Home Seneste December 2019 - Nyheder GFR julekalender 2019 – 16. december // Roskilde 10

GFR julekalender 2019 – 16. december // Roskilde 10

874
0

Så blev det dælme december. Og ingen december uden en julekalender, sådan er det. Vi disker op med 25 små historier, fra festivalen der er grunden til, at denne lille musik-butik er i verden i dag, nemlig Roskilde Festival.

Siden 1995 har Thomas fra GFR nemlig betrådt markerne lidt uden for Roskilde, og i år ramte 25 år i træk. Så i dagene frem til jul, vil der hver dag, blive åbent for en låge, startende den 1.december med det første år, 1995. Det lille tilbageblik vil omhandle den største oplevelse det pågældende år, hvilket kan være alt mellem himmel og jord, men dog mest musik.

16. december – 2010

Endnu et meget varmt år, for trejde år i træk, festivalens 40 års jubilæum og gode musikoplevelser var hovedingredienserne i 2010.

Igen er erindringerne om opvarmningsdagene i campen ikke lige det der popper op som det første, når der tænkes tilbage på Roskilde Festival 2010. Til gengæld var vejret rigtig godt, faktisk for godt, for det var helt latterligt varmt, og ifølge DMI faldt der ikke en eneste dråbe regn, og skygge manglede der en del af.

Festivalens 40 års jubilæum, blev fejret i høj sol og med masser af bajere, og vidst nok også en speciel Den Sorte Skole koncert, den så jeg så ikke. Næ, alt det elektroniske musik var ikke lige sagen for godt 10 år siden, så fokus var på rock, og der kom da nogle gode koncerter i hus.

Biffy Clyro gav den max gas, som de plejer, Jack Johnson var hygge onkel på Orange Scene i høj sol, Gorillaz lavede Orange om til en tegnefilm, så har man set det med, fed koncert. Muse, The National og Mötorhead var da faktisk også helt ok.

Kasabian gav første koncert på dansk grund nogensinde, hvilket de slap super godt fra, faktisk én af de bedste koncerter i 2010, men af uransagelige årsager, var bandet blevet placeret på Orange sen eftermiddag, en smule underligt da de kontra England, ikke var eller er, tilnærmelsesvis lige så store. Arena ville have været perfekt. Se årets plakat HER.

Men årets største oplevelse var uden tvivl, Them Crooked Vultures rock-eksplosion på Orange Scene. Josh Homme og Dave Grohl på samme scene, så bliver det næsten ikke større i min verden! Bare at få lov til at opleve tromme-helten Dave Grohl give den max gas bag trommerne live, var en gigant oplevelse – det var ren musikalsk-juleaften for Thomas. Flankeret af John Paul Jones på bas, og med deres selvbetitlede album i rygsækken, væltede de Roskilde. Hold da kæft, de må hjertens gerne komme på visit igen.

Årets oplevelse: Them Crooked Vultures og at opleve Dave Grohl spille trommer live.

 
 

 

Previous articleGFR julekalender 2019 – 15. december // Roskilde 09
Next articleSonic Moon: Usually I Don’t Care for Flowers ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.