Home Seneste December 2019 - Nyheder GFR julekalender 2019 – 3. december // Roskilde 97

GFR julekalender 2019 – 3. december // Roskilde 97

982
0

Så blev det dælme december. Og ingen december uden en julekalender, sådan er det. Vi disker op med 25 små historier, fra festivalen der er grunden til, at den lille musik-butik er i verden i dag, nemlig Roskilde Festival.

Siden 1995 har Thomas fra GFR nemlig betrådt markerne lidt uden for Roskilde, og i år ramte 25 år i træk. Så i dagene frem til jul, vil der hver dag, blive åbent for en låge, startende den 1.december med det første år, 1995. Det lille tilbageblik vil omhandle den største oplevelse det pågældende år, hvilket kan være alt mellem himmel og jord, men dog mest musik.

3. december – 1997

Here comes the rain! 

1997, ja, year of the rain and thunder… Hold nu kæft! Efter et rigtig fint vejrmæssigt 95, et knap så fint 96, skal jeg love for, at der blev åbnet op for sluserne.

Igen var der stablet en god camp på benene, og dette år lærte vi for alvor, hvordan en pavillion skal benyttes, når det reelt pisser ned 24/7. 1997 var det mest regnfulde år på Roskilde Festival, (før vi ramte 2007, mere om det om en uges tid) og ja, man blev da en anelse træt af det. Men tage hjem!? Aldrig!

Jeg må ærligt erkende, at det ikke er musikoplevelserne der står klarest i bøtten på mig når jeg tænker tilbage på 1997. Dette på trods af et ellers meget fornemt program, der talte Suede, Radiohead, Nick Cave and the Bad Seeds, Live, Smashing Pumpkins, Dodgy, Silverchair og Psyched Up Janis (for 3. år i træk!). Tjek plakaten HER.

Nej, det er det helt afsindige dårlige vejr og den evige kamp med, at regnsikre campen, der står klarest. Sammen med vores egen lille evakuering fra Orange Scene, da årets festival lukker, Leningrad Cowboys spillede op til dans. Aldrig har jeg set så mørke skyer nærme sig i horisonten bag Orange Scene, og vi nåede da også kun lige i sikkerhed i campen, før en decideret torden-storm, ramte festivalen. Jeg har til dato aldrig set så mange lynnedslag, det var vanvid. Men stoppede det musikken. Næ, warum, det var jo bare torden…

Årets oplevelse i 1997 var uden tvivl, tiden spenderet i campen, hvilket var pisse hyggeligt, nu hvor regn og torden hærgede udenfor. Pavi, pløkker, regn og bajer. Hygge ohne ende.
 

Previous articleWhere Did Nora Go: Womb of Life (EP) ★★★★★☆
Next articleMads Langelund: Rampelys (EP) ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.