Home Seneste April 2015 - Nyheder Koncerter i KBH, uge 17

Koncerter i KBH, uge 17

2706
0

Vi ræser videre igennem foråret, hvor spillestederne også stadig har godt med navne på plakaten. I denne uge er især torsdagen bugnende med tilbud på mindre kendte og spændende navne – så vi kører lidt rapid fire!

Vi lægger ud på Stengade, hvor der er skæv pop på programmet torsdag aften. Hovednavnet er engelske The Proper Ornaments, der efter sigende spiller neo-psykedelisk pop. Opvarmningen står den danske indie-pop trio Virgil for.

Stengade // d.23/3 // Kl. 20.00 // 65 kr. (forsalg), 90 kr. (døren).

KB18 er der kaskader af støj på programmet fra Hollandske Those Foreign Kids, en duo hvis musik beskrives som en arrig isbjørn der kommer lige imod dig.

Support: Spines (DK)

KB18 // d. 23/4 // Kl. 20.00 // 50 kr.
I Huset KBH er der mere vinterlige toner, når indie/folk orkesteret NovemberDecember indtager scenen. Jonas tildelte deres album From The Swing Into The Deep hele 5 stjerner tilbage i januar 2014, og han skrev blandt andet:

“Man får sådan set lidt lyst til at blive siddende med høretelefonerne på efter endt lytning, putte sig ind i NovemberDecembers vokalvarme, velspillede univers, mens regn, slud og vind boltrer sig udenfor, og vente på at de vender tilbage – indtil man bare sætter albummet på repeat”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Double Moon Mirage + Rasmus Matthiesen

Huset KBH // d. 23/4 // Kl. 20.00 // 100 kr.

I Albertslund får Forbrændingen besøg af nogle danske veteraner, når The Sandmen endnu engang sadler op og drager ud på landevejene med deres klassiske, støvede rock ‘n roll i bagagen. Selvom de muligvis kun havde ét decideret hit med “5 Minutes Past Loneliness”, så har de masser af pragtfulde numre med i muleposen. “House In The Country”, “Innervisions”, “Get Up Get Out”, “Long Leg Sally”, “Snowman” med flere. Og så er det nok ikke for sjov, at de er blevet kaldt landets bedste liveband.

Support: Niels Gröndahl

Forbrændingen // d. 23/4 // Kl. 21.00 // 149 kr.
Så skal vi til noget lidt mere gratis og upcoming i Studenterhuset, som har Sweet Tempest på programmet. Det beskrives som: “stemningsfulde blanding af akustisk og elektronisk musik, fra country over blues… til dance”. Javel ja!

Studenterhuset // d. 23/4 // Kl. 21.00 // Gratis

Sidste tilbud torsdag, og samtidig det jeg har valgt at tildele Ugens Anbefaling, finder man på Loppen. Det kan godt være solen skinner i skrivende stund (tirsdag middag) og stadig gør det når du læser dette, men det er musik der vil suge dig ind i mørket, som indhylder Staden torsdag aften.

Øverst på plakaten finder vi Shiny Darkly, der allerede har haft godt med medvind rundt omkring hos kritikere og publikum. De atmosfæriske støj-pop/rockere er nogle vi på forunderlig vis har formået at undgå, at få anmeldt her på siden, men Jonas mødte forsanger Kristoffer Bech til en snak om musikken sidste sommer. Læs interviewet HER

Deadpan Interference smed jeg til gengæld hele 5 stjerner efter for deres selvbetitlede debut tidligere på året, hvor jeg indledte på følgende vis:

“Danske Deadpan Interference både forkæler og skræmmer, virker dragende og støder lytteren væk og bygger op og river ned på på deres debut-album. De kalder det selv naivistisk og tung noisegaze, men genremæssigt rummer bandet elementer fra alt muligt i rockhistorien, fra 60’erne op til 90’erne”. Læs resten af anmeldelsen HER

Er man mere nysgerrig efter hvad der gemmer sig bag noisegazen, så kan man læse et interview med gruppen HER

Endelig kan du også opleve The Love Coffin, der efter sigende forener “vold og skønhed i et skramlet univers” – det er jo sådan jeg elsker mine torsdag aftener!

Loppen // d. 23/4 // Kl. 2o.30 // 80 kr.
Fredag lægger vi ud med hævy metal og hass på Amager, det kunne jo være hvilken som helst tilfældig fredag, men anledningen skyldes, at Amager Bio får fornemt besøg af Red Warszawa. Dagens udskejelser inkluderer også en Goggemaraton: ” Hver nation stiller med en velhængt tyr som skal gogge til håndbevægelserne udgør 42,195 km. Hvis du kommer før du “kommer” i mål har du tabt, men det er på den anden side heller ikke så dårligt endda”. Det lader jeg så være op til den enkelte at synes om, hvad de nu måtte synes.

