Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer James Jefferys: Such a Silly Thing ★★★★☆☆

James Jefferys: Such a Silly Thing ★★★★☆☆

1029
0

Produktive James Jefferys har et nyt, vellydende, hjemmeproduceret folk/singerwriter-album ude. Det er værd at tjekke ud.

James Jefferys er en Aarhus-baseret sanger/sangskriver, som har intet mindre end 25(!) albums på samvittigheden. Det er altså en produktiv herre vi har med at gøre, men ikke desto mindre er han gået helt under min radar indtil videre. Sikkert også mange andres, for umiddelbart udgiver han bare via Bandcamp, uden at gøre det store nummer ud af det. Jefferys slår i øvrigt også sine folder i John Hassall and the April Rainers, og dem har jeg da hørt om…

Og det er da egentlig ærgerligt hvis Jefferys’ soloudgivelser er noget, der ligner en hemmelighed – for der er bestemt noget at komme efter på Such a Silly Thing.

Det er ikke de lange, komplicerede kompositioner, Jefferys kaster sig ud i, men vellydende folket singer-songwriter. Den længste sang, ‘Family Viewing’, med dens fine flerstemmige vokalarbejde, runder 5 minutter, men de fleste varer 2-3 minutter.

Endnu kortere er åbneren ‘Talking to Yourself’, der med tangenter som eneste underlægning fint sætter Jefferys’ vokal i scene. På andet nummer, ‘Abenaki!’, leges der lidt mere med instrumenteringen, der tæller percussion, guitar og en violin – stemningsmæssigt minder det mig en smule her om Richard Dawson. Lidt skævt, men stadig fint nummer.

Håndtrommer og akustiske guitarer og flerstemmig vokal udfylder lyden på ‘Cabriole Fermée’, mens ‘Back in the Groove’ er blandt de mest umiddelbart fængende numre på albummet med sin imødekommende vokalmelodi og diskrete rytmesektion.

‘You’d Want the Best’ og ‘Swish of the Pendulum’ gør ikke nær så meget væsen af sig, ud over en fremtrædende violin på førstnævnte, men igen må man kippe lidt med flaget over Jefferys’ fintfølende håndværk og sans for melodier. ‘St Thomas’ er også i den mere uanseelige (eller diskrete) ende, smagfuldt orkestreret, men næsten også for pæn, og så føles 3 minutter og 48 lange, når Jefferys ellers for det meste fatter sig i relativ korthed, selv om celloen giver en god dybde i lyden.

Så det er egentlig velkomment da tempoet skrues en tand i vejret med ‘I Have Been Summoned!’, og ‘The Boy In Front of Me’, der er mere let på tå, mens ‘Get Away’ byder på mere komplekst korarbejde. På det her tidspunkt af albummet begynder jeg, at kunne ønske mig lidt variation i intensitet og andet end den letmelankolske tone, der løber gennem albummet, men omvendt, så er det måske også bare sådan Jefferys skal lyde.

‘Family Viewing’ byder på et piano-hook, og igen komplekst vokalarbejde, og med tanke på at det er optaget hjemme i stuen ved Jefferys – og hjemme ved andre musikere – så lyder det sgu ret godt. Hatten af for dygtigt hjemmeproduktionsarbejde – det gælder hele albummet.

‘Orphan (For the Rest of His Life)’ bliver måske også et af de steder, hvor jeg føler, der går en smule stilstand i den, men det er som altid på albummet vellydende og med gode detaljer i vokalarbejde og instrumentering. Albummet rundes af med ‘You Won’t Be Lost Forever’, hvor Jefferys’ vokal langsomt forsvinder ind bag en drone, før den igen træder frem alene med den akustiske guitar til allersidst. En stemningsfuld og let ildevarslende, og samtidig håbefuld, afslutning, titlen, som også er afslutningsordene, taget i betragtning.

James Jefferys har med Such a Silly Thing begået et spændende album, der er værd at udforske. Med et fint blik for melodier og harmonier, men også for at gå egne veje og udfordre lytteren en smule. Der er ikke de store armbevægelser, men lader man sig suge ind, er der også godt med kvalitet at komme efter. Det giver 4 solide stjerner til Jefferys – og Such a Silly Thing kan høres og downloades gratis eller til en pris man selv vælger på Bandcamp-linket nedenfor.

https://jamesjefferys.bandcamp.com/album/such-a-silly-thing

Anmeldt af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleStill The Man: Myth ★★★★☆☆
Next article3 koncerter jeg ville tage til (uge 12)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.