Home Artikler GFR Fokus: Off/Not Spot anbefalinger, lørdag d.4/5

GFR Fokus: Off/Not Spot anbefalinger, lørdag d.4/5

3552
0

Ikke alene er der Spot Festival i Aarhus den kommende weekend – der sker også en masse OFF SPOT. Så har du ikke investeret i en Spot-billet er der alligevel rig mulighed for at komme ud og opleve noget god dansk upcoming rock. I denne fokus-artikel giver vi nogle anbefalinger til, hvad du kan finde udenfor Spot-festivalens område (du kan læse vores anbefalinger til selve Spot her (fredag) og her  for lørdag).

OFF SPOT

Backstage i Mejlgade byder Enough Said Music indenfor til deres helt eget Off Spot arrangement – her kan du opleve en række spændende navne, primært fra rocken, i løbet af lørdag d. 4. maj. Her har vi plukket nogle af de spændende navne ud:

LSD on CIA vandt Emergenza-finalen i 2011 og er efter eget udsagn et “thrash rock band” – det er skramlet og energisk og dramatisk, og skulle være en medrivende live-oplevelse.

Det samme skulle nordjyske Dance With Dirt være, selv om de måtte nøjes med 2 stjerner i vores anmeldelse af deres debutalbum. Men de har blandt andet vundet P3s Karrierekanonen og med deres live-ry i mente,  glæder vi os i hvert fald til at se dem omsætte deres ungdommelige energi live.

Extra Store Grønlandske Rejer anmeldte vi her på siden for nyligt, hvor de fik 3 stjerner og følgende ord med på vejen for debuten SuperEgo: Bandet er bestemt et sympatisk bekendtskab, og på de gode numre viser de, at de har et godt greb om hverdagslyrik på dansk og evnerne til at spille solid rock, der givetvis vil gøre sig godt på scenerne rundt i landet.

Drone har vi efterhånden anbefalet ved et par lejligheder, og med deres tunge, komplekse rock, der bringer minder om blandt andre Tool og Alice in Chains, skulle der være mulighed for at blive tampet igennem.

De aarhusianske post/progressive-rockere Liserstille er også at finde på programmet til Off-Spot. Det er efterhånden et erfarent band, der har 4 albums på bagen, senest NOUS fra 2012. Det bliver spændende at høre, hvor bandet er henne i øjeblikket.

På plakaten finder du også andre spændende navne som Bunker, Franklin Zoo (som vi tidligere har ‘opdaget’ under Spot), Federal Unicorn, Rufus Spencer, Esben Svane og Malte Ebert. 

Off Spot, Backstage, Mejlgade 53, Aarhus C, fra kl. 14 – 19
NOT SPOT

Også rock-baren Sway markerer sig med et eget arrangement, kaldet Not Spot, på lørdag. Man kan faktisk snildt nå begge dele, for tidsmæssigt overlapper de nemlig ikke. På Not Spot, som arrangeres af Cupid Come Booking, er der fokus på noise-pop og post-punk, og der bydes også på interessante navne – vi anbefaler især at du kigger forbi når følgende navne spiller:

Deafbeats kl. 21 leverer, i følge dem selv, “dansabel voksen-melankoli”. Her på GFRock skrev vi lidt om videoen til ‘The Fox and the Locust‘, som det kan anbefales at tjekke ud.

Det kan også anbefales at tjekke MOTH kl. 23.30. Bandet spiller post-punk/new wave af den dystre slags.

The Foreign Resort fik 5 stjerner her på siden for deres seneste album, og de er på vej med nyt. Senest fangede vi dem live i København, en oplevelse, der kastede 4 stjerner af sig. Nu rammer de Aarhus denne sene nattetime, og vi er spændte på hvad post-punk/shoegaze-bandet kan gøre ved Sway – det er kl. 00.20.

Endelig kan Birthgiving Toad og I Met You In A Campfire også opleves denne aften.

Not Spot, Sway, Sct. Clemens Torv 13, kld., Aarhus C., kl. 21 -01

http://youtu.be/zegM22S15oE

MAYHEM IN MONO

Endelig er der i Mono, i Aarhus-forstaden Åbyhøj,  “MAYHEM in MONO”.

Her har du muligheden for at opleve Cáninus, der spiller progressiv garage-rock, old-school heavy metal-bandet Momentum, hvis EP A World In Ruins vores anmelder Kodi var svært begejstret for, Mushroom Cloud, der byder på “mixed metal”, og endelig All Trays for Venom, der spiller melodisk thrash. Der er gratis adgang OG billige øl, og det er fra kl. 19 det sker – så er du til de lidt hårdere toner, så er det nok værd at tage traveturen eller hoppe på en bus til Åbyhøj.

MAYHEM in MONO, MONO, Tomsagervej 25, Åbyhøj, kl. 19
Der plejer også at være en række mindre arrangementer, der popper op rundt omkring i byen, så hold øje med flyers, facebook og lyt til ordet på gaden, så kan det være du støder på noget spændende, som vi ikke har fået med her.

Skrevet af Judas

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleMaskinvåd klar med ny video
Next articleRob Zombie: Venomous Rat Regeneration Vendor **** (4/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.