Home Artikler April 2013 - Fokus GFR Fokus: Roskilde-plakaten – første indtryk

GFR Fokus: Roskilde-plakaten – første indtryk

3466
0

Foto: Per Lange/Roskilde Festival

Hvert år er diskussionerne mange om hvorvidt årets Roskilde-bookinger lever op til tidligere års standard og til folks mange og forskelligartede forventninger. I år er ingen undtagelse. Vi vil her forsøge at guide dig igennem årets plakat med fokus på rock og metal, og hvilke navne, du allerede nu lige så godt kan skrive på blokken som must-sees.

Allerede blandt de navne, der var offentliggjort forud for den samlede plakat, var der en del, der vakte glæde her på redaktionen. Americana-rockerne i Calexico, Chelsea Light Moving med Sonic Youth-legenden Thurston Moore, de melankolske New Yorkere i The National s0m tidligere har vist formatet på Arena, tungt svingende og rockende The Sword, de norske tornadoer i Kvelertak, samt de danske post-punk himmelstormere i The Woken Trees, som godt nok må ‘nøjes’ med Pavilion Junior.

Samt ikke at forglemme navne som Hatebreed, Kreator, Queens of the Stone Age, Uncle Acid & The Deadbeats, Solbrud, Slipknot, Sigur Ros, Savages, Pää Kii, The Lumineers, Dråpe, The Dillinger Escape Plan, The Bots, Animal Collective og Anaal Nathrakh, som sprang fra Copenhell og dukkede op på Roskilde-plakaten. Ja, faktisk var der en ganske god samling navne fra rockens og metallens afegne, der allerede var offentliggjort inden plakaten ramte nettet i aftes.

Hvad kunne plakaten så byde på af nyt? Ved første øjekast var der ikke mange lækkerbiskner, set med mine øjne. Black Rebel Motorcycle Club blev føjet til det i forvejen stærke mellemlag, men der kom ikke nogen nye, store navne, der kan rocke og ruske Orange igennem – det kan det ellers godt se ud som om de kommer til at mangle.

En anden cool tilføjelse er punk-legenden Henry Rollins, som dog ikke kommer med band, men med spoken word, endda x 4. Det bliver helt sikkert en underholdende omgang. Også Suicidal Tendencies har mange år på bagen, men er en ny tilføjelse på plakaten, ligesom norske Turbonegro givetvis også er et populært valg.

Blandt navnene med småt er det især de unge, canadiske hardcore-punkere Metz, samt de hypede danske punks i Iceage, der springer i øjnene, ligesom Pavilion Junior også ser ud til at have et stærkt line-up i år.

Ellers er der vist ikke andet for end at dykke nærmere ned i navnene med småt den næste tid, og rode lidt efter de godter, der helt sikkert gemmer sig her. Endelig kan man også sætte sin lidt til at Roskilde har lidt ekstra guld i gemmerne, da der endnu mangler 10-15 navne. Ellers er det umiddelbare første indtryk, at Orange (igen) kommer til at mangle de store, samlende rock-oplevelser, men kan scenen holde lydkvaliteten fra eksempelvis Mastodon-koncerten forrige år, gør det måske heller ikke så meget. Et meget stærkt mellemlag og en umiddelbart spændende underskov retter lidt op på, at hovednavnene er enten set før, eller er i den lidt kedelige afdeling. Så samlet set skal jeg nok få min indsprøjtning tråd, men på den anden side løb jeg gerne lidt hurtigere efter navnene, hvis der var flere must-sees for mig.

Foreløbig must-see bruttoliste for undertegnede:

Calexico, The National, The Sword, Queens of the Stone Age, Slipknot, Kvelertak, Black Rebel Motorcycle Club, Henry Rollins.

Pavilion Junior: The Woken Trees, Dråpe, Solbrud, Baby In Vain.

Ønske-tilføjelser:

Whores & Thieves til Pavilion Junior, og ellers Arcade Fire, Black Crowes, Rammstein, Tame Impala, Titus Andronicus, The Men, Thee Oh Sees (ligesom Modest Mouse, Bloc Party og Nick Cave, der alle spiller Northside, ville være velkomne tilføjelser – og så selvfølgelig altid Tool og Slayer).

Skrevet af Judas

Se hele line-uppet på Roskildes hjemmeside.

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

 

 

 

Previous articleAC/DC – Thunderstruck – 19/4 – 2013
Next articleGFR Fokus: Koncerter i København fredag + lørdag (uge 16)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.