Home Seneste Februar 2015 - Nyheder Koncerter i KBH, uge 9

Koncerter i KBH, uge 9

2688
0

Så er vi sgu’ allerede ved, at være kommet (forhåbentlig) helskindet igennem februar, alt er godt, tag det med ro og se om der kunne være nogle koncerttilbud blandt denne uges udvalg, som kunne friste.

Vi lægger ud på KB18 torsdag aften, hvor der er besøg fra både Aarhus og Spanien. Liserstille spiller en original og storladen omgang alternativ rock, hvor Muse sikkert ind i mellem ville standse op og sige “ah, det var sgu alligevel vildt nok, det der”. Vi har tidligere anmeldt albummet Nous og EP’en Flight of Belljár fra bandet samt skrevet lidt om deres koncert på Off Spot på Backstage i Aarhus forrige år.

Fra varmere himmelstøg får vi spanske Toundra, som jeg ikke aner hvad er for noget, da bandbeskrivelsen står på spansk – no comprende!

KB18 // d. 26/2 // Kl. 20..00 // 60 kr.

Videre til Loppen, hvor der samme aften leveres snot i stride strømme. Jo, den er god nok, for på plakaten er amerikanske Snot, der spiller hardcore punk straight outta Santa Barbara, California. Med som support har de danske Sons of Death Valley, der på deres debutalbum fra sidste år med lidt blandet held, blandede hardcore og country.

Loppen // d. 26/2 // Kl. 21.00 // 100 kr.
Vi runder torsdagen af med et smut i Pumpehuset, der i dagens anledning endnu engang skifter midlertidigt navn til Bombehuset. Der er nemlig dømt metal-smæk for samtlige resterende sparepenge i denne måned med russisk/engelsk/franske Betraying The Martyrs, britiske Polar, italienske Upon This Dawning og endelig More Than A Thousand fra Portugal.

Pumpehuset // d. 26/2 // Kl. 19.00 (døre) // 170 kr.

Fredag napper vi en hel håndfulf tilbud og lægger ud med et smut til Valby, hvor Underwerket har 3 navne på programmet. De aarhusianske punk-rockere Broadway Killers, københavnske Without Voodoo, som spiller drømmende prog-rock, samt Mark Bryl, tidligere frontmand i punk/ska/pop bandet Megafonzie, nu solo med en akustiske guitar.

Underwerket // d. 27/2 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Beta gæstes fredag aften af et navn vi oplevede live i Aarhus så sent som i lørdags, nemlig de fremadstormende black metal piskere fra Solbrud. Weekendens koncert affødte 4 stjerner fra Jonas, og de var nok i den store ende, for en koncert der blev leveret ganske upåklageligt og usvigeligt sikkert, men manglede lidt overraskelser og “wow-faktor”, når man som vi har oplevet bandet en del gange tidligere. Han skrev blandt andet:

“Solbrud viste atter engang at de besidder store kvaliteter og kan levere musik med både atmosfære, tyngde og masser af kraft. Det er bare ikke så overraskende længere”. Læs resten anmeldelsen af koncerten HER

Support: Genfærd

Beta // d. 27/2 // Kl. 22.00 // 125 kr. (forsalg), 150 kr. (døren)

Vi bliver lidt i samme grumme boldgade med en hurtig afstikker til Ungdomshuset, der disker op med 4 tunge navne fredag. Sludge/doom fra Hashbreath (SE), syre doom fra Aarhus med Double Space, okkult fuzz doom med københavnske Alucarda og mere sludge/doom fra Nether, ligeledes fra København.

Ungdomshuset // d. 27/2 // Kl. 21.00 // 40 kr.
4 hårdtslående navne finder du også på Lygten Station. Du får album-aktuelle Billy Boy In Poison, metal fra københavnske Contrition, metalcore fra Vanløse i form af Embracing Sickness og endelig lidt international flavor med belgiske Age of Torment.

Lygten Station // d.27/2 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Endelig er der upcoming toner i Råhuset, som lægger scene til 3 navne fredag aften. Pop/rock/RnB’erne Sugarland Express, indie-rock fra John Alcabean og rock “rock” fra Come On, Lucy.

Råhuset // d. 27/2 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Lørdag er der blevet plads til 4 arrangementer, hvor vi kommer vidt omkring i genre, og på landkortet.

