Home Artikler Nye rock-brøl på vej fra Franklin Zoo

Nye rock-brøl på vej fra Franklin Zoo

3600
1

Franklin Zoo går og pusler med nyt efter deres roste debutalbum Untamed fra sidste efterår, noget der skulle give bandet en lidt ny lyd.

Det er ellers ikke fordi der var noget galt med det, københavnerne lagde for dagen på Untamed, men alligevel lyder det ganske interessant, det bandet barsler med. Bandet har, i følge dem selv, pakket det meste af øvelokalet ned i tourbussen og sætter snart kursen mod Jacob Bredahl’s Dead Rat Studio i Aarhus. Bandet forklarer:

“Vi var enormt glade for vores forrige plade, men vi vil gerne frigøre os fra det stramme, kontrollerede ‘lag-på-lag mix’ og spille frit. Her kan vi i stedet indspille som et helt band i samme rum, med al den ægte dynamik, nuance, upolerethed og småfejl der medfølger. Det må gerne klinge fra bassen, skrige fra guitaren og snerre fra trommerne – så længe vi har en 100% ægte fornemmelse af vores musik”.

Det lyder umiddelbart som en god idé, selv om jeg var ret begejstret for deres Alice In Chains møder Soundgarden lyd på debutalbummet, som jeg tildelte 5 stjerner. I anmeldelsen lød det blandt andet:

“Bandet gør ikke noget for at skjule, at de er kraftigt inspireret af musikken der strømmede ud fra Seattle i start 90’erne, men de er heldigvis meget mere end blot et grunge-revival band. Efter deres ellers flotte EP frygtede jeg lidt, hvad der ville ske hvis de tog springet til et helt album. EP’en blev netop tynget en lille smule af fascinationen af forbillederne, ikke mindst Soundgarden (Revsbech kan ramme en næsten perfekt Cornell klang på vokalen), men på Untamed har de udviklet lyden tilpas meget, så frygten viser sig ubegrundet. Der er stadig ekkoer af grungen hist og her, men hvis man endelig skulle sætte et label på Franklin Zoo, så ville jeg nok vælge “tung melodisk rock”. Der trækkes lige så meget på 70’erne som 90’erne, testosteronpumpet rockmusik for alle mellem 30 og 60 (cirka, ik’)”.

10665172_593862500724991_7966762534152019825_n

Nu har jeg haft mulighed for, at lytte til en lille bitte smagsprøve af den retning bandet går i, i form af en kort sample af en præ-studie indspilning, og det lyder bestemt lovende. Alt det ovenstående fornemmer man stadig, men alligevel er det som om der er kommet lidt nyt ind i bandets kraftfulde øgle-rock. Det er selvfølgelig svært helt at bedømme ud fra den lille luns, men det virker måske en lille smule mere energisk og pågående, end bandets tidligere mere bastante og vuggende og huggende stil. Om udviklingen udtaler bandet:

“Vi har arbejdet med en noget mørkere og tungere stil – med flere nosser, om du vil. Noget, der virkelig får energien frem, selvom det slæber sig afsted. Det skal bare være sejt. Det er egentlig vores dogme.”

10410839_593862474058327_6162597123466136352_n

Det endelige resultat udsendes i form af en “en ultra-limited 7” single vinyl med 2 tracks samt lidt ekstra bonuslir i form af ekstra tracks som digitale downloads, musikvideo og selvfølgelig en mindre turné”. Det kan vi jo så gå og glæde os til, ikke mindst er løftet om en lille tour tillokkende. Jeg har oplevet bandet live en del gange efterhånden, nogle af disse kan man kan læse om HER ved at klikke lidt rundt.

Udgivelsen forventes at være klar til november og blive markeret med et lille, uformelt releaseparty. Franklin Zoo har desuden en række koncerter over vinteren og tager på albumturné i Finland, Holland, Sverige og Danmark i starten af 2015 frem til festivalsæsonen.

Følg med på bandets Facebook side.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto:  EHB Fotografica

Previous articleChainfist: Scarred **** (4/6)
Next articleShawn James & The Shapeshifters – “Chapter II: Hunger” – 8/10 – 2014

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.