Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 37

Koncerter i KBH, uge 37

3043
0
Solbrud i røg og damp, 2013

Koncertudbuddet begynder for alvor at være bugnende nu, så vi er begyndt at plukke lidt mere hårdhændet i bunken – der er masser af kræs derude. Her er hvad der kom med i denne omgang.

Vi begynder i Byhaven ved Pumpehuset, det er jo med at få den brugt inden det bliver for koldt. Torsdag aften er der endnu engang 2 gratis koncerter på plakaten, de alternative folk/country-rockere Deerborn og Natsværmer. Sidstnævnte er et nyt band der synger på dansk, men forsangeren vækker nok genklang. Mattias Hundebøll stod tidligere i front for Rock Hard Power Spray, det kan han jo ikke gøre for, eller jo, det kan han, men nu får han altså chancen for at vise hvad han kan på dansk. Det er efter sigende energisk og rocket.

Byhaven // d. 11/9 // kl. 19.00 // Gratis

Så svinger vi forbi Loppen, hvor der er 3 RAWK bands på programmet. Karma To Burn, der i følge bandbeskrivelsen lyder som nogle værre bøller, stoner/blues rockerne Hot Running Blood og de 60’er/70’er inspirerede Sons Of Morpheus. Du får hele herligheden for en hund, så det er vist ugens lykkepose/lotto kupon for den rock-hungrende, tjek de farverige beskrivelser ud ved at klikke på linket herunder.

Loppen // d. 11/9 // Kl. 20.30
Hvis du bliver rocket helt ned i guldbrædderne på Loppen, så er det måske ikke helt skidt, for allerede fredag går det løs igen på staden. Her gæstes det lavloftede lokale af den norske kapacitet Sivert Høyem, der ofte bliver sammenlignet med Nick Cave. Ham var vores gode mand i Aarhus, Jonas, til koncert på Voxhall med tilbage i maj måned. I sin 5-stjernede anmeldelse skrev han blandt andet:

“Høyem har måske ikke helt Cave’s mangefacetterede karisma (det ene øjeblik sleazy brugtvognssælger, det næste djævelsk morder – eller bare djævlen), men til gengæld har han en virkelig stærk vokal, der står godt både i de tungtrockende og de mere afdæmpede sange”.  Læs hele anmeldelsen HER

Opvarmning står Select Captain for, som er lige på trapperne med et debutalbum, som anmeldes senere på måneden her på siden.

Loppen // d. 12/9 // Kl. 21.00 // 150 kr.

Stengade er der releaseparty/koncert for en af efterårets mest imødesete udgivelser, nemlig Jærtegn fra de unge danske black metallere, Solbrud. Bandet debuterede med den selvbetitlede Solbrud i 2012, der satte barren højt. Lad det bare være sagt, at Jærtegn lever op til forventningerne, anmeldelsen følger snarest. 2 gange tidligere har jeg oplevet bandet live, på Roskilde Festival 2013, hvor de på Pavilion Junior leverede en af årets mest overbevisende præstationer og senere på året til MTV Headbangers Ball på Beta.

Opvarmingen står et andet band jeg har oplevet 2 gange live for, nemlig det væmmelige bæst Ajuna. Første gang fattede jeg tydeligvis ikke pointen, anden gang tror jeg at jeg fattede den, men skrev ikke noget om det, fordi jeg hamrede mig ned i kander med øl i Byhaven ved Pumpehuset – jeg havde fri, var dyrisk og primitiv, okay!

Alt i alt er der lagt op til en skøn kulsort aften på Stengade.

Stengade // d. 12/9 // Kl. 21.00 // 50 kr.
Mørkt ser det også ud til at blive på Jazzhouse fredag aften, hvor duoen The Cabin Project, der er navnet på Kira Skov og Marie Fiskers nye anmelderroste samarbejde, lader mørket falde på. Og når jeg skriver roste, så skal det læses som “5-6 stjernede anmeldelser alle steder” for deres nyligt udsendte album. Den har vi så hverken modtaget eller anmeldt, så om det er godt eller ej, må jeg jo stole på andres ord for! Koncerten er en ekstra koncert, da koncerten dagen før allerede er udsolgt.

Jazzhouse // d. 12/9 // Kl. 21.00 // 200 kr.

