Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 48

Koncerter i Aarhus, uge 48

2183
0

Endnu en uge, endnu en tur i manegen med koncertguiden, der byder på både festival, hverdagspoesi og dødsmetal i denne ombæring.

Onsdag d.26. november

Vi åbner ugen onsdag aften med Ugens anbefaling, nordjyske Bjarke Kirk & Kujonerne. Kirk og co. udsendte i marts debuten Lever hvor vi bor, et fint dansksproget album, hvor hverdagspoesien fik frit spil. Jeg skrev blandt andet: “Lever hvor vi bor er alt i alt en glædelig overraskelse. Musikalsk er det veludført og velproduceret og Kirk’s vokal og lyrik rammer som regel noget interessant. Samtidig er det også på nogle punkter befriende at meget af det kredser om hverdagsproblematikker og barndomserindringer, overvejelser om hvor man er på vej hen, det er kort sagt jordnært og til at forholde sig til”.  Læs hele anmeldelsen HER og tjek Bjarke Kirk og Kujonerne (og et unavngivent support-act) ud onsdag aften.

HeadQuarters, døre kl. 19, 40 kr. 
Fredag d.28 og lørdag d.29. november

Fredag og lørdag er Recession-festivalen, som gør sig i alternativ pop og indie-rock,  tilbage – det er så absolut også en anbefaling værd, og lad os kalde den ugens anden anbefaling. Fredag foregår det på Radar, hvor KILL J, The Gang Ok, Toi Let (SE), The Foreign Resort og Holm/Mirland er på plakaten. Der er efterfest på Sway, hvor Mikkel Borbjerg fra The Foreign Resort vender plader. Lørdag er der musik både på Radar (HEY ELBOW (SE), LISERSTILLE, Nils Gröndahl, Turquoise Sun og The Portuguese Man of War) og på HeadQuarters, hvor navnene er Mathias Winther, Weekend Village og Captain Casanova, sidstnævnte et særdeles kompetent live-band, som vi fik os en snak med for nogle uger siden, hvilket resulterede i dette interview. Et godt og blandet program for den nysgerrige lytter.

Radar og HeadQuarters, døre fredag kl. 19, lørdag kl. 19/16, 70 kr for en dag, 120 kr for begge dage
Lørdag d.29. november

Lørdag er der tre andre tilbud også der fortjener at blive nævnt – vi starter på Train, hvor efterhånden gamle i gårde Magtens Korridorer træder op. Du kender nok mindst et par numre med de ligefremme dansksprogede rockdrenge, som har Sonja Hald med som support. Der meldes om få billetter, så det er med at være hurtig hvis det er her, du vil tilbringe lørdag aften.

Train, døre kl. 20.30, start kl. 21.30, 220 kr + gebyr

Ellers kan du lægge vejen forbi Voxhall, og få en omgang live-fest og retro-rock med Go Go Berlin. De behøver næppe heller meget mere introduktion. Jeg hørte en bid af bandets koncert på Spot, men ellers er det tilbage til sidste års Roskilde Festival, på hedengangne Pavilion Junior, jeg sidst hørte en hel koncert med bandet (Ken stod for ordene i anmeldelsen HER). De har næppe siden glemt at spille svedig og melodisk rock og rul. Xolo Island varmer op.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 135 kr. 

Vi runder af med ugens metaltilbud, som vi finder på Atlas. Her får du både Horned Allmighty og Crocell, hvis seneste album fik en særdeles god modtagelse hos kollega-Ken. Come Forth Plague landede sidste sommer, og Ken skrev blandt andet: “Crocell har begået et helstøbt, velspillet og flot udført dødsmetal album, som du ikke bør snyde dig selv for, om du er kæmpe fan af genren eller ej. Come Forth Plague har sgu givet mig lyst til at høre mere af den slags!”. Læs hele anmeldelsen, som blandt andet beskriver hvordan Crocell har været med til at overbevise Ken om at dødsmetal er sagen (ind i mellem) HER. Du får endda Tongues og DJ Bager med i købet på Atlas også.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 110 kr. 
Således ugens tilbud – slå ørerne ud og tjek det ud derude.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleFive Dollar Justice: Broken Hearts ‘n’ Bottles (EP) **** (4/6)
Next articlePaper Tigers: Head Over Heels **** (4/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.