Home Seneste Februar 2015 - Nyheder Koncerter i KBH, uge 7

Koncerter i KBH, uge 7

2660
0

Vinterferien er godt i gang derude, og selvom nogle spillesteder lige tager sig en lille puster, så er der stadig nok af tilbud at finde rundt omkring. Her er ugens blandede buket koncertblomster.

Vi lægger ud på Loppen, der torsdag aften har et spændende navn på plakaten i form af de canadiske art-rockere Viet Cong. Bandet er aktuelle med deres selvbetitlede debutalbum, efter EP-kassettebåndet Casette 2012, som gav dem en del opmærksomhed, blandt andet fra Pitchfork. Så ja, “hipster-musik-alarmen” ringer, og ja, det er da også lidt artsy fartsy skævt og underligt, det Viet Cong har gang i. En af den slags udgivelser, som måske er mere “spændende og interessante”, end egentlig medrivende, og noget man lytter til for at høre noget der lyder nyt og tager velkendte genrer i en lidt ny retning, eller sættes sammen på en lidt anderledes måde. En anmeldelse af albummet kan læses her på siden i morgen.

Support: Absolutely Free (CA)

Loppen // d. 12/2 // Kl. 20.30 // 100 kr.

I Råhuset er der danske upcoming toner på programmet torsdag aften. Du får atmosfærisk pop-rock og folk fra Fragments, hvor vokalen efter sigende veksler fra tenor helt over til rå grunge. Muddytunes spiller ungdommelig og naivistisk indierock, med inspiration hentet i den britiske undergrund. Endelig er der Little Green, som jeg ikke har kunnet finde meget info om ud over, at “Hvor solens stråler ikke når hen, der når dog tonerne”.

Råhuset // d. 12/2 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Og så er det jo torsdag aften at Frederiksberg forvandles til helvede (et større end det er i forvejen, am I right??), når de 9 maskeklædte midaldrende mænd i Slipknot kører deres pengemaskine direkte ind i Forum’s betonhelvede. Hey, så var det da noget med helvede?! Det kunne måske lyde lidt nedladende overfor alle parter, men jeg finder faktisk Slipknot’s gøgler-metal ganske underholdende, jeg har hidtil kun set dem på Orange Scene i henholdsvis 2004, 2009 og 2013. Det var henholdsvis fuldstændig forrygende (04), lidt forudsigeligt og trættende (09) og lidt af en genkomst (13). Bandet er lige nu aktuelle med 5; The Gray Chapter, den har jeg ikke hørt på grund af…. det gad jeg ikke, men live er jeg sikker på, at der stadig er gang i cirkusset!

Support: King 810

Forum // d. 12/2 // Kl. 19.00 // 450 kr.

Efter at have disset Slipknot lidt hopper vi videre til fredag, hvor der er lidt for folk med varieret smag at kaste sig over. Vi lægger ud på Forbrændingen i Albertslund, hvor den står på dansk black metal af de fineste slags, Solbrud.

Vi har tidligere anmeldt bandet live 2 gange, første gang blæste de os, og telte, bagover på Roskilde Festival 2013, og senere på året oplevede jeg dem uden helt samme totalt overvældende effekt på Beta til MTV Headbangers Ball 2013 (vi fanger dem forresten live igen, når de gæster Radar i Aarhus d. 21/2). Desuden har jeg forsøgt, at rose sidste års album Jærtegn så meget til skyerne som muligt, først i denne 5-stjernede anmeldelse, senere på året ved at udnævne det album til min næststørste favorit udgivelse i 2014, på vores mega vigtige årsliste.

