Home Interviews Interview med Moon Mountain: Psych-folk med gode melodier og dramatisk udtryk

Interview med Moon Mountain: Psych-folk med gode melodier og dramatisk udtryk

6526
0

Vi har fanget Ronnie og Mona fra det snart EP-debuterende psych-folk/rock band Moon Mountain til en lille snak om bandet, den kommende udgivelse og de kommende koncerter.  

Moon Mountain udgiver d.13/10 White City som 12″ på det københavnske label Future City Devils Island. Lørdag d.4. oktober spiller bandet på Aarhus Psych Fest og i den forbindelse fik vi sendt en håndfuld spørgsmål afsted.

Hvad er historien om Moon Mountain?

Ronnie: ”Mona og jeg møder hinanden for snart 3 år siden og begynder at udveksle nogle musikalske idéer.. før moon mountain sådan rigtigt bliver til, tager vi til san francisco for at indspille med Brandon Davis og hans projekt ”Electric set” – jeg havde spillet lidt med Brandon nogle år tidligere da han var i København. Da Mona og jeg kom hjem fik vi for alvor defineret hvad det var vi havde gang i og fandt navnet Moon Mountain.”

Mona:”Et års tid efter tog vi så en måned til Los Angeles bare for at have ro til at udvikle vores musik og spille rundt omkring i LA.. vi boede på loftet i et stort hus med en masse unge filmfolk, så sad vi i legehuset ude i haven og indspillede idéer og fik tonsvis af klager fra naboen”

Ronnie: ”Da Brandon så kom tilbage til København, jammede vi selvfølgelig en masse sammen og havde det fedt og efter lidt tid spurgte vi ham om han ville spille med til en Moon Mountain koncert på Drone i januar 2014… derefter er hans rolle i bandet bare vokset og vokset..”

Mona:”Ja og her på det sidste er Elizabeth Torres også kommet med i vores live-acts og det giver bare det sidste prik over i’et”

“Mysterious psych rock”, lyder beskrivelsen blandt andet på – hvad adskiller Moon Mountain fra den bølge af psych rock bands, der er kommet frem de senere år?

Mona: ”Forskellen er nok at mærkatet ”Psych rock” kun bruges om os i mangel af bedre. De fleste har ret svært ved at genre-definere os når de har hørt os live og vi kan sgu heller ikke rigtig selv finde ud af det. Men vores musik indeholder psykedeliske elementer i form af de dronende og eksperimenterende lydlandskaber som vi frembringer. Vi kombinerer den analoge lyd og effekter fra slut 60’erne med Brandon og Eli’s elektroniske og mørke beats. Det er mørkt og til tider dystert, men tror måske vi er lidt mere ekstroverte og dramatiske i vores udtryk..”

Ronnie: ”Jeg har hørt folk kalde det for en form for folkpsych og sidst vi var ude at spille var der flere som syntes at vores musik mindede om Siouxsie and the banshees. Jeg har sågar fået at vide at vi specielt har et nummer som leder tankerne hen på Happy Mondays. Så i forhold til disse sammenligninger må man sige at vi spænder bredt og nok også bredere end så mange andre ”psychbands”

I spiller på Aarhus Psych Fest i den kommende weekend – hvad kan man forvente af Moon Mountain live?

Ronnie & Mona: “En liveperformance fyldt med mystik, intensitet og masser af energi pakket ind i et kalejdoskopisk lysshow”

I har en 12″ udgivelse på vej, udgivelsesdato d.13/10 – hvad kan vi forvente på pladen?

Ronnie: ”Nogle gode sange med gode melodier, forenet i et dramatisk udtryk”

Mona: ”Og masser af vrede! Haha, i hvert fald for mit vedkommende. Og så tror jeg man kan få en god fornemmelse af hvilket sammensat band vi er, altså pladen er jo indspillet lige da vi er ved at få Brandon rigtig godt integreret i bandet. Derfor er nummeret ”White City” også kommet med på pladen, som Brandon har været med til at komponere og som har elektroniske beats, modsat de andre mere minimalistiske numre, som er skrevet ud fra at det kun var Ronnie og jeg der skulle spille dem live”

Hvordan ser fremtiden ud for Moon Mountain?

Mona:”Efter vores koncert på Aarhus Psych fortsætter touren til Göteborg og Malmö og når vi kommer hjem har vi releasefest på Stengade tors. d. 16.okt – det er gratis og alle er velkomne. Derudover har vi en masse nyt materiale der også skal udgives og vi håber også på at få arrangeret en længere tour i den nærmeste fremtid”

Ronnie: ”Udgivelse af et kassettebånd er i støbeskeen. Muligvis en USA tour til næste år”

Moon Mountain spiller kl. 23.30 lørdag d.4. oktober på Aarhus Psych Fest. Tjek dem ud på facebook

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleKoncerter i KBH, uge 40
Next articleThe Psyke Project siger farvel med en sidste fest

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.