Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer LINN: Happy Metal (EP) ★★☆☆☆☆

LINN: Happy Metal (EP) ★★☆☆☆☆

743
0

På fire stemningsmæssigt ret kolde numre souler LINN sig ind og ud af Corona-isolation. Det maskinelle lurer konstant, mens en hang til lidt dåset soul-vokal både står i vejen for og overskygger ellers gode idéer.

Jeg fornærmer vist ikke nogen ved at påstå at Happy Metal trækker på det mondæne og kedelige: I en kælder tilhørende kærestens forældre har Bowdashes-medlemmet LINN skrevet tekster om frysepizza og alkohol-trang. Det er kedeligt at være i lockdown!

Den form for (sove)kammer-udgivelser har potentiale og LINN benytter sig af det minimalistiske udtryk, rammerne lægger op til: Ofte en guitar og et beat og så en soulet, lys vokal. Udtrykket bliver ikke mindst på grund af den tynde, lyse vokal ret koldt og på åbningsnummeret, ‘Frozen Pizza’, underbygges dette også af ret åbne toner på guitaren og et white-noise beat.

Men som EPen skrider frem, kommer der mere gang i den og på titelnummeret sender det tankerne i retning af EMA – komplet med et stort, maskinelt beat, lakonisk vokal og organisk percussion, der grangiveligt lyder som en trommestik trukket over én af de der gammeldags radiatorer, man godt kunne forestille sig befandt sig i et kælderrum. Her får vokalen også vocoder og titelnummeret er nok det mest velfungerende på EPen med sit maskinelle drive og små licks her og der.

‘Not That <3 Core’ tager tempoet ned og har lidt femme fatale over det repeterede refræn, der dovent reciterer tekster mens guitaren nøgent sikrer et drive – spartansk bakket op af trommer.

Lidt kedeligt, men det er vist meningen, her.

Decideret forfærdeligt bliver det så på ‘I’m Out of Alcohol, You Are Out of Your Mind’. Skæg titel, skægt tema og forventningerne bliver i den grad gjort til skamme, for der bliver virkelig dåset igennem med soulede vokaler. Det er ikke rart. Og det skal det måske ikke være. Men det er svært at komme igennem nummeret. Ja, næsten modbydeligt, aggressivt kedeligt.

Happy Metal lyder lidt som et lockdown føles: kedeligt. Ja, selv på titelnummeret hvor der er lidt drive, er dette netop maskinelt, automatisk, forceret.

Jeg har flere gange efterspurgt kreative billeder på vores situation. Jeg er bange for at LINNs billede i sin iver for at illustrere kedsomheden og med sin fascination af soulvokaler bliver sådan rigtigt kedeligt.

Så Happy Metal bliver ikke en EP, jeg får lyst at finde frem igen.

Anmeldt af: Troels-Henrik Krag

Previous articleVi Er Fædre: En båd med bananer (EP) ★★★☆☆☆
Next articleRepeat #89

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.