Home Seneste Februar 2015 - Nyheder Koncerter i Aarhus, uge 9

Koncerter i Aarhus, uge 9

2377
0

Der er atter engang et fint udvalg af koncerter i Aarhus, og vi skal omkring både drømmepoppet shoegaze, snerrende punk og heavy-folkemusik. 

Torsdag d.26. februar

Vi lægger ud torsdag aften på HeadQuarters, hvor Catch The Breeze spiller deres luftige indierock, der trækker på både drømmepop og shoegaze. Ken anmeldte bandets selvbetitlede EP sidste sommer til 5 stjerner, hvor han blandt andet skrev: “Det skriger ikke af instant hit fra start, men giver man tid og plads, så bider sangene sig fast og udviser stor slidstyrke. Det skyldes ikke mindst trioens utroligt sikre hænder, som tilsyneladende ikke ryster en eneste gang i løbet af Catch The Breeze”. Jeg anmeldte selv bandet live på Radar i november, og skrev dengang: “Ind i mellem virker bandet næsten selvudslettende og underspillede, såvel musikalsk som i sceneoptræden. Samtidig virker deres udtryk alligevel ualmindelig sikkert, i sin underspillethed, og der var hele vejen igennem bandets 8 numre lange sæt, som varede i underkanten af tre kvarter, fuldstændig styr på den instrumentale og vokale levering”. Denne aften suppleres de af Orange Monks (som såmænd også dukker op lørdag på Backstage).

HeadQuarters, kl. 22, 40 kr. 
Fredag d.27. februar

Fredag skal vi en tur omkring universitetet, hvor Studenterhuset byder på metal kombineret med folkemusik. Svartsot blander musikalsk tunge riffs med folkemusikinstrumenter som fløjter, mandoliner og sækkepiber, mens teksterne kredser om dansk historie og folkesagn. De suppleres af Sylvatica, som spiller melodisk dødsmetal med elementer fra folkemusik, thrash og black.

Studenterhus Aarhus, døre kl. 21, 50/70 kr i forsalg, 70/90 kr i døren (medlemmer/ikke-medlemmer)
Man kan også besøge Backstage, hvor Federal Unicorn spiller op til fest. Bandet har i nogen tid rumsteret rundt omkring, og Thomas anmeldte bandets debutalbum Come Again for et års tid siden, hvor han blandt andet skrev: “Albummet sparkes i gang af skivens med længder bedste og mest originale, beskidte, skæve og nutidige nummer, nemlig “Heard”. Dette nummer er lige nøjagtig det pressemeddelsen lover, på nær det der med Nirvana + Scissor Sisters. Hold da kæver, en super melodi, en kick-ass attitude, og et rock nummer man ikke lige bliver træt af, og som helt sikkert vil vinde bandet fans, og sågar airplay”. Læs hele anmeldelsen HERMary Darko leverer support.

Backstage, døre kl. 20, 50 kr.
Lørdag d.28. februar

Der er endnu flere varer på hylden lørdag, hvor du kan opleve et af dansk rocks mest hypede navne internationalt, nemlig københavnske Iceage. Bandet udgav sidste år deres tredje album, Plowing Into The Field of Love, som skrabede endnu flere gode anmeldelser til samlingen. Jeg har en enkelt gang stiftet bekendtskab med bandet live, på Roskilde Festival i 2013, hvor de skulle udfylde både en stor scene og spille et længere sæt end de måske havde lyst til, hvilket ikke gav en specielt god live-oplevelse (reportage med blandt andet indtryk fra den koncert kan læses HER). Det er dog en anden sag, når bandet står på scenen på Atlas, hvor det kan blive en udkrængende og kompromisløs punk-rock eksplosion. Tears varmer op.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 120 kr.
På Radar kan du få ugens skud psych-rock. Her kigger 60’er/70’er syrerockede The Wands forbi, sammen med lokale Morgan Square. Begge bands har gæstet Aarhus Psych Fest, og The Wands er efterhånden et meget rutineret live-band, der leverer koncerter på et højt niveau.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 60 kr. (kun dørsalg)
Endelig byder lørdagen også på Ugens Anbefaling: Et københavnsk visit fra Kristian Gaarskjær (Gonzo Morales), som er i byen med sit Select Captain-projekt, som trækker på inspiration fra navne som Ryan Adams, Bruce Springsteen og Johnny Cash. Jeg anmeldte selv debutalbummet The Fear And The Lights i oktober sidste år, hvor jeg blandt andet gav det følgende ord med på vejen:  “The Fear and The Lights er som helhed et noget mere end solidt debutudspil fra Select Captain, og kan Gaarskjær og hans musikalske kumpaner bygge på udtrykket og skærpe sangskriverpennen bare en smule, så sidder der flere stjerner løst i ærmet på denne anmelder til næste udgivelse”. Hvad der i øvrigt lå til grund for de 4 stjerner kan du læse HER – live forestiller jeg mig at der er basis for en glimrende koncert. For anden gang denne uge kan du også opleve Orange Monks, som arbejder på et nyt album.

Backstage, døre kl. 20, start kl. 21, 50 kr.
Søndag d.1. marts

Vi lusker lige ind i marts også, hvor Train har sat svedig og tung rock på søndagsprogrammet. Zakk Wylde’s band, Black Label Society, står øverst på plakaten. Wylde er blandt andet kendt som guitarist for Ozzy Osbourne, og kan levere både riffs og soli så det er en fryd. Seneste udgivelse fra bandet er sidste års Catacombs of the Black Vatican. Opvarmingen sørger Black Tusk og Crobot for.

Train, døre kl. 19, start kl. 20, 275 kr + gebyr
Det var ugens bud herfra!

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleThe Great Dictators – Strange Ways – 26/2 – 2015
Next articleKoncerter i KBH, uge 9

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.