Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 41

Koncerter i KBH, uge 41

2651
0

Weekenden nærmer sig, danseskoene er kridtet og vi har taget et kig på udvalgte koncerter, hvor du kan tage dig en sving-om til rockede toner.

Vi lægger ud med noget, hvor du måske rent faktisk kunne få brug for danseskoene, nemlig Tako Lako i Lille Vega i aften (torsdag). Bandet er aktuelle med endnu en omgang gypsy-rave på albummet Pulse Riddle, der udkom for en uges tid siden – og som du får et gratis eksemplar af, hvis du køber billet i forsalg. Gogol Bordello møder Depeche Mode – dans!

Support: Slowolf

Lille Vega // d. 9/10 // Kl. 21.00 // 140 kr.

Beta er det lidt andre toner der bydes på torsdag aften, nemlig melodisk hard-/metalcore fra LA-bandet The Ghost Inside. Bandet er på vej med deres fjerde album, der udkommer til november og har turneret landevejene tynde de senere år med bands som Parkway Drive og Bring Me The Horizon.

Support: Road To Manilla + Crown The Empire + Secrets

Beta // d. 9/10 // kl. 21.00 // 140 kr.
Er du i stedet sulten efter lidt blandede upcoming toner, så er Råhuset leveringsdygtige torsdag aften. Her bydes der på en lidt sammensat 3-rettersmenu med po/jazz fra Aksel Nathan,  drømmende indie-rock fra The Inn Reverse og Deed In Karma, der leverede driftsikker hård-rock håndværk på albummet Good Dog, som Jonas anmeldte i begyndelsen af september.

Råhuset // d. 9/10 // kl. 20.00 // pris ?

Vi kan også lige nå en releasekoncert torsdag, nemlig danske Vinyl Floor, der fejre udgivelsen af deres nye album VaudevilleLions and Barrels, på Østerbro. Bandet er ikke bange for at blande forskellige genre som indie, storladen rock, musical elementer, sømandsviser og meget andet. Jonas tildelte fornylig Vaudeville 4 stjerner, hvorimod jeg var oppe på 5 stjerner for konceptalbummet Peninsula, der udkom i 2012.

Fredag kunne man svinge de lettere slidte dansesko forbi Loppen, hvor der er dobbelt op på danske toner fra henholdsvis Navneløs og Temple. Navneløs oplevede vi sidste år på Roskilde Festival, da upcoming scenen stadig hed Pavilion Junior, hvor deres blanding af strygere, blæs, klaver og guitar ikke helt fik fat i os – men originalt det var det da.

Temple udsendte fornylig albummet Flourescence, der tilgengæld blæst mig fuldkommen bagover, så jeg måtte kvitterer med en topkarakter. Anmeldelsen blev indledt på følgende vis:

“Fluorescence er lyden af forliste forhold, ensomhed, fortvivlelse og stille desperation – et halv-kvalt skrig i mørket, og en af årets bedste danske plader.

Det er næsten synd at sætte mine fattige ord på Fluorescence, for albummet fra trioen Temple er om noget en lytteoplevelse, som bare skal høres – og så ellers ikke så meget snak. Det er en dyb og sanselig plade, hvor både musikken og teksterne gennemstrømmes af stor eftertænksomhed og reflektion. Det er kort sagt lidt af et udfordrende værk  Temple lader sive ud fra mørket”. Læs hele anmeldelsen HER

Loppen // d. 10/10 // Kl. 21.00 // 100 kr.

http://youtu.be/iUJsr0Dl8zE

Stengade er der helt andre ting i spil samme aften, nemlig Shawn James & The Shapeshifters. En for mig ubekendt størrelse, men billedet på Stengade’s hjemmeside viser en langskægget mandsperson der tilsyneladende er ved at halshugge en anden behåret dude ude i baghaven – det faldt jeg naturligvis for. Teksten beskriver en opvækst i Chicago præget af en sød mor og en far der lyder knap så rar. Den slags er jo ofte grobund for musik der rykker, og et lille hurtigt lyt til Shawn James afslører en mand med lidt af en stemme. Musikalsk kan det vel beskrives som en form for sumpet country-blues med kraftfuld brøle-vokal.

Stengade // d. 10/10 // Kl. 21.00 // 60 kr.

METAL. Lygten Station! 4 navne på plakaten fredag aften, de er som følger: Phoebus Cartel, Our Sin, Counterfeit og Lost In Suburbia.

Lygten Station // d. 10/10 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Bornholm, Bornholm, Bornholm, du min dejlige ferieø (og black metal-band fra Ungarn). Jeg oplevede selv Bornholmerne give den gas på Copenhell forrige år, det gjorde de sådan set rigtig fint. Nu er de læder/rustning klædte østeuropærere igen på vores kanter, når de gæster Templet i Lyngby.

Support: Satanic Assault Division (det var sgu da et bandnavn der ville noget!).