Support: Whorls & Shamash

Forbrændingen // d. 13/2 // Kl. 21.00 // 89 kr.
High Voltage er der, som sædvanligt fristes man til at sige, dobbelt op på rock, når scenen indtages af Black Station og Sons of Death Valley. Sidstnævnte holder release for deres nye EP …And the Night of the Dead, der følger op på debutalbummet Day of Reckoning fra marts måned sidste år. Den 3-stjernede anmeldelse af albummet indledte jeg således:

“Sons Of Death Valley er, ud over et ret cool bandnavn, en lidt underlig hybrid af rock n’ roll, masser af hardcore og et pift støvet country/blues oven i?! Desværre er der hældt lidt for meget hardcore i blandingen, så de mere interessante smagsnuancer kommer for lidt til deres ret”. Læs hele anmeldelsen HER

High Voltage // d. 13/2 // Kl. 22.00 // 70 kr.

SERVICEMEDDELELSE: The Subways er udskudt pga. sygdom.

Inspirationskilderne tæller navne som Nirvana, The Pixies, Ramones og The Sex Pistols, de kalder sig selv The Subways og er fra England. Fredag aften blæser de over Nordsøen med en god hype i ryggen, og et nyt album på trapperne.

Support: The Entrepreneurs

Loppen // d. 13/2 // Kl. 21.00 // 100 kr.

SERVICEMEDDELELSE: The Subways er udskudt pga. sygdom.
I Templet i Lyngby står Siamese (tidligere Siamse Fighting Fish) klar til at præsentere materiale fra deres nyeste album. Det er bandets tredje, og det er ikke kun bandnavnet der har været igennem en lille make over, bandet hat også skrottet store dele af metal-tendenserne i deres lyd og er drejet i mere storladen, radiovenlig retning. Thomas sluttede sin 4-stjernede anmeldelse af med følgende ord:

“Siamese er alt i alt et godt og voksent album, med flere ups end downs, som bandet bør og skal være stolte af, og jeg vil blive meget overrasket hvis ikke Siamese får et par eller tre sange i radioen. Om ikke andet så helt sikkert i udlandet, det ville være fortjent.  Jeg kvitterer med 4 voksne radiovenlige og poprockede stjerner”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Stream City

Templet // d. 13/2 // kl. 20.00 // 80 kr.
Vi lukker og slukker fredag med endnu en release, denne gang på Simpelt V, hvor den esbjergensiske blues-rock ‘n roll duo Little Johnny Walker fejre udgivelsen af deres første album, The First Album. I min 5-stjernede anmeldelse af de herlige løjer skrev jeg blandt andet:

“Little Johnny Walker er et glimrende eksempel på, at det ikke nødvendigvis behøver at trække ned, at man ikke er synderligt originale, bare man har personlighed og troværdighed. Nå ja, og noget så banalt som hjertet med. The First Album emmer ikke kun af sjæl, nærvær og troværdighed, det er også lyden af 2 hjerter der banker for god gammeldags rockmusik – og forstår at spille den, og skrive sange, så man mistænker dem for at have sippet af genrens ursuppe”. Læs hele anmeldelsen HER

Og er du interesseret i at vide mere om bandet, så har vi søreme også et interview, som du kan kaste dig over HER

Simpelt V // d. 13/2 // Kl 20.00 // Gratis

Hvor Little Johnny Walker var et moderne bud på noget gammelt, så er bandet Hyldemor den ægte gamle vare. Det indflydelsesrige, men lidt oversete, hippieorkester nåede kun ganske få udgivelser i deres levetid, men det er udgivelser som et band som Spids Nøgenhat skylder en del. På lørdag afholder Loppen en hyldestkoncert for bandet og deres afdøde frontfigur Hans Vinding. For lidt over et års tid siden kiggede vi i en nyhedsartikel lidt nærmere på Hyldemor og en af deres “glemte” optagelser, læs lidt mere om bandet og denne udgivelse HER

Loppen // d. 14/2 // Kl. 21.00 // 120 kr.
Ideal Bar står den på dansksproget folk-rock fra Blå Nætter, som jeg fik smagt på, på Uhørt Festival tilbage i august sidste år:

“Bandet er endnu et i bølgen af moderne dansksprogede rockbands, og en sammenligning med Ulige Numre synes nærliggende, så den er hermed brugt. Spørgsmålet er, om bølgen har toppet eller om der er plads til endnu et af “den slags” bands, eller om Blå Nætter ender med at drukne i mængden. På egne præmisser fungerede det rigtig fint, bandets catchy og radiovenlige toner kom godt ud over scenekanten, hvor det stadig sparsomt fremmødte publikum stimlede sammen og fik det til at se ud af noget”.

