Home Interviews Interview med Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle

Interview med Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle

2416
0
Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle

I slutningen af april udsender Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle deres debut-EP. Vi har fået en snak med Hr. Handsome om løst og fast i den forbindelse.

Klaus Handsome har været aktiv på musikscenen siden 80’erne. Blandt sine fans tæller blandt andet Peter Sommer, der i sin tid dedikerede nummeret “Tigger” til netop Handsome. Klaus Handsome er nu gået sammen med en stor del af bandet Saybia og sammen er de klar med en dansksproget rock-EP i slutningen af april.

Hvem er Klaus Handsome og Gadens Løse Fugle, hver især?

Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle er et nyt dansksproget folk/rockorkester der blev dannet i slutningen af 2017. Bandet har hovedsagligt basis i Nyborg hvor der øves og grundindspilninger laves, og ellers i KBH hvor to af bandmedlemmerne bor, og hvor de egentlige studieindspilninger til den kommende EP og albummet er lavet.

Klaus Handsome opholder sig i Svendborg hvor han har sit værksted, hvori han maler og skriver mange af sine sange, men Klaus har også et værelse i KBH hos legenden Stig Møller hvor han opholder sig en del tid. 2 af de gamle Saybia medlemmer trommeslager Palle Sørensen og bassist Jeppe Knudsen er bosiddende i Nyborg, mens guitarist Kasper Rasmussen er i København hvor han har sit eget studie på Vesterbro. Keyboardist og oprindeligt saybiamedlem og talsmand, Jess Jensen bor også i KBH hvor han har sit eget firma der lever af grafisk virksomhed.

Er I et band, eller er det Klaus Handsome + et band?

Klaus Handsome leverer tekster og melodier til bandet. Vi er naturligvis uanset, en enhed som orkester. Medlemmerne forarbejder og arbejder med sangene, og giver dem sit helt eget præg.

Gadens Løse Fugle, man skal jo næsten spørge: Kim Larsen/Gasolin?

Ét navn som blev til i starten af 2017. Bassisten Jeppe Knudsen havde set et FB-opslag jeg havde lavet fra Svendborg, hvor jeg i beskrivelsen af fotografiet brugte sætningen ‘Her 3 af gadens løse fugle’. Det bruger vi sgu som bandnavn sagde han, og sådan blev det! Yes – referencen til ‘Hva’ gør vi nu lille du’/Gasolin’ er utvetydig. Dog blev jeg til min overraskelse gjort opmærksom på, at udtrykket mest sandsynligt/oprindeligt betyder ‘gadens løse kvinder’.

I har for nylig udsendt singlen “Jeg Vil”, som jeg synes er en af de bedste singler indtil videre i år, hvordan slipper man afsted med, at skrive sådan en? Og hvad handler nummeret om?

‘JEG VIL’ sangen har jeg egentligt skrevet på engelsk først, og derefter oversat til dansk. Hvis jeg skal prøve at gi et bud på hvad den handler om i en kort version, så handler den om *Viljen og modet til at leve sit liv fuldt ud, uanset omstændighederne*. Jeg skriver ofte mine sange på engelsk først, og omarbejder dem derfra til dansk.

Der er en EP på vej, der er sat til, at udkomme til april. Kan I fortælle lidt mere om udgivelsen og hvad man kan forvente sig af den?

Ja, hvad kan man forvente sig af EP’en.?
Masser af energi. Vi har 5 numre med på EP’en, og de 3 af numrene inklusive ‘JEG VIL’ er rocknumre. Personligt er jeg vild med et pigtråds rockn’ roll’ nummer. Rockn’ roll på dansk er en alt for stor sjældenhed. Denne sang er dog ikke vores 2. single. Vores 2. single er også et rocknummer hvor tekstsproget er det mest signifikante ved sangen. Vi har også et teknoinspireret popnummer med, samt et ‘chilleren’ roligt nummer at slutte EP’en af med.

Åh vi glæder os, for vi har lagt så meget energi og personlighed i her.

Hvis man nu, som undertegnede, sad med en trang til, at opleve sangene live, og gerne snart, hvad skal man så gøre?

Man skal tage i ‘Byens have’ ved Pumpehuset Torsdag d.9.maj kl. 20.00
Ellers spiller bandet bl.a. på Langelands Festivalen og til Grimfest. Desuden er en tour til efteråret under udarbejdelse.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Maria Fonfara

Previous articleShy Shy Shy: Gloss (EP) ★★★☆☆☆
Next articleCrippled Black Phoenix, Voxhall, 25/3 2019, ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.