Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 38

Koncerter i Aarhus, uge 38

3290
0

Så kom der regn og rusk, og ganske belejligt også en uge med et godt koncertudvalg i Aarhus. Så rethink lige dine aftenplaner og se om der ikke skulle være noget, der kunne interessere – der er nok om buddet især fredag og lørdag. 

Torsdag d.17. september

Torsdag er der dog også kvalitet at komme efter i Stakladen i Studenterhuset, hvor Jacob Bellens lægger vejen forbi, sammen med sin faste bassist, Jakob Falgren. Seneste Bellens solo-udgivelse, My Convictions fik vi ikke anmeldt her på siden, men til gengæld kvitterede jeg med topkarakter til The Daisy Age, Bellens første album i eget navn. Dengang skrev jeg:

“På hans første soloalbum, The Daisy Age, bliver man som lytter begavet med 12 afdæmpede sange, som giver os flere udgaver af Bellens og hans vokal. Det er lavmælt, men intenst, afdæmpet, men stadig dramatisk, på sin egen underspillede måde. Det kræver lige et par gennemlytninger, men så er man også fanget i Bellens’ univers”.

Albummet fik lige et lyt på anlægget for nylig og det er stadig ganske fortrinligt. Jacob Bellens er også en oplevelse live, hvor han de gange jeg har oplevet ham, har en skæv og varm charme – ud over han også synger ganske godt.

Stakladen i Studenterhuset, døre kl. 20, start kl. 20.30, 100-200 kr. 

Fredag d.18. september

Fredagen byder på et godt og blandet udvalg. Vi starter med lidt svensk på Radar, som får besøg af Oscar Danielsson. Svenskerens lavmælte visepop med stort fokus på teksterne kunne godt blive en spændende oplevelse på Radar.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 100 kr.

Er det der med svenske viser ikke lige dig, så er der også et par mere hårdtslående tilbud. På HeadQuarters kan du for eksempel høre Puppet Arms og Blended Brew. Vi har ikke anmeldt nogle af de to bands, men begge bevæger sig i de tungere egne af rocken. Puppet Arms arbejder i øvrigt i øjeblikket på nyt materiale, og mon ikke man får en smagsprøve på det.

Headquarters, kl. 19, 40 kr. 

En anden mulighed for at få blæst håret om i nakken får du på Backstage, der har 3 bands på plakaten: All Trays For Venom, Vallis Mortem, og Lipid. Af de tre bands har vi kun anmeldt thrash-metallerne Vallis Mortem fra Horsens, men de får til gengæld en solid anbefaling med herfra. Således anmeldte Ken bandets debutalbum til 5 stjerner sidste år, og jeg oplevede bandet thrashe igennem på Radar sammen med Diamond Drive og Scamp for et lille års tid siden. Dengang skrev jeg blandt andet:

“Vallis Mortem spillede medrivende, tempofyldt og tungt, med godt eksekverede skift og svirrende soli, og sled godt for det denne aften”. Hele anmeldelsen kan læses HER.

Backstage, kl. 19, 40 kr. 

Skal det være lidt mindre metal, så er der 3 gange rock i Vestergade, hvor Tapetown præsenter såkaldt Rock extravaganza. Aftenens tre navne er Pacific Swell (surfrock med nordisk vibe), Nava (intense live-shows med vanvittig Led Zeppelin-tilgang) og John Alcabean (indie-rock/post-punk).

NyV58, døre kl. 21, start kl. 22, 40 kr. 

https://youtu.be/qe-Ie1ey3fM

Lørdag d.19. september

Nærmest inden man når at få gnedet sig i øjnene og vundet fatningen lørdag, skal man også til at vælge.

Vi starter i Den Gamle By. Der er der 70’er festival, hvilket lørdag inkluderer to koncerter med Burnin’ Red Ivanhoe. Det progressive rockband blev dannet i 1967 af Karsten Vogel. Bandet havde deres storhedstid fra 1969-74 med en række anerkendte albums, men har også været aktive igen de senere år. Start dagen med rock fra dengang far var ung (min far var i hvert fald…). I samme ombæring kan du også få gratis rundvisning i Den Gamle Bys nye 70’er kvarter.

