Home November 2023 Patron: Patron (EP/Anmeldelse)

Patron: Patron (EP/Anmeldelse)

448
0

Balance mellem sumpet sludge og noget mere festligt gør at de fire skæringer på Patrons debut-EP står skarpt. 

Pun’sterne i Patron trækker i pressematerialet på at alt efter hvilket sprog, man udtaler deres navn på, vil det betyde forskellige ting. Det overfører bandet så til deres tilgang, hvor de efter eget udsagn ’ikke er én ting’.

Fair.

Bandet beskriver dog i samme åndedrag deres musik som 70er/80er-inspireret over sludge/doom. Bredde er godt!

For lytteren betyder det en ret ’vandret’ tænke EP, hvor mere ’lodrette’ riffs eller snarere grooves her og der får lov at bryde op. Det er nemt at forestille sig selv langsomt headbangende til det her!

Inden for dette får vi både laaaange numre, men også en mere dansende feeling i nummeret The Cleaner, hvor 70er-referencerne bliver mere tydelige.

Åbneren, Golem, får mig til at overveje om bandet måske har hørt tidlig Life Of Agony (dog uden pre-emo  tekster), men over godt seks minutter begynder man dog som lytter at forstå referencen til sludge.
Den bliver om noget mere udtalt på Revolte, hvor et ret dumpt groove snegler sig af sted og sjældent får et melodisk release. Ret effektivt, drevent spillet og selv om nummeret bevæger sig over otte minutter, er det ikke langstrakt eller kedeligt.

Det samme gør sig egentlig gældende for afslutteren – ikke mindst fordi begge numre også indfører en hidsig forvreden guitar i solostykker med masser af expression. Det er ikke sofistikeret, det er bare effektivt og passer ret godt ind i genren, får tilført ’noget andet’ end grooves og flow til bordet.

 

Over fire numre formås der på én gang at etablere den lidt sumpede stemning, men også en rocket friskhed der gør at EPen aldrig forsumper. Jeg kan ikke forklare det nærmere, end at det er dygtigt spillet, det lyser af spilleglæde – også ved 27. repetition.

Det formås dermed også at balancere det sumpede med det energiske og festlige – en ret svær balance at opnå.

Alene af den grund, men også fordi det er en ganske festlig og underholdende plade, får den hermed min anbefaling!

Anmeldt af: Troels-Henrik Krag

Previous articleWildr: Dream In Color (EP/Anmeldelse)
Next articleGFR mener noget om…. Digital glemsel…….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.