Home Seneste August 2014 - Nyheder Koncerter i KBH, uge 34

Koncerter i KBH, uge 34

2799
0

Så dukkede det efterårslignede vejr op nogenlunde samtidig med, at spillestederne for alvor begynder at vågne op efter sommerferien. Faktisk i sådan en grad, at det nu er nødvendigt at sortere lidt i tilbuddene, så dette indlæg ikke bliver alt for langt. Så her kommer nogle bud på, hvad man KUNNE tjekke ud de kommende dage.

Allerede i aften (onsdag), er der et rigtig spændende koncerttilbud til de musikhungrende. The Awesome Welles spiller releasekoncert for deres selvbetitlede debutalbum på Haut Scenen i Huset KBH. Jonas smed tidligere i dag 5 stjerner efter netop den udgivelse, som han blandt andet beskrev således:

“The Awesome Welles rummer 11 dygtigt skårne sange, hvor især en håndfuld af dem glimter i det sjælelige mørke, som The Awesome Welles også formår at fremmane. Det er dygtigt gjort, og især viser albummet at bandet er nogle rigtig dygtige rocksnedkere. Samtidig er teksterne også både velskrevne og vedkommende, og på et højere niveau end man normalt finder hos debuterende danske rockbands”. Læs hele anmeldelsen HER

Huset KBH // d. 20/8 // Kl. 20.00 // 75 kr. (forsalg) 100 kr. (døren)

Så er vi hoppet en dag videre og ind i det hyggelige mørke på Loppen, hvor der torsdag aften er 3 gange 60’er/70’er rock inspirerede bands. De amerikanske tung riff-rockere The Atomic Bitchwax, 70’er retro-rockerne Noctum fra Uppsala og ligeledes svenske Dead Lord, der gør sig i Thin Lizzy influeret hardrock.

Lyder som en retro-tastic og røgfyldt aften på Loppen!

Loppen // d. 21/8 // Kl. 20.30 // 110 kr.

Tidligere på dagen finder vi, endnu engang, et gratis tilbud i Byhaven ved Pumpehuset. Denne gang er der tale om en releasekoncert fra Machine, der fejre udgivelsen af EP’en Dark Birds – som Jonas anmelder her på siden snarest. Machine’s mørke rock er dog ikke de eneste af sin slags i Byhaven, for på plakaten er også Whores & Thieves, som måske tager prisen, som det band vi har bragt mest med i årenes løb. EP anmeldelse, album anmeldelse, interview og live anmeldelse, blandt andet he he.

Byhaven Pumpehuset // d. 21/8 // Kl. 18.00 // Gratis
Hvis du bliver så glad for Byhaven, at du slår rødder, så er der mere gratis musik dagen efter. Fredag gæstes udendørsscenen af Old Mans Will,der spiller blues rock og aarhusianske Bersærk, hvis EP Trældom jeg smed 5 stjerner efter tilbage i Februar måned. Anmeldelsen af deres dansksprogede hedninge hegn og traktor/stener rock kan læses HER

Byhaven Pumpehuset // d. 22/8 // Kl. 18.00 // Gratis

PH Caféen i kødbyen er der hele 5 bands på plakaten: Warner Drive (US), Sinthia Doll (SE), White Trash Presidents (DK/SE), Mala Costumbres (E/DK) og de danske skramle-punkere Goodbye Kitty K, som jeg engang skrev følgende om:

“Jeg anmeldte bandets album Scrapped til 4 stjerner sidste efterår, et album fyldt med små hidsige sange der kradser, bider og hvæser på den helt rigtige måde. Jeg har dog på fornemmelsen, at bandets insisterende stil og rå nerve kommer endnu mere til sin ret live, så det er et band jeg ser frem til at opleve på en scene – det blev så ikke lige her i weekenden. Men er man til musik og en vokal der veksler mellem at lyde som en killing der spinder indbydende og en aggressiv mis man har skurret ved hårene (det lød egentlig lidt forkert… eller… HELT rigtigt?!), så er Goodbye Kitty K formentlig værd at tjekke ud live”.

