Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Malmö: Time & tide waits for no man (EP) ★★★★☆☆

Malmö: Time & tide waits for no man (EP) ★★★★☆☆

1485
0

Malmö har med Time & tide waits for no man begået en fint, lille underspillet EP, der med sin jazzede stemning og naive udtryk passer glimrende til en søndag morgen.

Maria Malmö har med sit band begået en fin lille 4-tracks EP med naivistisk, poetisk old school jazz. Der leges fint rundt i de fire numre (hvoraf ét, “Lad forgå”,  er dansksproget) og der er tale om en minimal produktion.

Helt, helt centralt står Maria Malmös vokal, som har en jazzet klasse, der er stærk nok til at bære projektet igennem.

Akkompagnementet består ofte af toppede instrumenter som mandolin og kalimba (ja, jeg måtte også lige google det), som bidrager til et let naivt lydindtryk – som for øvrigt komplementerer teksterne fint: “Still learning” handler om ikke at lade sin barnlige glæde dræbe af lidt for voksne stemmer, eller fremmedes skulende øjne.

EPens sidste nummer, “Let it all out” summerer dog også projektet ret godt op: ”Let it all out / I don’t know / which way to go”… Det er altså ikke svar, der tilbydes fra Malmö.

Men det gør heller ikke så meget, for det hele er bare virkelig fint lavet og fremført. Stemmen er som nævnt stærk og bærende, men hvor andre måske ville være fristet til at overgøre det med ‘fede’ produktioner og se-mig!-fraseringer, så er der en yderst velvalgt og passende underspillethed over Time & tide waits for no man.

Jeg tænker at EPen vil gøre sig virkelig godt på en langsom søndag, hvor der er tid og hvor vellyd passer mere end de store udsving. Og så kan man jo glædes over, når en lille detalje i stemmen eller fraseringen er specielt god.

Ét eller andet sted i de faktisk ganske poetiske tekster ligger der også en tristesse – ét nummer handler om, hvordan tiden uvægerligt vil bære os med – uanset om vi vil eller ej. Et andet om at det nok er bedre at lade ting ske, end at blande sig – eller i hvert fald bekymre sig for meget. Måske lidt banalt, men fint fremført og med omtanke, grundighed og kvalitet.

Det er fint, yndigt og minder nok mere om Er De Sjældne og Under Byen end noget andet, jeg tør sammenligne med. Men samtidig er Malmö bestemt sin egen. I forbindelse med udgivelsen, turneres der på en tour, der især kommer til mindre spillesteder.

Malmös EP er i den grad musik, der egner sig til det mere intime – og har potentiale til at give noget helt specielt netop der. Time & tide waits for no man er et fint lille udspil. Men hvor flot det end er lavet – og hvor gennemført godt det end er produceret, så er det ikke rigtigt musik, der bliver hos mig.

Derfor vil jeg kvittere med fire store stjerner…

Af Troels-Henrik Balslev Krag

Besøg Malmö på Facebook

Previous articleTorment – Scared of Silence – 24/9 – 2015
Next articleTorment: Fear of Missing Out (EP) ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.