Home Artikler GFR Fokus: Nordic Noise Festival anbefalinger, fredag d. 24/5

GFR Fokus: Nordic Noise Festival anbefalinger, fredag d. 24/5

3648
0

Den kommende weekend fyldes Pumpehuset med masser af fed rockmusik, når Nordic Noise Festival rykker ind og skaber ægte rockfestival stemning. Her følger et dyk ned i fredagens program, med fokus på en række udvalgte navne.

Grundet andre forpligtigelser (mit rigtige “job”), så når undertegnede desværre ikke de første navne på plakaten fredag – men tjek især Franklin Zoo ud, som du kan finde alt hvad GFRock har skrevet om lige HER. Ligeledes er det tvivlsomt om jeg når frem i tide til Into Century, men du kan finde blandt andet album anmeldelse og interview HER.

Dermed bliver første navn på min liste med sikkerhed Black City, der spiller på den store scene kl. 21.15. Bandet har to plader med i bagagen, den selvbetitlede debut fra 2010, hvorfra et par sange røg i P3 rotation, og opfølgeren Fire fra tidligere i år. Fire fik rigtig gode anmeldelser med på vejen, og københavner rockbandet er kendt for svedige og energiske live optrædener, hvilket jeg ved selvsyn oplevede på Beta for et par år siden.

Det bliver spændende at se hvordan det fire mand store orkester har udviklet sig, efter at have fået en del live kilometer i benene siden dengang.

Herefter daffer jeg over til den lille scene for at se hvad Surfact har i posen. Bandet vandt Starfighter konkurrencen på Smukfest i 2006 og fik i den forbindelse mulighed for at udseende deres grunge-inspirerede debut Terrific Downfall i 2007.

Pladen kastede hitsinglerne “Soulslide” og “Fahrenheit” af sig, inde de kastede sig over arbejdet med plade nummer to, Euphoria, der udkom i 2009. Gruppen drejede deres lyd i en lidt hårdere retning, men formåede alligevel at vride de to hits “Absolutely Shameless” og “All night Overload” ud af udgivelsen. Nu er Surfact så nået tre albums ind i karrieren, med Feeding The Beast, der har forsat gruppens momentum med airplay og sågar en 11. plads på den danske album salgsliste.

Ret godt gået af et rockband i disse tider, og jeg ser frem til endelig at opleve gruppen live, det har jeg indtil videre haft til gode.

Bullet Train Blast var blandt de første som vi i sin tid anmeldte et album fra, og en halv time før midnat får jeg så chancen for at se hvordan de gør sig live, når de indtager den lille scene. Det er endnu et band jeg har til gode at opleve live, og selvom vores egen anmelder var lidt forbeholden overfor bandet på pladen, så har de også modtaget masser af ros andre steder herhjemme.

Århusianerne er endnu et i række af navne til Nordic Noise, der har et godt ry som live band, og det lyder da også umiddelbart som en omgang rock og rul, som bare gør sig godt live. Og ifølge vores egen anmelder anbefales til: “folk med hang til G’N’R og D.A.D. i det rockede hjørne … Og drik bourbon til!”  – don’t mind if I do!!

Sidste navn på den store scene er Shotgun Revolution, så dem tror jeg da også bare lige jeg lukker dagen med! De Jack Daniels tørstige hardrockere er aktuelle med deres andet album udspil The Legacy of Childhood Dreams, der blandt andet fik følgende ord med på vejen i en lunken Gaffa anmeldelse: “lyden af denimjakker med rygmærker og et maskulint ideal, der ikke overlevede 90’erne. Lyrikken er lutter klichéer, attituderne er muntert spil for galleriet, og omkvædene sidder, hvor de skal, så for inkarnerede genreentusiaster er det bare at slå til”.

Det tolker jeg faktisk som en anbefaling! Så efter Bourbon toget hopper jeg på JD vognen, inden jeg skal hjem i seng og samle kræfter til lørdagens strabadser – skål og vel mødt.

Hele programmet for fredag d. 24/5:

Dørene åbner kl. 18.00

Lille Scene:

19.00: Franklin Zoo
20.30: L.A. Collection
22.00: Surfact
23.30: Bullet Train Blast

Stor Scene:

19.45: Into Century
21.15: Black City
22.45: 11th Street Kids
00.15: Shotgun Revolution

Afterparty med DJ’s hele natten

Skrevet af Kodi

Like GFRock på facebook og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleAwesome Mr Powerwolf – Busy Wasting Time – 22/5 – 2013
Next articleGFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 21

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.