Det har jeg så desværre, igen igen, ikke tid til selv at opleve live. Dammit

PH Caféen // d. 22/8 // Kl. 19.30 // 50 kr.
Loppen punkes der også løs fredag aften, hvor der endnu engang er fundet plads til 3 navne på plakaten. Øverst står Poison Idea, der åbenbart er lidt af en institution indenfor hardcore/punk og efter sigende har inspireret bands som Turbonegro, Pantera, Nirvana og Napalm Death. Det ved jeg ikke en skid om, men det passer da sikkert! Inden da kan man få bøllebank af Brudte Løfter og svenske Rövsvett, der får prisen for ugens bandnavn…

Loppen // d. 22/8 // Kl. 21.00 // 120 kr.

Vi slutter fredagen af, og inkluderer lørdag, med Ugens Anbefaling, som er Mighty Music’s 2-dages fest på High Voltage. Begge dage er der 3 bands på programmet. Fredag kan du opleve Broadway Killers, A Road To Damascus (som vi snart anmelder album fra) og TigerSwann, som vi tidligere har bragt et interview med. Lørdag byder på Herod, Roarback (som vi har anmeldt album fra HER) og Aphyxion. Sidstnævnte er metal fra Ribe, som snart er klar med et debutalbum vi naturligvis anmelder, og som jeg fangede live på Uhørt Festival. I den 5-stjernede anmeldelse lød det blandt andet:

“Selv om en halv time i solen ikke er lang tid, så formåede Aphyxion alligevel at give smagsprøver på, at de stort set har det man kunne kalde “hele pakken”. De har har udstrålingen, de kan både tonse igennem og ramme et mere groovet leje, de har gode sange nok til et solidt sæt – the sky is the limit, og på Uhørt var den klar og blå for Ribe-bandet”. Læs hele anmeldelsen HER

High Voltage // d 22+23/8 // Kl. 22.00 // 100 kr. pr dag
I Pumpehuset byder på et punk-alternativ denne aften, i form af de britiske pionerer og legender, The Damned. Bandet var blandt bølgens frontløbere, dannet i 1976, og er sidenhen splittet op og genopstået adskillige gange, med frontmand Dave Vanian som eneste faste medlem i alle inkarnationer.

Pumpehuset // d. 23/8 // Kl. 21.00 // 275 kr.

Skal det være endnu mere bøllet, så kunne man for tredje dag i træk søge mod Loppen, der denne aften står i hardcorens tegn. You know the drill, 3 bands: Love Potion, der gendannes for en aften (I didn’t even know they split up in the first place!?!), Weak, der består af medlemmer fra andre danske undergrundsbands som Bottom Feeder, Dead Instrument og Hand of Dust, og endelig The Monoliths.

Loppen // d. 23/8 // Kl. 21.00 // 20 kr. (WHAT?! Det jo røveri!)
Vi runder lørdagen af med et knap så aggressivt og konfronterende tilbud, nemlig Human StateKB18. Det unge band fra Odense gør sig i dansabel rock tilsat saxofon, og er aktuelle med EP’en Me and MY Brother, som jeg tildelte 3 stjerner tilbage i marts måned:

“Me and My Brother er bestemt ikke en dårlig udgivelse, hvis man er til den dansevenlige udgave af den alternative rock, og ellers ikke er bange for saxofon. Men de gode intentioner og evner man fornemmer findes hos Human State, kommer ikke helt til deres ret”…. men det har jeg på fornemmelsen, at det kunne gøre live!

KB18 // d. 23/8 // Kl. 21.00 // Pris ?

Vi tager et lille hop til tirsdag, som sidste stop i denne omgang, her åbner Templet i Lyngby nemlig deres efterårssæson med lidt af et brag. Hvis man ellers er til corpsepaint og rå black metal. Først fra Danmark med én-mands black metal projektet Fjorsvartnir og derefter den colombiansk/amerikanske thrash/black duo Inquisition. Så Templet ender nok med “kun” at have i alt 3 mand på scenen i løbet af 2 koncerter, tilgengæld larmer de som 30.

Templet // d. 26/8 // Kl. 20.00 // 100 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleThe Awesome Welles: The Awesome Welles ***** (5/6)
Next articleMachine – Black Feathers – 21/8 -2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.