Templet // d. 10/10 // Kl. 21.00 // 80 kr.
Lørdagen indledes med et farvel på Lygten Station. Selvom rockgruppen Black City kun har omkring 5 år på bagen, har de valgt at trække stikket, så lørdagens koncert bliver deres svanesang. Du kan læse et længere farvel til gruppen fra Steffen Jungersen HER

Support: Cormorant + Black Station

Lygten Station // d. 11/10 // Kl. 20.00 // 80 kr. (forsalg) 100 kr. (døren)

High Voltage er det ikke farvel, men derimod god dag, god dag til stonrer/hard rock /grunge bandet Spoil’s nye EP Let It All Burn, som jeg tildelte 4 stjerner tidligere på ugen. En EP hvor de prøver en masse ting af over 6 numre, og viser at der muligvis gemmer sig et potentiale der – i hvert fald i noget af det. Det er samtidig en EP der skriger efter, at blive spillet live på en rockklub, så….

Med sig har de “scrap-rockerne” Goodbye Kitty K, som vi også tidligere har skrevet om og anmeldt et album fra. Det er skramlet lo-fi garage punket rock, med kras og kradsende kvindevokal i front. Kom ikke for tæt på, så gir’ det skrammer! Og det er da også lykkes mig, at undgå at se bandet live de seneste 3-4 gange de har optrådt i det københavnske – inkl. på lørdag, hvor jeg heller ikke kan… Så tjek dem lige ud for mig! Tror de er gode.

High Voltage // d. 11/10 // Kl. 22.00 // 70 kr.
Bad Afro Records og Levitation Records er gået sammen med booking bureauet Gearbox Agency om at stable en lille rock-event på benene på Loppen, så lørdag dukker de op med hver deres navn. Bad Afro har hævet de svenske psykedeliske rockere The Janitors over sundet, Levitation disker op med snart albumaktuelle Fribytterdrømme, der gør sig i dansksproget syrerock og endelig smider Gearbox Agency Tyrants & Kings i puljen, som netop har udsendt deres tredje album, Run March Burn, der modtog 4 stjerner fra Jonas, hvor om han blandt andet skrev:

“Holder man af beskidt og blueset rock’n roll med nerve og sjæl, stærkt spillet og med en grummegod vokal midt i løjerne, så bør man kigge Tyrants & Kings’ vej”. Læs hele anmeldelsen HER

Loppen // d. 11/10 // Kl. 21.00 // 70 kr.

Så er vi stille og roligt nået frem til det jeg har valgt at kalde Ugens Anbefaling. Det er specielt på flere måder, for det første fordi vi for første gang har den “samme” koncert som Ugens Anbefaling i både Aarhus og København, og for det andet fordi….. det her lyder virkelig specielt.

Okay, helt den samme koncert bliver det nok ikke, når Spillemændene indtager Stengade lørdag aften, for arrangementet virker noget udviddet og endnu mere særpræget end deres stop i Aarhus. De besynderlige Spillemænd inviterer på et misserablet taffel, som også er titlen på et af numrene på deres glimrende nye EP Mellemspil, et mellemspil mellem det fantastiske album Nationalsange og et endnu ikke annonceret kommende album.

Til dette taffel vil Spillemændene spille hele deres bagkatalog, det giver en cirka 2 ½ timer lang koncert med en indlagt pause. I pausen, og det er her det begynder at blive mærkeligt, hvis bandets syrede og absurde danske tekstunivers ikke var mærkeligt nok i sig selv, vil der blive afholdt en auktion, og jeg citerer fra Stengade’s hjemmeside:

“…hvor auktionarius Jens Blendstrup vil sælge diverse Spillemændene-artefakter. Tomobola, kulørte lamper, dannebrogsflag, havenisser, flæskesværd og andet godt vil bidrage til aftenens klaustrofobisk (u)hyggelige atmosfære. Vi inviterer naturligvis også Kulturborgmesteren (fra DF) til lidt flæsk og go gammeldaws spillemandsmusik. Som optakt til koncerten spiller DJ’en en stribe af danske klassikere af gamle koryfæer som Osvald Helmuth, Poul Reichardt og Aksel Schiøtz. Skulle der forvilde sig en sejrsberuset heilende Sverigedemokrat ind til koncerten gør det heller ikke noget…”.

Så hvis Spillemændenes dragende blanding af visesang, “børnesange” for voksne, indie-, kraut, avantgarde- og meget andet “rock”, ikke er grund nok til at dukke op, så kunne du være heldig at gå derfra med en gartenzwerg.

Stengade // d. 11/10 // Kl. 21.00 // 80 kr.
Efter denne særprægede oplevelse runder vi af med, at stikke foden en lille smule ind i næste uge. Mandag gæster Fu Manchu Pumpehuset, det gjorde de også for 2 år siden (næsten lige præcist, sådan cirka), hvor undertegnede havde drukket mig en ordenlig bøhmand på og forvildet mig op foran. Den efterfølgende anmeldelse (don’t drink and review), blev indledt således:

“Det er nu blevet mandag, og knap to dage efter Fu Manchu gav koncert i Pumpehuset, er vi stadig nogen, der har det som om trommehinden er blevet presset helt ind i skallen på én. Det californiske kult stoner-rock band, pressede nemlig bygningen og den menneskelige krop til, hvad man kan formode er maksimal ydeevne”. Læs hele anmeldelsen HER

Pumpehuset // d. 13/10 // Kl. 21.00 // 180 kr

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleIl Tempo Gigante: Watch It Watch ***** (5/6)
Next articleDance With Dirt – Snow Machine – 10/10 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.