Home Artikler GFR Fokus: Nordic Noise Festival anbefalinger, lørdag d. 25/5

GFR Fokus: Nordic Noise Festival anbefalinger, lørdag d. 25/5

3376
0

Den kommende weekend fyldes Pumpehuset med masser af fed rockmusik, når Nordic Noise Festival rykker ind og skaber ægte rockfestival stemning. Her følger et dyk ned i lørdagens program (fredag finder du HER), med fokus på en række udvalgte navne.

GFRock er “desværre” nogle travle halv-gamle mænd, så vi går glip af dagens første par navne.

Det første vi med sikkerhed når frem i tide til at tjekke ud, med anmelder-brillerne på, er A Road To Damascus. Og vejen er belagt med energi og store rock-melodier. Det fem mand store band har allerede en EP og et fuldlængde album (fra 2011) i bagagen, samt masser af koncert kilometer i bentøjet. I det jeg har hørt, har de en frisk og ungdommelig klang i deres musik, og virker som et band der kommer til at give den max gas på scenen.

Vi missede bandet på den netop overståede Live Live Festival i Roskilde, så nu prøver vi igen!

Herefter er der på samme scene Champions League Finale på storskærm, den ofrer jeg starten af (storsindet Dortmund fan som jeg er) for at se Stella Blackrose på den store scene. Orkesteret har rock femme fatalen Rebecca Lou Armstrong i front, der åbenbart skulle være noget af en performer, så det ser vi da frem til.

Gruppen udgav i 2010 debut pladen Kiss The Dirt, der efter en lidt svær fødsel med to producere endte i hænderne på Jacob Hansen, der fik justeret lyden, så den faldt i bandets smag. De efterfølgende koncerter kastede flotte anmeldelser af sig, så man burde med rette kunne forvente sig lidt af et rockbrag.

Efter Dortmund har besejret Bayern München, uden forlænget spilletid, dribler man tilbage til den store scene i Pumpehuset og ser om Siamese Fighting Fish fortjener deres hype. Siamese Fighting Fish vandt sidste år en Gaffa Pris i kategorien “årets danske hardrock udgivelse” for albummet Breathe See Move.

hvis der ikke var tænding i fodboldkampen, så burde der uden tvil være det her. Gruppen spiller en rå rock genreblanding, med masser af skævheder og tilmed brug af violin, så alene på det punkt er der lagt op til en lidt anderledes oplevelse. Lykkes fiskene med at svømme lidt mod strømmen? Vi får se.

Sidste navn på store scene, er samtidig Nordic Noise Festival’s “hovednavn”, i form af islandske Agent Fresco. Bandet beskriver blandt andet sig selv med følgende ord: “intensely dramatic performances of music combining the pop, alternative, art and math-rock genres”.

Det lyder som om det kunne være et ekstremt spændende bekendtskab, eller ekstremt for meget af alting. Bandet har dog modtaget stor ros for deres live performances, men det er nok et spørgsmål om hvor meget éns mave kan tåle efter en lang dag med masser af musik. Tid til at teste rock-dunkens holdbarhed!

Hele programmet for lørdag d. 25 maj:

Dørene åbner kl. 15.00

Lille scene:

16.45: Echo Lips
18.15: Machine
19.45: A Road To Damascus
20.45: Champions League Finale på storskærm
23.30: Dance With Dirt

Stor scene:

16.00: Forever Still
17.30: LSD on CIA
19.00: Le Fox Holes
20.30: Stella Blackrose
22.45: Siamese Fighting Fish
00.15: Agent Fresco

Afterparty med DJ’s hele natten

Skrevet af Kodi

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 21
Next articleNinna Andreasen: Barske Banaliteter ***** (5/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.