Home Artikler Premiere: Lyt til ny single fra “nordic noire” punkerne RA

Premiere: Lyt til ny single fra “nordic noire” punkerne RA

1656
0

Svenske RA udsender d. 25/3 albummet Scandinavia, førstesinglen derfra hedder “The Void” og den har vi premiere på lige her. Bandet har stille og rolig gravet sig op fra den svenske undergrund, og gav blandt andet en vellykket post-punket koncert på Rising Scenen på sidste års Roskilde Festival.

Den koncert overværede Jonas og jeg tilfældigvis, men blev distraheret af en snakkesaglig nordmand, der ventede på sine notorisk skæve og forsinkede venner – så det blev ikke til den store tekst ud over det HER

Det var muligvis en skam, da “The Void” er et særdeles dragende mørkt hul at lade sig falde ned i. Pumpende bas, guitarstøjflader og en dyster og ulmende stemning dominerer nummeret. Atmosfæren er meget 80er punket, det er koldt, mørkt og ildevarslende, men stadig melodisk og indbydende på en måde. Den goth’ede følelse der gennemstrømmer det dunkle univers har de tilfælles med landsmændene Then Comes Silence, som vi har været meget begejstret for her på siden – men det her er alligevel noget andet. Tonen, ikke mindst på grund af vokalen, er på en måde mere dommedagsagtig.

RA er Simon Minó (vokal + trommer), Erik Blondell (bas), Felix Mårtensson (guitar) og Martin Nilsson (guitar) og assisteres på “The Void” af Julia Ringdahl fra labelmate bandet Hey Elbow.

Scandinavia er på gaden d. 11/3, “The Void” udkommer som single d. 10/2. Lyt til nummeret HER

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleThe Woken Trees – In The Centre Of The Pyre – 2/2 – 2015
Next articleThe Grenadines: Fools ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.