Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Shivas Nat: Hard to Breathe (EP) ***** (5/6)

Shivas Nat: Hard to Breathe (EP) ***** (5/6)

3068
0

Shivas Nat blev dannet i 2011 af Patrick Lykke Heinsøe (ex-Highway Child) på guitar/vokal og Aleksander Trap-Jensen på trommer. Kort efter trådte Morten Clod-Svensson (ex-Fuzz Manta) til på bas, og senere igen Bjørn Sunesen (Willow’s Tale) på orgel. Bandet er leveringsdygtig i medrivende og særdeles velspillet, psykedelisk garage-blues med rødderne plantet omkring 1970 på deres debut-EP Hard to Breathe.

Den næsten 11 minutter lange ‘The Shape of My Soul’ åbner EP’en, der trods kun 5 numre alligevel når en samlet spilletid på næsten 35 minutter. Der er valuta for pengene hos Shivas Nat, ikke alene i forhold til spilletid, men også kvalitet. Det hører man allerede på ‘The Shape of My Soul’, hvor guitaren langsomt slynger sig rundt om orglet, indtil trommerne sætter ind efter mere end 4 minutter og nummeret for alvor tager form med Patrick Lykke Heinsøe’s martrede og sorgfulde vokal i centrum. Det er flot udfoldet, dragende og gennemført. Der er en em af psykedelisk 70’er rock, på den helt igennem gode måde. Korstykkerne føjer et ekstra storladent element til blandingen, som instrumentalt og vokalt er flot udført, og det er et imponerende stærkt (og modigt valgt) nummer at lægge ud med.

Den regulære blues-rocker ‘I’m Alive’ viser at Shivas Nat ikke behøver 11 minutter for at udfolde sig, for her sættes i gang uden de store dikkedarer og blæses frem over stepperne med god tyngde, en kompulsivt soloende løstgående guitar og et orgel, der føjer ekstra facetter til lyden, sammen med den mere rå og garage-agtige vokale fremføring. Det kan næsten kun være forrygende live, hvis man er til blues-rock fra den psykedeliske ende af skalaen. På den efterfølgende ‘Intermission’ får vi en dirrende smerteladet vokal performance fra Heinsøe, men derudover er det EP’ens mest stillestående, og mindst interessante, nummer.

Til gengæld trækker ‘Dragonodyssey’ vand fra samme kilde som ‘I’m Alive’, og man føler sig næsten som om man har cheeset med gutterne i South Park, og flyver afsted over landskabet på sin drage når man hører det. Det er dundrende psykedelisk rock, der blæser henover landet som, ja, en ildspyende drage. Igen er det en fryd at høre Heinsøe’s guitar og resten af bandet bevæge sig som en organisk og konstant muterende enhed, der formår at variere hele vejen gennem tracket.

Den patos-ladede ‘You’ afslutter lige så stærkt som ‘The Shape of my Soul’ åbnede med en hjerteskærende blues om den fortærende kærlighed. Sangens vibe minder mig om The Beatles’ ‘I Want You (She’s So Heavy)’, og har nogle af de samme kvaliteter, samme stemning med sine tunge bluesede riffs og trommer. Når man har at gøre med så kompetent et band som Shivas Nat, er det en fornøjelse at lægge ører til. En glimrende afslutning på EP’en, der kommer godt rundt i Shivas Nat’s univers.

Det er som om, den psykedeliske rock og blues fra 70’erne i øjeblikket inspirerer rigtig mange bands i Danmark, og tak for det. Spids Nøgenhat har taget fat på den dansksprogede del, blandt andre Syreregn følger med, og en række andre upcoming danske bands tager også livtag med det psykedeliske og bluesede take på rocken. Shivas Nat viser at de kan spille op med de bedste på den danske scene, så hold øje med dem, og tjek dem ud når de rammer en scene i nærheden af dig – jeg anbefaler også at du får fat i EP’en, hvis du holder af genren og slutter mig til koret, der gerne vil have en fuldlængde-udgivelse fra Shivas Nat.

Shivas Nat spiller 31/5 på Loppen.

Tjek Shivas Nat ud på deres facebook.

Anmeldt af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 20
Next articleLovin’ Spoonful – Summer In The City – 18/5 – 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.