Home Artikler Kvikguide til Aarhus Psych Fest 2014

Kvikguide til Aarhus Psych Fest 2014

2350
0

Aarhus Psych Fest er tilbage fredag d.3 og lørdag d.4 oktober på Radar og i Den Rå Hal på Godsbane-området i Aarhus. Igen er der en god blanding af danske og udenlandske navne fra psych-genrens udstrakte vidder. Vi tager et rapt lille kig på programmet. 

Fredag d.3. oktober

Aarhus Psych Fest løber over to dage og på førstedagen, fredag, er der både engelsk, svensk, norsk og chilensk repræsentation, ud over tre danske navne. Aftenens program starter på Radar med Spökraket, som også var på plakaten sidste år, hvor de havde fået spilletid lige efter Get Your Gun. Det var to modsætninger, både musikalsk og performancemæssigt, for hvor Get Your Gun bevæger sig i et relativt stramt orkestreret lydunivers og en lige så stram sceneoptræden, så er Spökraket meget loose, på grænsende til det jammende. Sådan virkede det i hvert fald på mig som publikum sidste år – hvordan andendagen ellers forløb dengang kan du læse mere om HER. Når det så er sagt, tror jeg kl. 19 er et velvalgt tidspunkt til Spökrakets eksplorativt stenede univers, og de er værd at høre.

Det samme, altså værd at høre, er De Underjordiske, som følger efter med deres dansksprogede syrerock, men for mig er fredagens hovednavn nok norske Electric Eye som spiller kl. 23 på Radar. Jeg hørte det meste af deres koncert på året Spot Festival (reportage derfra kan du læse HER), hvor jeg havde en positiv oplevelse med deres meditative psych-rock. Bandet tæller medlemmer fra The Megaphonic Thrift, Junip og The Low Frequency in Stereo, og de er temmelig dygtige instrumentalister. Lydmæssigt kunne de godt minde lidt om Wooden Shjips, men ikke helt så dronende meditative. Så hør dem, inden engelske The KVB lukker og slukker for fredagens program. Tjek også chilenske Nueva Costa ud – om ikke andet, så alene af den grund at det er sjældent man oplever bands fra den del af verden. Tjek også video med dem herunder.

19.00: Spökraket (Radar)

20.00: De Underjordiske (Radar)

20.45: Holy (The Lunar Suite – som ligger i Den Rå Hal)

21.30: Nueva Costa (Radar)

22.15: Distortion Girls (The Lunar Suite)

23.00: Electric Eye (Radar)

00.00: The KVB (Radar)
Lørdag d.4. oktober

Lørdagen byder på tysk og amerikansk visit, men også flere stærke danske navne. Her er blandt andet to spændende dansksprogede navne, i form af Dør nr. 13 som spiller som første navn i The Lunar Suite kl. 19.45 (Læs mere om ham/dem i vores interview HER) og senere på aftenen Elevatorfører (kl.22 på Radar) s0m har et glimrende live-ry med sig. Jeg har desværre aldrig selv oplevet dem, og derfor ærgrer det mig også at det heller ikke lykkes denne lørdag. Endelig skal det også anbefales at komme tidligt og høre Tales of Murder and Dust, som med deres nærtyste lydbillede kan levere fine koncerter – jeg hørte dem senest da de varmede op for Wooden Shjips i februar i år. De spiller kl. 19 på Radar.

Senere på aftenen endnu, kl. 23.30, er det Moon Mountain der løber med anbefalingen. Bandet har en debut-EP på vej (den bliver anmeldt her på siden senere på måneden) og tidligere på ugen bragte vi et lille interview med dem – det kan du læse HER. Bandet spiller en form for folket psych og breder sig godt musikalsk. Endelig anbefales det at blive hængende til aftenens, og festivalens, sidste navn, amerikanske Spindrift. Bandet kan man også opleve i dokumentarfilm form tidligere på lørdagen, hvor Ghost of the West vises i The Lunar Suite kl. 17.15. Spindrift er kraftigt inspirerede af spaghetti-westerns og soundtracks fra disse, især Ennio Morricone, og det kan man også høre i bandets musik. Genrebetegnelsen lyder på “Spaghetti Western Cinematic Psychedelia” – så varebetegnelsen er temmelig klar.

19.00: Tales of Murder and Dust (Radar)

19.45: Dør nr. 13 (The Lunar Suite)

20.30: Morgan Square (Radar)

21.15: The Road Back to Yahowa (The Lunar Suite)

22.00: Elevatorfører (Radar)

22.45: Sick Hyenas (The Lunar Suite)

23.30: Moon Mountain (Radar)

00.30: Spindrift (Radar)
Husk at tjekke så mange bands ud som muligt – det hele lyder sådan set spændende, og man KAN faktisk nå det hele, hvis man ikke skal hvile ørerne undervejs. Læs mere om Aarhus Psych Fest og programmet HER.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous article9000 John Doe: Redneck Is The New Black **** (4/6)
Next articleReportage fra Aarhus Psych Fest, fredag d.3/10 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.