Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Red Lama: Dreams Are Free ★★★★☆☆

Red Lama: Dreams Are Free ★★★★☆☆

2620
1

Red Lama er udråbt til at være ”the next big thing” inden for progressiv, psykedelisk rock – eller som de selv ønsker at betegne det: ”Moodrock”. Bandet består af hele 7 eks-Svendborggensere, nu med base i København, der kommer godt rundt i drømmeland på denne debut.

De er (endelig) ude med første album Dreams Are Free, via All Good Clean Records, produceret og mixet af Peter Sloth. Albummet er indspillet i TAPF studio som pure livesessions, for at give det et mere autentisk udtryk.

De har indtil videre været kendt for deres live koncerter på blandt andet Copenhagen Psych Fest, og med to singler ude som en slags teasere, har der været stor forventning til netop denne udgivelse. Hele albummet emmer af ’world’ og har både harmonika, organ og titler der skriger Iran, Mali og balkan, og hertil er der tilføjet et skvæt atmosfærisk The Doors inspireret psykedelisk rock, der intensiveres i både tempo og melodisk støj.

Første nummer ‘Inca’ (som også er anden single) starter ud med en svævende elektronisk opbygning efterfulgt af en brændende harmonika. Jeg drømmer mig omgående til det vilde vesten, og er allerede psyched på at høre mere. Herefter kommer der en Jim Morrison-like vokal, og jeg bliver næsten i tvivl – er det The Doors jeg er kommet til at sætte på anlægget?

Vi glider let over i ‘Sonic Revolution’, hvor bongotrommer og banjo-klingende strenge former et væld af instrumentale indtryk, og det er tydeligt, at der er 7 mand bag – uden at det er for meget. Både upbeat og mere neddæmpede eskapader præger nummeret, og der er rig mulighed for at skeje ud, men også stå og svaje af ren nydelse.

Den efterfølgende ‘The World Is Yours’ er mørkere men fængende, og mixet med en god omgang noise. Nummeret daler pludseligt i tempo, men eskalerer herefter i spacey og psykedelisk moodrock. Herefter får vi et stille, men yderst vanedannende nummer i ‘Mont Ventoux’, der uden for meget vokal, virkelig får musikken til at komme til udtryk.

‘Dar Enteha’ bevarer stilen fra forrige nummer, og lyder næsten som en fortsættelse i starten – indtil progressive guitarriffs tager over og – lad os kalde det omkvædet – er rent instrumentalt med kun et par få ’ooooh’er er add’et. Her er et eksempel på et nummer, hvor man bare glæder sig til omkvædet, der med den intensiverende opbygning får mig til at holde vejret, som når man er ved at få en orgasme!

‘Mekong River’ ændrer sig en anelse i genren, og minder mig om det lidt nyere Arctic Monkeys – især vokalen, der skriger ”Alex Turner”. Dog er det mere progressivt og beholder stadig Red Lama’s moodrock-ånd. På syvende og sidste nummer ‘Dalai Delay’ er ’Jim Morrison’ aka Johannes Havemann Kissov Linnet tilbage igen, og binder en fin sløjfe på et gennemført album.

The World Is Ours – Dreams Are Free! Hav disse ord in mente når Red Lama byder dig med på en syret rejse gennem en verden af drømme – og du har ikke lyst til at misse den! Derfor er der 4 velfortjente stjerner tyret i nakken på de 7 medlemmer af Red Lama (så må vi håbe de kan dele lidt).

Af Stefanie Sloth Hansen

Besøg Red Lama på facebook

Previous articleBÆST – Bones – 5/5 – 2016
Next articleTue Track vz Powersolo: The Unreal Zound ★★★☆☆☆

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.