Home Albums & EPer Februar 2019 Out of Bounds: Eat, Sleep & Greed (EP) ★★★★☆☆

Out of Bounds: Eat, Sleep & Greed (EP) ★★★★☆☆

1070
0

Out of Bounds består af folk med erfaring fra andre bands, og det kan man godt høre på EP-debuten, der byder på melodisk og afvekslende punk med et pift hardcore.

En tung, langsomt opbyggende intro til åbneren ‘Out of Bounds’ antyder mere heavy end punk, men efter to minutter rammer Out of Bounds det punk-drive, der er udtrykket på resten af den 15 minutter lange EP. Det er no nonsense melodisk punk med fuld fart over feltet – og så alligevel. For der varieres igen over temaet på sidste del af nummeret, hvor Out of Bounds rammer en mere tænksom og melankolsk tone. Næsten 6 minutter lang er åbneren også, så det er en lidt atypisk sag – de øvrige tre varer tilsammen knap 10.

Der er da også anderledes krudt i røven på udlægget på ‘Unnecessary Greed’, hvor Out of Bounds igen viser at de har godt styr på udtrykket og sådan set også på håndteringen af instrumenterne. Der er nogle fine små breaks og ellers fuld fart frem.

Det fortsætter på ‘Together as One’, der også hamrer derudaf i friskt trav og smager en smule af melodisk hardcore. Det er essentielt medrivende og sådan set ganske velfungerende, omend der ikke er mange overraskelser undervejs, omend et riffstykke hvor der lige bliver skruet op for tempo og intensitet giver lidt ekstra blærerøvsfaktor – og så kommer der endda en solo bagefter.

Endelig er der så ‘Tomorrows Sympathy’, hvor trommerne pisker sangen fremad indtil vi får et melodisk mellemspil, inden der skrues langsomt op for intensitet og tempo igen og der flækkes igennem i fuldt tempo det sidste halve minut. Out of Bounds kan tydeligvis deres kram og kan også skrue ganske efne og medrivende sange sammen. Så er byggestenene i hvert fald på plads. Til gengæld er det ikke sange, der sætter sig fast efter endt lytning, men mindre kan også sagtens gøre det – man er med, når de er på. Samtidig er variationen heller ikke fraværende, og det betyder at vi sniger os op på 4 stjerner.

Anmeldt af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleVerdande: Verdande (EP) ★★★★☆☆
Next articleMike Tramp: Stray From The Flock ★★☆☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.