT DOWN. Det kan man ikke, det forbyder de fysiske love, men hvis der var nogen der havde en chance for at blive hørt i det lufttomme verdensrum, så er det LLNN”.

Jeg har også oplevet bandet live 2 gange, henholdsvis på Radar i Aarhus og Stengade her i København.

Loppen // d. 8/10 // Kl. 21.00 // 90 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Young Flowers af Steffen Jørgensen

Previous articleKadavar + Blues Pills, Voxhall, 4/10 – 2016
Next articleDet er vigtigt for mig at holde mig produktiv -Interview med The Chairman

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.