Amager Bio // d. 24/4 // Kl. 20.00 // 175 kr.

Hos naboen Beta er der (formodentlig) lidt mindre gok og løjer og mere musik. De dansksprogede synth-pop/rockere Maskinvåd er aktuelle med albummet SOS, der generelt har fået en rigtig fin modtagelse rundt omkring. Det blev til 4 stjerner fra Jonas, da han anmeldte albummet her på siden for lidt over en måned siden:

“Maskinvåd er stadig et charmerende bekendtskab på SOS. De evner fortsat at snedkerere nogle friske og vedkommende sange, som tager musikalsk udgangspunkt i dansk 80’er rock, og det er også som om melodiøret er blevet skærpet en smule siden debuten”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Efter Festen

Beta // d. 24/4 // Kl. 21.00 // 125 kr. (forsalg), 140 kr. (døren)

Lygten Station kan du opleve Hidden Orchard, Dogville og Anna Valgren. Mere står der sådan set ikke, så det er vel alt du behøver at vide!

Lygten Station // d. 24/4 // Kl. 20.00 // 60 kr.
Endelig har vi to forskellige arrangementer to forskellige steder i Huset KBH. På første sal får du for kun 20 kroner solid mørke-rock fra Blackbeat og rå, tung og beskidt beskidt blues fra Long Line Down, som Jonas har anmeldt en EP fra HER

I Huset’s Musikcafé er der dobbelt op på dansk indie støj-pop med Ring Them Bells og Catch The Breeze. Sidstnævnte har vi omtalt i par gange i form af Dagens Track, samt album og koncert anmeldelser. Jeg tildelte selv bandet 5 stjerner for deres selvbetitlede EP, hvor den melodiske let-støjende indie og drømme-pop var i højsædet, ledsaget af en vokal der sender tankerne i retning af Interpol’s Paul Banks. Jonas oplevede dem live til en koncert på Radar i Aarhus sidste efterår, den kan du læse om HER

Huset KBH // d. 24/4 // Kl. 20.00 // 80 kr.

Lørdag går vi lidt ned i kadence, men har stadig fundet 3 tilbud frem. Vi lægger ud i Pumpehuset hvor det er Knud der er død i følge himmelstormerne The Minds Of 99. Via en tur i Karrierekanonen og noget radio airplay er bandet allerede nået langt. Sidste år spille de eksempelvis på Rising Scenen på Roskilde Festival – i år åbner de Orange Scene!

Pumpehuset // d. 25/4 // Kl. 20.00 // 129 kr.
Rust har de rystet lykkeposen lidt og præsenterer 3 ret forskellige upcoming navne. The Flash præsenteres som et “eksperiment af programmerede trommer, synth bas, keyboardlyde der var 80’erne værdige og klassisk rock n’ roll guitar”. Dóttir er en færøsk sangerinde der gør sig inden for folk, rock og singer songwriter musik.

Sidste navn er folk-rockerne White Ocean, som Thomas havde fingrene i og ørerne på, da de udsendte albummet Woods tilbage i 2013.

Rust // d. 25/4 // Kl. 20.30 // 40 kr.

Vi lukker og slukker denne uges kig med en tur tilbage til Amager og Beta, der lørdag aften har 2 spændende navne på plakaten. Øverst på den står svenske Vita Bergen, en duo der efter sigende spiller storladen indie-pop i retning af Arcade Fire.

Supporten leveres af en gammel kending her på siden, nemlig Kaptajn Kristian Gaarskjær under navnet Select Captain. Der er nyt på vej fra kaptajnen, allerede i morgen skulle der være en anmeldelse klar her på siden af hans nyeste EP, opfølgeren til The Fear and The Lights, som Jonas tildelte 4 stjerner sidste efterår:

“…. Ryan Adams, som nævnes i pressematerialet, kunne jeg forestille mig som en central inspirationskilde. Selvsamme Adams trækker også godt og grundigt på den amerikanske rockarv i mange forskellige afskygninger, så for at præcisere lidt, så er lyden hos Select Captain mere i retning af Love is Hell end Rock’N’Roll. Taler vi Springsteen’sk, så er det mere Nebraska og Darkness on the Edge of Town end Born To Run og Born In The USA – og så er der også lige en portion Johnny Cash i blandingen”. Læs hele anmeldelsen HER

Beta // d. 25/4 // Kl. 21.00 // 110 kr. (forsalg), 125 kr. (døren)
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleVelociter: Heir of Solitude (EP) ★★★★☆☆
Next articleThe Entrepreneurs – Brutal Summer – 23/4 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.