Home Seneste December 2014 - Nyheder Koncerter i Aarhus, uge 49

Koncerter i Aarhus, uge 49

2374
0

Ho-ho-ho! Så kom vi ind i december og der er lidt tidlige julegaver fra spillestederne til koncertgængerne – især metalfolket. Vi kigger på hvad du kan samle op i det musikalske pakkespil.

Onsdag d.3. december

Allerede i aften (onsdag) kan du få et skud rock, når The White Dominos og Federal Unicorn rammer. Førstnævnte spiller sveddryppende rock, mens Federal Unicorn også smider et par andre ting ind i blandingen – og endda har kaldt sig selv en blanding mellem Nirvana og Scissor Sisters! Thomas anmeldte bandets debutalbum tilbage i februar, læs anmeldelsen HER. Koncerten arrangeres i samarbejde med Train.

Fatter Eskil, kl. 20, 50 kr (+ gebyr)

Torsdag d.4. december

Vi starter med lidt julegodter til metal-folket. Headbangers Ball-touren rammer nemlig Voxhall, og årets udgave inkluderer fire gennemprøvede, danske metalnavne. De fire er Mercenary, Raunchy, Dawn of Demise og Hatesphere, og der er således seriøse høvl til trommehinderne torsdag (nogle underholdende interviews, hvor bandsene har stillet spørgsmål til hinanden, kan findes hos Devilution).

Voxhall, Døre kl. 18, start kl. 19, 200 kr. 
Fredag d.5. december

Er du mere til at tage kofte på og danse kædedans, så er der vikingeaften på Atlas på fredag med Asynje, Krauka og Huldre, samt Virelai. Sidstnævnte sørger for akustisk middelalderdansemusik, som binder de tre øvrige bands optrædener sammen, og at publikum bliver inddraget i gamle nordiske ballader og kædedanse. Førstnævnte leverer urnordisk folkemusik med elektroniske klange og gamle instrumenter, mens Krauka synger islandske sagaer på urnordisk.  Huldre oplevede jeg selv live tilbage i august på Radar, hvor de gav en fin live-koncert – du kan læse indtrykkene derfra HER.

Atlas, døre kl.19, start kl. 20, 140 kr. 

På Backstage er der “Julemetal-special” med fire core-bands på plakaten: Magtesløs, E’nemia, Unseen Faith og Embracing Sickness. De to førstnævnte har vi anmeldt her på siden for nylig, og mon ikke de er et lyt værd live.

Backstage, døre kl.20, start kl. 21, 80 kr. 
Lørdag d.6. december

Mere metal! Atlas leverer tre stærke bud på fremadstormende danske metalnavne i Aphyxion, Velociter og Justin Hate. Førstnævnte anmeldte Ken debutalbum fra i starten af september, og det kunne han godt lide – læs anmeldelsen HER. Selvsamme Ken anmeldte Velociters EP, Hangar of Doom, for knap halvandet år siden, “old school thrash/heavy metal, med inspiration fra alle genrens velkendte navne” dækkede oplevelsen, som var ganske positiv. Læs anmeldelsen HER. Justin Hate’s album, Though Hope Is Frail, havde jeg selv til anmeldelse for et halvt år siden, og der skrev jeg blandt andet: “Det er ganske afvekslende uden på noget tidspunkt at bevæge sig væk fra den formørkede hardcore-metal, hvor forsanger Kim Rock’s vokal flænser sig gennem lydbilledet, så man for alvor bliver nervøs for evigt mørke og apokalypser fra nord – som vi får serveret på andet nummer, ‘Northern Apocalypse’”. Læs hele molevitten HER.

Atlas, døre kl. 20, start kl.21, 110 kr. 

Hvis et tredobbelt metaloverfald ikke lige er dig, så er der en anden mulighed på Backstage, hvor vi finder Ugens anbefaling. Her lægger grønlandsk/danske Small Time Giants nemlig vejen forbi. Det storladne rockband udsendte for en måneds tid siden deres debutalbum Stethoscope, som jeg selv anmeldte med blandt andet følgende ord: “Lyden er international, og selv om teksterne henviser til at vokse op på Grønland og grønlandske hændelser, så er det også almengyldige menneskelige følelser, der står i centrum i teksterne undervejs. Stethoscope er samtidig et ambitiøst værk, der ikke er bange for at bruge store armbevægelser og male med en bred pensel. Det er både albummets styrke og svaghed. Er man til storladen guitarrock, vil man være i godt selskab med Small Time Giants”. Hele anmeldelsen kan læses HER og du kan såmænd også finde et spændende interview med bandet lige HER.

Lokale Black Dog Howl varmer op, og dem har vi såmænd også anmeldt her på siden. Det skete tilbage i august, hvor Thomas skrev om EP’en The Baskerville Tapes: “Står du og mangler et soundtrack til din whisky og de lange mørke vinteraftener, når de engang rammer, ja så kan The Baskerville Tapes varmt anbefales” – hele anmeldelsen kan læses HER.

Backstage, start kl. 21, 75 kr. 
It’s it and that’s that for denne gang.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleHeil Hipster: Those Who Are Not Naive Will Die of Thirst (EP) **** (4/6)
Next articleTaras – SexyBack – 4/12 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.