Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 11

Koncerter i Aarhus, uge 11

2241
0

Vi surfer igen en tur omkring spillestederne i Aarhus, og har i denne uge gravet følgende tilbud frem. 

Mandag d.9. marts

Vi starter ugen tidligt på HeadQuarters, hvor Lucas King holder release for sit første album, Long Road Again. Den dansk-vietnamesiske singer/songwriter har masser af musikalsk erfaring i baggagen fra blandt andet Tuan og Vocal Line, ligesom han underviser i sang ved Det Jyske Musikkonservatorium, og nu er det så blevet tid til at stå helt på egne ben musikalsk. Albummet ligger i anmeldelsesbunken, så der kommer en anmeldelse her på siden inden for den næste uges tid. Musikken beskrives blandt andet som organisk og velafbalanceret folk/roots/pop.

HeadQuarters, kl. 18, gratis

Onsdag d.11. marts

Onsdag går det ned på Fatter Eskil, hvor Jonah Blacksmith, med de to thybo-brødre Simon og Thomas Alstrup som hovedmænd, spiller deres indie-folk-rock. Debutalbummet Northern Trail udkom i november, og her uddelte jeg 4 stjerner i min anmeldelse og skrev blandt andet: “Gennemgående er Northern Trail et lyttevenligt og behageligt bekendtskab. Det lyder godt, varmt og sympatisk og Simon Alstrup’s vokal er udramatisk velklingende og ofte suppleret af fine korarrangementer”. Du kan læse hele anmeldelsen HER, og/eller bare tage på Fatter Eskil og høre bandet. Vi fik i øvrigt også et interview med dem efter udgivelsen af debuten, og det handlede blandet andet om Alstrup-brødrenes musikalske bedstefar, om en række biografkoncerter, og en musikalsk opvækst. Det kan du læse HER.

Fatter Eskil, kl. 20, 60 kr. (inklusiv en øl) 
Fredag d.13. marts

Uuuuh, fredag d.13! For anden måned i træk… Denne fredag d.13 er det musikalske tilbud hård rock på Backstage, hvor Keema, Act of Instinct og Daycare for Jedi spiller. Fra førstnævnte har vi haft albummet Rise Up til anmeldelse, og her måtte Thomas kapitulere overfor bandets evne til at skrive fængende og melodiske sange, selv om det ikke lige var hans kop kaffe ellers. Læs den 5-stjernede anmeldelse HER.

Backstage, døre kl. 20, start kl. 21, 70 kr. (kun kontant)
Lørdag d.14. marts

Vi bevæger os til lørdag, hvor der er flere tilbud at vælge mellem. Først runder vi Radar, hvor norske Sea Change og danske Quick Quick Obey deler spilletiden. Sidstnævnte fik jeg mig en snak med på sidste års Spot Festival, hvor de blandt andet fortalte om deres debutalbum Bulb Days, en opvækst langt ude på landet, og hvordan det var at skulle spille på Spot Festival – tjek det ud HER. Jeg var også på plads til sidste del af bandets koncert på Spot, og der gjorde de en fin figur med deres drømmende og luftige lydbillede – reportage fra Spot HER. Sea Change beskrives som stemningsfyldt electronica-pop.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr. 

Mere norsk er der på Voxhall, hvor Skambankt huserer med deres punk-rock’n’roll. Nordmændene har fortjent et glimrende live-ry, og de skal nok tæve dine øregange. De får endda hjælp til det fra Kindred Fever og landsmændene i Honningbarna, som den gode Thomas har et lille punk-crush på. Hans anmeldelse af deres seneste album, Verden Er Enkel, skabte norsk view-storm her på siden, og indeholdt blandt andet følgende: “Så smid roligt albummet på cd-afspilleren (eller tryk play på din nymodens digitale musikafspiller), hør “Verden Er Enkel”, og hør den så igen og igen. Jeg garanterer at den kun bliver bedre og bedre, og set i lyset af at man ved første gennemspilning allerede er solgt til Honningbarnas energi- og melodi-spækkede univers, så er der ikke andet for, end at tyre 6 stjerner lige i honningkrukken”.

Vi nåede også en Q & A med bandet, og Thomas oplevede dem såmænd også på Beta for snart 2 år siden, den koncert kan du læse om HER.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 140 kr. 

Hos nabospillestedet Atlas finder vi Ugens Anbefaling, nemlig danske Maggie Björklund, som sidste år udsendte et glimrende album i form af Shaken, som jeg anmeldte til 5 stjerner tilbage i oktober. Dengang skrev jeg blandt andet: “En ende har Shaken naturligvis også – det er faktisk lige ved at jeg synes den kommer for tidligt, for de 10 numre på Shakentrækker på ingen måde i langdrag, selv om de tager sig deres tid. John Convertino’s karakteristiske trommespil, Jim Barr’s bas, Barb Antonio’s cello, Parish’s diskrete guitararbejde og naturligvis Björklund’s eget spil på pedal steel guitaren er med til at sikre at denne lytter i hvert fald føler sig i godt selskab hele vejen gennem albummet, også ved fjerde, femte og sjette gennemlytning, hvor der fortsat dukker nye detaljer op. Shakener et fint afstemt americana-album på internationalt niveau fra danske Maggie, og anbefales varmt”.

Det anbefales også varmt at opleve Björklund på Atlas. Jørck supporter.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 140 kr. 
Det var, kort og godt, ugens bud.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleThe Reaper’s New Rumour – Likewise do Ya’ – 9/3 – 2015
Next articleGrumpynators: Wonderland ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.