Home Artikler Sjældent kassettebånd fra Hyldemor genudgives

Sjældent kassettebånd fra Hyldemor genudgives

3065
0

En af dansk syre/hippierocks mest legendariske og sjældne udgivelser genudsendes til februar.

Op gennem 70’erne udsendte bandet Hyldemor to nu legendariske udgivelser, der i mange år udelukkende var tilgængelige som brugte samleobjekter. Tidligere i år blev deres eneste reelle album, Glem det Hele fra 1978, genudgivet på cd, vinyl og digitalt til begejstrede anmeldelser. Succesen følges nu op med genudgivelsen af et kassettebånd de indspillede og udsendte i begrænset oplag, med håndtegnet cover, i 1975.

Lysene Tændes, som båndet hed, blev udsendt i 200 eksemplarer og er naturligvis yderst sjældent, men nu bliver materialet tilgængeligt for nysgerrige musikfans. Lysene Tændes udkommer i februar på Sony på dobbelt vinyl, på Compact Disc og på alle digitale platforme. Og ligesom det var tilfældet med Glem Det Hele, vil CD’en komme med en 48 siders booklet der udover sjældne fotos og tekster til alle sangene, også indeholder et langt interview fra musikbladet MM (1/76), hvor journalisten Jens Jørn Gjedsted snakker med bandet om Furekåben, Hyldemor, Thy-Lejren og naturligvis Christiania.

Hyldemor udsprang i sin tid fra netop Furekåben, der i start 70’erne udsendte 2 af de mest originale og indflydelsesrige danske plader nogensinde. Prinseseværelset (1970) og Furekåben (1971) har siden udgivelsen inspireret en mængde danske musikere, helt op til i dag, hvor et band som Spids Nøgenhat fører arven videre, senest på den anmelderroste Kommer Med Fred.

Furekåben faldt fra hinanden og den nu afdøde sangskriver, sanger og guitarist Hans Vinding dannede Hyldemors Grønsaligheder, senere blot Hyldemor. Genudsendelsen af Lysene Tændes har ikke været uden problemer, da de originale masterbånd var forsvundet og de tilgængelige kassettebånd af så ringe kvalitet, at de ikke længere kunne remasteres. Bassist Tommy Bas Pedersen fandt dog en kopi af masteren under en oprydning, og med hjælp fra Flemming Rasmussen og hans studie, er materialet nu klar til at blive udgivet påny. Lysene Tændes kommer til at indeholde de 10 oprindelige numre, plus bonussangen “Lille Høne” og 4 numre indspillet live i Saltlageret i 1975, der også dukkede op i gemmerne.

Da Glem Det Hele blev genudsendt tidligere i år, lagde Loppen lokaler til en hyldestkoncert for Hans Vinding med alle de nulevende medlemmer af Hyldemor, samt musikalske gæster. Lysene Tændes får samme hyldest, når Loppen endnu engang fyldes med hippietoner lørdag d. 15/2 – 2014.

http://youtu.be/BMt5Lm7XMI8

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Live: Frightened Rabbit, Radar, 28/11 – 2013 ***** (5/6)
Next articleShiny Darkly – Dead Stars – 2/12 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.