Den Gamle By, koncerter kl. 13 og kl. 15, 135 kr. (entré til Den Gamle By)

Senere skal vi en tur omkring Radar, hvor årets Oppenheimer Festival løber af stablen. Oppenheimer har fundet sted siden år 2000 og er en festival for upcoming ikke-signede bands. Et udvalg af folk fra musikbranchen har udvalgt aftenens navne, blandt mange ansøgere, og de 4 navne der har fundet vej gennem nåleøjet er: Velvet VolumeShy Shy ShyManus Nigra og In Lonely Majesty.

3 af dem har vi haft i spalterne for relativt nyligt – In Lonely Majesty, da de sidste år var med i Karrierekanonens finale og vi i den forbindelse bragte dette interview med folk-rockerne. Velvet Volume har både undertegnede og Ken oplevet live og været begejstrede for, Ken for nyligst på årets Uhørt festival, hvor han kvitterede med 5 stjerner – hvorfor kan du læse mere om i denne reportage. Også Shy Shy Shy var på programmet på Uhørt, og de fik også positive ord med på vejen fra produktive Ken. Manus Nigra bevæger sig udenfor rocken, og består blandt andet af rapperen Ham Den Lange, så der er lidt for enhver smag. Hvert år afsluttes aftenen af et mere etableret navn, og i år er det det danske pop-talent Asbjørn.

Oppenheimer-formand Jonas Thyrsted siger om årets festival: “Vi er enormt stolte af årets line-up og vi mener virkelig, at vi kan præsentere noget af det bedste nye musik der er lige nu. Jeg ved det har været en hård udvælgelsesproces, da vi startede med et virkeligt stærkt ansøgerfelt. Ingen tvivl om at det bliver en aften med virkelige gode koncerter!”

Spændende navne, godt og blandet, skal vi ikke kalde det Ugens Anbefaling? Det koster endda kun 30 kr. Det er godt nok 6 gange mere end sidst jeg var til Oppenheimer, men alligevel…

Radar, døre TBA, 30 kr. (kun dørsalg)

Skal du ikke på Radar, så kan det jo være fordi du skal på Voxhall og høre Spids Nøgenhat, ligesom undertegnede. De rutinerede syrerockere behøver næppe yderligere introduktion, men de får da alligevel et par ord med på vejen. Jeg har efterhånden oplevet syrerockerne en del gange og det har aldrig været en skuffelse – senest vi havde dem i spalterne her, var det vores Gutter-gæsteanmelder, der diskede op med 6 stjerner.

Deres seneste album, Kommer med fred, tog kegler blandt anmelderne i 2013, også hos undertegnede, der fandt fem stjerner frem  – anmeldelsen kan læses HER. Bandets koncerter i København er længe udsolgt, men utroligt nok er der stadig billetter i Aarhus – så hvis du er til dansksproget syrerock, så find tegnebogen frem. Der meldes nu om få billetter.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 210 kr. 

Vi skal også en tur omkring Musikhuset, hvor den færøske sangerinde Eivør giver en intim duo-koncert i Lille Sal. Jeg har netop nu sangerinden to nye albums, Bridges og Slør (det ene på engelsk, det andet på færøsk) i rotation, og kombinationen af folkede elementer med det elektroniske og Eivørs flotte vokal er ganske vellykket og ret speciel – anmeldelse følger indenfor en uges tid. The Chairman varmer op.

Musikhuset, kl. 20, 200 kr.

Er der ikke noget i tegnebogen, så fortvivl ikke, for vi runder ugens omgang af med en gratis koncert. Lokale Black Dog Howl holder nemlig EP-release for Autumn Belles & Bourbon, som følger op på sidste års The Baskerville Tapes som Thomas blandt andet skrev følgende om i sin anmeldelse: “Står du og mangler et soundtrack til din whisky og de lange mørke vinteraftener, når de engang rammer, ja så kan The Baskerville Tapes varmt anbefales”. Stilen er americana-blueset og Black Dog Howl består af Mazdak Khosravi og Signe Møller Rosendal, som begge bidrager vokalmæssigt.

Headquarters, kl. 18, gratis

Det var ugens bud herfra – jeg kan da også lige nævne på falderebet at der er en udsolgt Seasick Steve koncert søndag d.20 på Train, så hvis du har billet til den, kan du jo gnægge lidt i skægget.

Af Jonas Strandholdt Bach

Foto: Johan Spanner

Previous articleTobias Ingemann: Another Love ★★★☆☆☆
Next articleI’ll Be Damned – Drainage – 16/9 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.