En anden releasekoncert finder man på Zeppelin Bar, hvor The Devil’s Tiny Chains fejre udgivelsen af albummet Where’s The Riot? som Thomas tildelte 5 stjerner for ganske nylig. I anmeldelsen af duoens americana/country-rock skrev han blandt andet:

“Det her er bare et album på et meget højt niveau, og det ville overraske mig usædvanlig meget, hvis man ikke kommer til at høre meget mere til The Devil’s Tiny Chains i fremtiden, de har i hvert fald alt der skal til for at slå igennem”. Læs hele anmeldelsen HER

Zeppelin Bar // d. 12/9 // Kl. 20.00 // Gratis

I Templet i Lyngby står den også på lidt sørgmodige og længselsfulde toner når Chorus Grant dukker op med sine nærværende sange. Tidligere i år udsendte han albummet Space, der modtog 5 stjerner over stort set hele linjen, nå ja, undtagen af mig, der i et anfald af nærighed “kun” diskede op med 4:

“Albummet lægger ud med den fantastiske “O Everyone”, der på forbilledlig vis formår både, at være et på alle måder velskrevet og veludført nummer, og et der rummer hitpotentiale. Den tøffer roligt af sted med en lækker moderne soul-vibe, i mens den behagelige vokal hiver en helt tæt på. Der er ikke de store armbevægelser i det minimalistiske lydbillede, men alligevel er det et nummer der får en til at standse op og lytte”. Læs hele anmeldelsen HER

Templet // d. 12/9 // Kl. 21,00 // 120 kr.
Det tunge skyts findes til gengæld frem på High Voltage, hvor gode gamle Artillery er klar til at brage løs fredag aften. Det legendariske danske thrash band er dannet helt tilbage i 1981, og i følge en meget udførlig og troværdig passage på Wikipedia så: “Under indspildningen af Metallicas Master Of Puppets havde Artillery et nært venskab med Metallica, og mange mener, at riffs fra Metallica-pladen er inspireret af Artillery”. Men HVOR mange?!

Support: Mental Coma (fedt navn) og Pectora

High Voltage // d. 12/9 // Kl. 22.00 // 80 kr.

Mere? Okay, på Lygten Station er der som end også tunge toner, leveret af de to aarhusianske bands Malrun og The World State, samt københavnske Steel Inferno. The World State’s EP Flier, hvor bandet ambitiøst blander prog rock, metal, klassisk musik og meget andet, tildelte jeg 4 stjerner tilbage i juni sidste år. For nylig oplevede Jonas dem live i Aarhus, til et arangement på Radar, hvor de delte scene med Ball Noir og Huldre.

Lygten Station // d. 12/9 // Kl. 20.00 // 70 kr. (forsalg) 90 kr. (døren)

Hvis det heller ikke er nok valgmuligheder til din fredag aften, så er Ugens Anbefaling herfra en tur i Pumpehuset. Her fejrer Crunchy Frog sig selv med et overflødighedshorn af sprøde toner fra nogle af pladeselskabets kunstnere gennem årene. Om eftermiddagen er der matiné for de mindst med underholdning fra Hr. Skæg og Onkel Reje, det arrangement er allerede udsolgt, og om aftenen er der så underholdning for de lidt større.

På plakaten er koncerter med: Lars and The Hands of Light, ONBC, Powersolo, Shiny Darkly, The Tremolo Beer Gut, Beta Satan, Epo-555 (gendannet til lejligheden) og Crunchy Frogs nyeste signing, svenske Jenny Wilson. Med i den favorable prisen (200kr.) er en limited edition dobbelt LP, If We Took the Bones Out It Wouldn’t Be Crunchy, en udgivelse Jesper “Yebo” Reginal kaldte prisen værd alene, da jeg interviewede ham fornylig. Læs interviewets 2 dele her: del 1 + del 2.

Pumpehuset // d. 12/9 // Kl. 18.00 // 200 kr.
Så er vi (endelig?) nået frem til lørdag, hvor du kan lægge stille og roligt ud i Jazzhouse, der får besøg af Secret Life og The Rumour Said Fire. Sidstnævnte bragede ind på de danske hitlister med deres EP og hittet “The Balcony”, i 2009, de fulgte op med albummet The Arrogant og senest den roste Dead Ends i 2012. Nu skulle der være nyt på trapperne, og mon ikke lørdagens koncert byder på en lille smagsprøve?

Jazzhouse // d. 13/9 // Kl. 21.00 // 200 kr. (der meldes om få billetter tilbage)

Tilbage på Lygten Station bydes der på 3 x rock fra undergrunden, i form af Libido Overdrive, Jack In The Middle og Passion Of Today. Kort og godt, dagens tilbud til de der er nysgerrige efter noget upcoming rock.

Lygten Station // d. 13/9 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Vi lukker og slukker denne uges kig på koncerter på i kødbyen, nærmere betegnet KB18, hvor hvor den står på retro toner. Tyske HEAT, der spiller 70’er inspireret betonrock med blues krydderi ovenpå, de danske psykedeliske blues-rockere Shivas Nat, hvis EP Hard To Breath modtog 5 stjerner fra Jonas i maj måned sidste år og endelig Doublestone. Sidstnævntes fuldlængde debut, Wingmakers, sendte jeg selv 5 psykedeliske tungrocks stjerner efter sidste efterår. Et band der har turneret ganske heftigt i ind- og udland og efterhånden har godt med hår på brystet som liveband.

Således slutter vi med ugens psykedeliske flyvetur.

KB18 // d. 13/9 // Kl. 21.00 // 60 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleCaved Crow – Two-Faced Man – 11/9 – 2014
Next articleYOB: Clearing The Path To Ascend ***** (5/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.