Vi lægger ud på Stengade, der får besøg af britiske Gemma Ray. Hende fik Jonas et lille interview med tidligere på ugen, hvor hun fik forklaret hvad hendes musik, der blandt andet kaldes “pop-noir, gothic folk, 60’s girl group og cinematiske soundscapes”, går ud på. Det kan du læse HER

Support: Ned Collette (AUS) + Carl Coleman (AUS)

Stengade // d. 28/2 // Kl. 20.00 // 80 kr.
Er du mere til god gammeldags heavy metal, så er danske Fate måske noget for dig, når de fredag aften indtager High Voltage. Bandet har eksisteret i over 30 år, og har søreme også fået en anmeldelse med på vejen fra undertegnede. Det blev til hele 5 stjerner til deres forrige album (det nyeste nåede jeg ikke omkring), Ghosts From The Past, tilbage i januar 2012. Jeg skrev blandt andet:

“Fate, dannet i 1984, har udgivet et nyt album der helt seriøst lyder som om den ER udgivet i midt 80erne! Ikke blot “inspireret af”, “lettere opdateret lyd” eller “gået tilbage til et klassisk udtryk” – det lyder som en plade der er indspillet, og skrevet, for et kvart århundrede siden, i en tid hvor stort heavy hår var in, vokalharmonier meget maskulint, storladen og bombastisk, grænsende til det vulgære, lyd, med grædende guitar og hele pisset, the shit. Nu opfattes det nok som tacky shit, men det her holder bedre end Schlüter’s 80’er swung i statsminister fritzen”.

High Voltage // d. 28/2 // Kl. 22.00 // 70 kr.
Lygten Station er igen klar med et sejt rockende line up lørdag aften. Radiovenlig 90’er rock fra The Boy That Got Away, rock og rul fra Monkey Okay og endelig grunge/hard-rockende Franklin Zoo. Franklin Zoo, hmmm.. jeg får flashback til 2014…

“…. dem har vi efterhånden skrevet en del om, seneste da de teasede nye toner tilbage i begyndelsen af oktober måned. Og med god grund, for det her band er lidt af et monster live. På album er det nu ikke fordi de mister brodden, som sidste efterårs Untamed også vidnede om, men jeg har aldrig, de 3-4 gange jeg har oplevet dem live, set dem give en dårlig eller halv-sløv koncert. Så er det lige meget om det var en showcase for deres EP foran et lidt døsigt publikum, en meget kort showcase til Off-Spot, et eftermiddagsjob på Live Live Festival, eller et support job på Backstage (som vi ikke skrev noget om, hehe).

Til gengæld har jeg udviklet en forbløffende evne til, at undgå dem live her i København, heller ikke denne gang bliver det til noget. Oh well, vi ses i 2015 så!!”.

Det bliver så, desværre, HELLER ikke denne gang ser det ud til. Men jeg anbefaler endnu engang på det kraftigste, at man tjekker dem ud live – og kunne give dem Ugens Anbefaling hver gang de spillede live, men det ville jo være lidt kedeligt, så…

Lygten Station // d. 28/2 // Kl. 20.00 // 80 kr. (forsalg), 100 kr. (døren)
For Ugens Anbefaling finder vi nemlig som sidste punkt på dagsordnen denne gang. I denne uge skal vi til Viften i Rødovre. De får nemlig besøg af de moderne brit poppere Paper Tigers, som ridder mod Rødovre på en bølge af fornemme live-anmeldelser,. Det er blandt andet blevet til 5 stjerner i Gaffa for deres koncert for et par uger siden på Fatter Eskil i Aarhus.

Jeg havde fornøjelsen af, at anmelde gruppens debut-album tilbage i i november måned. I den 4-stjernede anmeldelse lød det blandt andet:

“Paper Tigers leverer med Head Over Heels en plade, som det meste af vejen bare er rigtig godt rock-håndværk. De lever og ånder tydeligvis for denne form for let-opdateret britpop, og spiller og lyder som de gør, fordi de simpelthen ikke kan lade være. De er tro mod forbillederne og uhyre stilbevidste, næsten for stilbevidste og sikre i deres udtryk af og til”. Læs hele anmeldelsen HER

Men live trykker de åbenbart sømmet i bund!

Support: Neon Fish + Pale Collection

Viften // d. 28/2 // Kl. 21.00 // 92 kr.

http://youtu.be/cjJGZERSpjs

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleKoncerter i Aarhus, uge 9
Next articleGemma Ray – If You Want To Rock and Roll – 27/2 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.