Support: Drengebande

Ideal Bar // d. 14/2 // Kl. 20.00 // 80 kr.

Bellhound Choir er et soloprojekt af Christian Hede Madsen( Pet The Preacher), lørdag kigger han forbi Lygten Station med sine “Simple, bluesede country sange om den verden vi bor i og de forkvaklede mennesker der er omkring os”. Denne aften er det dog i bandkonstellation, når han tager Moogie Johnson og Camilla Munck med på scenen.

Som support dukker aarhusianske Krump op, dem har Jonas tidligere live-anmeldt HER

Lygten Station // d. 14/2 // Kl. 21.00 // 60 kr.
Forbrændingen i Albertslund står er der “Goggemarathon” på programmet lørdag aften, når Red Warszawa svinger forbi med hovederne fulde af hævi mætal og hass. Hvad er “Goggemarathon” så? Jo ser I:

“Den internationale olympiske komite (IOC) har netop sat en ny diciplin på programmet: “Goggemarathon”. Hver nation stiller med en velhængt tyr som skal gogge til håndbevægelserne udgør 42,195 km. Hvis du kommer før du “kommer” i mål har du tabt, men det er på den anden side heller ikke så dårligt endda…”.

Forbrændingen // d. 14/2 // Kl. 21.00 // 99 kr.

Vi kan lige nå en releaseparty mere, denne gang er den ganske gratis og løber af stablen på KB18. Her kan du opleve Bells, Echo fra Odense, når de fejrer fødslen af deres album I Can See Your Bike From Here. Den sidder jeg sjovt nok og lytter igennem for første gang lige i skrivende stund, første nummer lyder godt, kan jeg afsløre, hvis du er til forårsagtig indie, der både lyder opløftende og let melankolsk (selv om det hedder “Buried Alive”). Anmeldelsen af albummet følger i begyndelsen af næste uge.

Support: Raised By Women + Virgil

KB18 // d. 14/2 // Kl. 20.00 // Gratis
Så er vi nået frem til Ugens Anbefaling, som går til SkullclubViften i Rødovre!

“Paroler, budskaber og holdninger råbes ud med punk-rocket attitude, konfronterende vokal og en herlig “bøllet” in-tour-face attitude. Skullclub’s sympati ligger hos den lille mand, samfundets mere skæve eksistenser og udkantsdanmark – fra det mørkeste Jylland til storbyens rendesten og mere snuskede sidegader.

Gamle Ar og Nye Tænder bliver dog heldigvis ikke ren parole-råben, selvom det element bestemt også er tilstede, for kommer man om bag ved de brølende og råbe-med-venlige omkvæd, så får Skullclub faktisk demonstreret både sprogligt overskud og evner til at lege med det. Det hele pakket ind i catchy punk ‘n roll melodier, leveret med en gnist, gejst og smittende energi. OHØJ!”

Således skrev jeg, da vi lavede vores Top 5 over danske favorit albums i 2014, hvor Kolding-piraternes debutalbum, Gamle Ar og Nye Tænder, var blandt mine 5 udvalgte. En regulær anmeldelse af albummet kan læses HER. Desuden har vi fået en lille snak med bandet om musikken, teksterne og andre sørøver-historier, det kan du læse HER.

Support: X Teenage rebels

Viften // d. 14/2 // Kl. 21.00 // 92 kr.
Og som en lille søndags-bonus kan du få en på skrinet og blive flået i stykker på Underwerket i Valby, der lukker ugen med dansk og svensk larm og optøjer, blandt andet kaotisk hardcore fra Czar.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleQuiet Spring – Spirit Of The Hill – 11/2 – 2015
Next articleLibido Overdrive: Libido Overdrive EP ★★☆☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.